Prima pagină » Sanatate » Ceai de pătrunjel: Beneficii, mod de preparare și contraindicații

Ceai de pătrunjel: Beneficii, mod de preparare și contraindicații

05 nov. 2021, 10:54,
în Sanatate

Ceaiul de pătrunjel nu este la fel de cunoscut precum ceaiul de mentă, de mușețel sau de coada calului, însă are numeroase beneficii pentru sănătate.

Pătrunjelul are un conținut crescut de clorofilă. Aceasta are capacitatea de a purifica și de a inhiba răspândirea bacteriilor, ciupercilor și a altor microorganisme. În compoziția acestei plante aromatice se mai găsește și betacaroten, care contribuie la asimilarea proteinelor. În plus, pătrunjelul mai este bogat în vitamina B12, acid folic, calciu, vitamina C, fier, vitamina K, proteine, fluor, ulei volatil, potasiu, mangan inozitol și sulf. Toate acestea conferă organismului vigoarea de care are nevoie. Ne menține sănătoși și ne ajută să arătăm mai bine.

Ceai de pătrunjel: Beneficii din inima naturii

Ceaiul de pătrunjel este extrem de benefic pentru sănătate. Datorită elementelor pe care le conține, această plantă miraculoasă detoxifică organismul și întărește sistemul imunitar. De asemenea, stimulează metabolismul, fapt ce ajută la scăderea în greutate și la combaterea obezității. De aceea, ceaiul de pătrunjel este extrem de util în curele de slăbire.

Astfel că, dacă ați avut perioade în care v-ați răsfățat cu paste, hamburgeri, pizza, înghețată sau alte bunătăți și v-ați îngrășat peste măsură, ceaiul de pătrunjel este soluția. Puteți scăpa de 3-4 kilograme, în doar câteva zile. Trebuie doar să mâncați sănătos și beți ceaiul potrivit recomandărilor.

Băut în perioadele stresante, acest ceai are efect antidepresiv ușor, calmant. Mai mult, este ideal în cazul în care vă confruntați cu infertilitate: crește fertilitatea feminină și este adjuvant în tratarea infertilității masculine.

Totodată, ceaiul de pătrunjel contribuie la eliminarea calculilor renali și previne litiaza renală, previne și tratează infecțiile urinare, purifică sângele, menține elasticitatea vaselor sangvine, stimulează circulația sangvină periferică, ameliorează crampele menstruale, reglează ciclul menstrual, scade nivelul de colesterol, îmbunătățește digestia, combate balonarea și previne cancerul.

Ceaiul de pătrunjel poate fi utilizat și extern, ca tratament pentru păr și piele. El tonifică rădăcina firului de păr și elimină petele de pe piele, cauzate de înaintea în vârstă

Așa cum se poate observa, ceaiul de pătrunjel are o multitudine de beneficii pentru sănătate. De aceea, el trebuie consumat periodic, cu religiozitate.

Mod de preparare și contraindicații. Cine nu trebuie să consume ceai de pătrunjel

Pentru prepararea ceaiului de pătrunjel, adăugați în 200 de mililitri de apă fierbinte o lingură de frunze uscate de pătrunjel (pot fi adăugate și tulpinile). Acoperiți vasul șă lăsați să acționeze pentru 5-6 minute. Apoi, strecurați și consumați.

Depășirea dozei de 200 de militri pe zi poate determina apariția următoarelor simptome: senzație de greață, vomă, scaun hemoragic, diaree sau alte tulburări digestive. În plus, poate provoca excitare nervoasă.

Ceaiul de pătrunjel se va consuma pe parcursul a cel mult 10 zile consecutiv.

Ceaiul de pătrunjel nu este recomandat femeilor însărcinate, deoarece poate induce travaliul sau poate cauza avort spontan. De asemenea, este contraindicat femeilor care alăptează, pentru că poate reduce secreția de lapte matern.

Important de menționat este că informațiile pe care le găsiți în acest articol au caracter informativ. De aceea, înainte de a începe orice fel de tratament naturist, verificați dacă nu sunteți alergic sau dacă nu aveți contraindindicații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`