Prima pagină » Sanatate » Ceai de păpădie, beneficii și contraindicații – Când este benefic și când devine dăunător

Ceai de păpădie, beneficii și contraindicații – Când este benefic și când devine dăunător

16 mart. 2022, 14:56,
în Sanatate

Când este bine să bem ceai de păpădie? Acesta are și beneficii, dar și contraindicații. De obicei, păpădia nu este dăunătoare, însă există anumite categorii de persoane cărora ceaiul de păpădie nu este recomandat.

Despre păpădie

Păpădia este o plantă foarte răspândită și cunoscută. Aceasta face parte din familia Asteraceae și își are originile în Asia Centrală. Deși, noi o cunaștem sub denumirea simplu, populară de „păpădie”, specialiștii se referă la această plantă ca „Teraxacum”.  Aceasta are flori galbene, cu petale mai ieșite din comun, subțiri, ca niște fâșii și foarte dese. Frunzele acestei plante sunt foarte lungi, și chiar și ele ne pot aduce beneficii.

Este imposibil ca cineva să nu recunoască păpădia, pentru că aceasta crește oriunde este vegetație. Cel mai des, o observăm pe câmpie, însă se poate răspândi chiar și pe marginea drumurilor.

Aceasta este o plantă medicinală foarte apreciată pentru proprietățile sale. Există fel și fel de remedii naturiste create pe baza acesteia.

Ceai de păpădie – Ce beneficii are acesta

Chiar dacă nu este un ceai foarte îndrăgit, în special din cauza gustului foarte amar și neplăcut, acesta este extrem de benefic sănătății noastre. Spectrul proprietăților sale în domeniul sănătății este foarte vast și variat (de la cele pentru înfrumusețare pâna la uzul intern în combaterea su prevenirea anumitor afecțiuni).

Frunzele păpădiei sunt foarte bogate în vitamine și minerale, precum vitamina A, B (mai multe variații ale acesteia), C, E și K. Pe lângă acestea, au și fibre și glucite, dar și proteine. Așadar, păpădia conține multe substanțe de care organismul nostru are nevoie ca să supraviețuiască.

Beneficiile sale în domeniul frumuseții

Deși, nu ne-am aștepta la acest lucru, păpădia ne poate ajuta să ne tratăm pielea. Aceasta este foarte bună pentru tenul nostru, în special pentru persoanele care suferă de acnee. Acneea poate fi foarte deranjată pentru persoanele în cauză, și de multe ori, variantele cele mai cunoscute de tratament nu au efecte vizibile. Păpădia le poate veni în ajutor, în acest caz.

Ceaiul obținut din această plantă ne poate scăpa de petele de pe piele și de alte afecțiuni de acest tip. Chiar și cei care suferă de psoriazis pot încerca acest remediu naturist.

Proprietățile sale de detoxifiere

Ceaiul de păpădie este foarte bun pentru a elimina toxinele din organism. Datorită acestui lucru, este indicat pentru prevenirea sau combaterea afecțiunilor care apar la nivelul ficatului sau a rinichilor. De asemenea, acest ceai ajută funcționarea normală a sistemului digestiv. Astfel, este indicat ca cei care suferă de constipație sau toxiinfecție alimentară, să consume ceai de păpădie. Cu iguranță, vor scăpa și de senzația de balonare.

Acesta ne va ajuta chiar să slăbim într-un ritm normal și recomandat, eliminând și celulita.

Ceai de păpădie – Contraindicații

Deși, ceaiul de păpădie are foarte multe beneficii într-un spectru larg, acesta are și contraindicații. De obicei, păpădia este inofensivă, însă există oameni care arată un risc mare de a avea alergie la această plantă. În acest caz, este indicat ca persoanele respective să nu consume ceai de păpădie.

Totodată, cei care au diabet (pe care îl tratează) sau cei care suferă de afecțiuni ale stomacului grave, precum ulcerul, trebuie să evite acest ceai. La copii, există posibilitatea de a spori aciditatea gastrică, deci este indicat să fim atenți în ce cantități le este administrat.

Proaspetele mămici trebuie să evite consumul ceaiului de păpădie pe timpul alăptării, pentru că poate interfera cu cantitatea de lapte care este produs.

Așadar, ceaiul de păpădie are atât beneficii, cât și contraindicații.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
De ce a murit, de fapt, Felix Baumgartner. Concluzia medicilor după autopsie
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Cum și-a primit George „Jaguarul” de la Insula Iubirii porecla! Care este explicația pentru tatuajul cu Vlad Țepeș de pe abdomen
Playtech.ro
Moneda banală pe care se cer 8.000 de lei, în iulie 2025. E din anii ’90 şi o avea orice român
observatornews.ro
EXPERIMENT. Există într-adevăr radiații în clădirile în care bugetarii iau spor de antenă?
Playsport.ro
Ce au găsit procurorii DNA în curtea lui Piedone. A atras imediat...
Evz.ro
Ungaria anunță că ne bate la ușă al Treilea Război Mondial
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
VIDEO | Creatura letală, de dimensiuni uriașe, a ieșit la lumină și a ajuns în mijlocul oamenilor
Playtech.ro
Toscana de România e la doar o oră de București. Drumul Vinului poate deveni perla turismului românesc
Dailybusiness.ro
Trioul șoc care a speriat SUA. Infractorii români au creat o fabrică uriașă de skimmere pentru carduri bancare
RomaniaTV
Trupul lui Felix Baumgartner a fost ridicat și va fi repatriat în Austria. PRIMELE DECLARAȚII ale Mihaelei Rădulescu. Ți se rupe sufletul: Poate fi în sfârșit dus acasă
stiriromania.ro
S-a emis RO-Alert: Cod galben și portocaliu de ploi torențiale în jumătate de ţară
RomaniaTV
Cum arată casa de vacanță a Andreei Marin. Și-a făcut cabană la munte, într-un colț de Rai. Nicio altă vedetă nu mai are așa ceva / FOTO
redactia.ro
Care este motivul, de fapt,  pentru care italienii nu au eliberat trupul neînsuflețit a lui Felix Baumgartner. Familia austriacului se revoltă
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
24 iulie 2025
24 iulie 2025
Articole similare