Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Ceai de pelin pentru băi de şezut – Scapă de probleme intime rapid
Ceai de pelin pentru băi de şezut - Scapă de probleme intime rapid

Ceai de pelin pentru băi de şezut – Scapă de probleme intime rapid

08 apr. 2021, 16:03,
în WoW!

Flora vaginală se dezechilibrează foarte uşor. Fiind vorba de o zonă atât de sensibilă, inclusiv hainele şi vremea pot afecta persoanele de gen feminin. Pentru a nu apela din start la medicamentele din farmacie, încearcă mai întâi nişte remedii naturiste. Spre exemplu, foloseşte ceai de pelin pentru băi de șezut.

În acest material vei găsi detalii şi despre alte plante care sunt benefice pentru zona intimă. Gălbenelele şi coada-şoricelului sunt ideale.

Băi în zona intimă cu ceai de pelin

Uite de ce pelinul este recomandat pentru aşa ceva:

  • tratează uscăciunea florii vaginale. Se ştie că flora vaginală are tendinţa de uscăciune. Acest lucru duce, automat, la apariţia infecţiilor;
  • ceaiul de pelin menţine umezeala în zona intimă, protejând-o de infecţii;
  • stimulează vindecarea mai rapidă a candidozei sau a vaginitei.

Un ceai de pelin pentru băi de șezut se prepară dintr-un litru de apă şi o mână de frunze şi flori de pelin. Se lasă la infuzat în jur de un sfert de oră, după care se strecoară. În momentul în care apa ajunge la o temperatură acceptabilă, se fac spălături locale în fiecare seară, cel puţin o săptămână.
De altfel, cu pelin se mai pot trata şi:

Gălbenelele tratează iritațiile

Extrem de multe produse din comerţ au efect nociv pentru zona intimă. Spre exemplu, gelurile sau săpunurile, deşi se spune că sunt special create pentru zona intimă, fac mai mult rău decât bine. La fel este şi în cazul şerveţelelor intime atât la adulţi, cât şi la copii. Din cauza lor pot să apară, la un moment dat, iritațiile. Ca să le tratezi cât mai repede şi mai uşor, foloseşte o infuzie de gălbenele. Aceasta are rol antiseptic şi ameliorează micozele.

Tot ce ai de făcut este să pui câteva flori de gălbenele la fiert timp de 30 de minute, într-un litru de apă. Ceaiul obţinut toarnă-l în apa din cada unde faci baie. Stai în cadă în jur de un sfert de oră. Cu siguranţă, vei simţi efectele binefăcătoare într-un timp destul de scurt.

Coada-şoricelului nu dă voie bacteriilor să se înmulţească

Ştim cu toţii că infecţiile, în general, sunt cauzate de bacterii. Aşadar, şi infecţia vaginală e cauzată de una sau mai multe bacterii. Ca să scapi de această neplăcere, ai la îndemână planta numită coada-şoricelului. Ea are rol de antibiotic natural, stopând dezvoltarea bacteriilor. Se spune, de asemenea, că această plantă ar putea opri şi hemoragiile genitale.
Ca să scapi de infectii fă o baie de șezut cu coada şoricelului. Pune câteva frunze uscate într-un litru de apă şi lasă să fiarbă în jur de un sfert de oră. Adaugă apoi apă rece şi fă băi locale până în momentul în care simptomele se ameliorează şi afecţiunea dispare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`