Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ceai de tei în sarcină. Sfatul specialiștilor pentru viitoarele mămici

Ceai de tei în sarcină. Sfatul specialiștilor pentru viitoarele mămici

07 feb. 2022, 13:34,
în Stiri si curiozitati

Consumul de ceai de tei în sarcină oferă viitoarei mămici liniștea, îndepărtrează starea de stres și agitație și temperează palpitațiile. Plantele medicinale sunt des consumate pentru efectele de calmare pe care le au, dar și pentru beneficiile pe care le aduc sănătății consumatorilor. 

Ceaiul de tei în sarcină este un real ajutor pentru femeile însărcinate, consumat în cantități moderate reduce riscul pulsului crescut, al stresului și al durerilor abdominale. 

ceai de tei prezentat pe o masa de lemn

Ceaiul de tei în sarcină este un real ajutor pentru femeile însărcinate, consumat în cantități moderate reduce riscul pulsului crescut, al stresului și al durerilor abdominale

Ceai de tei în sarcină – mamă liniștită, copil fericit 

Pentru o sarcină ușoară și lipsită de probleme, afecțiuni, dureri, stres sau îngrijorare, specialiștii recomandă consumul de ceai de tei. Recunoscut pentru efectele sale de calmarea și liniștire a sistemului nervos, ceaiul de tei este recomandat a se consuma cu moderație pentru ca fătul să se nască la timp, iar sănătatea lor să nu fie afectată. 

Câteva flori de tei se fierb alături de 100 ml de apă, se consumă alături de miere de albine și lămâie cât timp are o culoare galben – verzuie. Dacă culoarea ceaiului s-a schimbat și acesta a devenit roșiatic poate fi toxic pentru orice om, mai ales pentru o persoană care este însărcinată. 

persoana insarcinata care tine in mana o cana

Ceaiul aduce o mulțime de avantaje, mai ales dacă este consumat cu atenție și nu se depășește cantitatea de 100 ml recomandată de specialiști. Are efecte benefice asupra sistemului nervos, dar și circulator, reglează bătăile inimii și instalează starea de bine, de liniște și relaxare în urma emoțiilor puternice provocate de hormonii sarcinii. Se poate consuma și în caz de răceală sau gripă, dar și împotriva pietrelor la rinichi. 

Pielea va fi mereu netedă și catifelată, lipsită de micile imperfecțiuni ale vârstei, consumul de ceai de tei în sarcină sporește elasticitatea și are grijă de greutatea viitoarei mămici. 

Sarcina ușoară este susținută de atenția sporită a mamei 

Pentru a avea o sarcină ușoară, somnul este cel mai important factor. Acest remediu natural ajută mămică să aibă un somn liniștitor și odihnitor care să-i mențină starea de bine și de confort pentru o perioadă mai lungă. 

ceai de tei prezentat pe o masa din lemn

Recunoscut pentru efectele sale de calmarea și liniștire a sistemului nervos, ceaiul de tei este recomandat a se consuma cu moderație pentru ca fătul să se nască la timp, iar sănătatea lor să nu fie afectată

Plantele medicinale sunt cheia unui tratament naturist de calmare și relaxare al stresului, grijilor cotidiene, sau a stărilor de anxietate. Ameliorează migrenele, ajută la o respirație corectă și eficientă, iar în combinație cu mușețelul și menta are efect asupra unei digestii perfecte. 

Este folosit și pentru a reduce ridurile de expresie din jurul ochilor, folosit prin tapotare, compresele cu lichid estompează cearcănele. 

ceai de tei prezentat pe o masa de lemn

Ceaiul aduce o mulțime de avantaje, mai ales dacă este consumat cu atenție și nu se depășește cantitatea de 100 ml recomandată de specialiști

Viitoarele mămici care se află deja în al treilea trimestru sunt atenționate cu privire la consumul de ceai de tei în sarcină. Acesta nu este recomandat deoarece poate subția sângele și poate spori riscul de hemoragie postpartum. De asemenea, nu este recomandat nici în cazul în care gravida urmează un tratament medicamentos, îi poate anula efectul. 

Această băutură nu trebuie să fie consumată mai mult de 4 – 5 zile pe săptămână și în cantități mai mari de 1 – 2 căni de lichid pe zi. 

Gravidele pot apela la ceai de tei în sarcină pentru a scăpa de anumite neplăceri sau probleme ce pot transforma această perioadă într-un chin.


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 ianuarie 2025
28 ianuarie 2025