Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ceai de rozmarin seara. Cel mai bun remediu naturist pentru un somn liniștit

Ceai de rozmarin seara. Cel mai bun remediu naturist pentru un somn liniștit

08 feb. 2022, 12:01,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Puțini sunt cei care știu de ce este bine să bem ceai de rozmarin seara. Rozmarinul are efecte miraculoase asupra organismului uman, fiind recomandat de medici în prevenirea sau tratarea mai multor afecțiuni. Tot mai multe persoane sunt copleșite de stres și au o viață agitată. Printre problemele frecvente cu care ne confruntăm se află insomnia și stările de anxietate. De mare ajutor este în acest caz ceaiul de rozmarin. Iată ce trebuie să știi despre cel mai bun remediu naturist pentru un somn liniștit.

De ce este bine să bem ceai de rozmarin seara

Rozmarinul are numeroase beneficii, iar preparat sub formă de ceai și consumat cu regularitate ajută la tratarea tulburărilor de somn. Persoanele care suferă de insomnie pot alege cu încredere acest tratament naturist. Pe lângă efectele de calmare, ceaiul de rozmarin este un bun aliat împotriva oboselii.

Mai mult, ceaiul de rozmarin stimulează memoria și îmbunătățește capacitatea de concentrare. De aceea, este recomandat și copiilor, însă în cazul acestora trebuie consumat cu moderație.

De asemenea, ceaiul de rozmarin stimulează digestia, reduce tensiunea arterială și contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos. Rozmarinul este recomandat și în tratarea gripei și a răcelii, dar și atunci când avem stări de amețeală și dureri de cap. Tot mai multe persoane se plâng de faptul că zilnic se confruntă cu amețeli supărătoare și migrene. De aceea, este bine să știm care este cel mai bun ceai pentru amețeală.

Ceaiul de rozmarin stimulează arderea grăsimilor din organism și reduce colesterolul. Acest remediu naturist este recomandat persoanelor care țin dietă sau care vor să se mențină în formă. Un alt tratament benefic în lupta cu kilogramele în plus este ceaiul de busuioc pentru slăbit. Acesta este aliatul perfect pentru a menține o greutate optimă. La fel de bun este și ceaiul de salvie pentru slăbit, dar și cunoscutul ceai de foi de dafin.

O altă plantă cu efecte uimitoare asupra organismului este lavanda. Puțini sunt cei care știu ce afecțiuni poți trata dacă bei ceai de lavandă.

Cum să prepari ceaiul de rozmarin pentru a avea un somn liniștit

Rozmarinul este folosit atât în preparatele culinare pentru un plus de savoare, dar și în cosmetică. Ceaiul de rozmarin este cel mai bun aliat împotriva insomniei. De aceea, este important să știm cum să preparăm acest ceai, considerat tratamentul perfect din farmacia naturii.

În 250 ml de apă clocotită se pune o linguriță de rozmarin, apoi se lasă la infuzat timp de 15 minute. După aceea, se strecoară ceaiul și se bea călduț pe timpul zilei, înainte de masă și seara. Nu se recomandă să se consume mai mult de două căni pe zi.

Proprietăți deosebite în tratarea tulburărilor de somn și combaterea oboselii are și uleiul de rozmarin. O baie cu apă fierbinte în care se adaugă puțin ulei de rozmarin ajută la relaxare și la eliminarea durerilor musculare.

Pe lângă beneficiile acestei plante, sunt și câteva fructe exotice recomandate persoanelor care au un stil de viață agitat. Printre acestea se află rodia, fructul care stimulează regenerarea celulară și previne îmbătrânirea. Supranumit și fructul frumuseții, este important să știm cum se mănâncă rodia pentru a ne bucura de toate beneficiile acestui fruct exotic.

Dacă ne confruntăm cu insomnia sau avem tot mai des atacuri de panică, este bine să consumăm ceai de rozmarin seara. Acest remediu naturist este aliatul perfect împotriva tulburărilor de somn și a oboselii cronice.


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *