Prima pagină » Sanatate » Ceai de mușețel în sarcină. Care este doza recomandată

Ceai de mușețel în sarcină. Care este doza recomandată

11 ian. 2024, 14:40,
în Sanatate

Multe femei vor să afle dacă pot consuma ceai de mușețel în sarcină. Acest remediu naturist are numeroase benefiicii, însă în cazul gravidelor ceaiul de mușețel trebuie consumat cu moderație. Iată care este doza recomandată.

Ceai de mușețel în sarcină

Ceaiul de mușețel are numeroase beneficii pentru organism. Mușețelul are proprietăți medicinale deosebite și este recomandat pentru tratarea numeroaselor afecțiuni. Ceaiul din flori de mușețel are proprietăți calmante, antiinflamatoare, relaxante și antioxidante.

Deși este recomandat consumul ceaiului de mușețel pe toată perioada anului, mai ales în sezonul rece, în cazul femeilor însărcinate situația este alta. Mușețelul are proprietăți similare estrogenului, un hormon extrem de important în sarcină, de aceea gravidele trebuie să bea ceai de mușețel în cantitate foarte mică pentru a nu fi toxic.

Pentru femeile însărcinate se recomandă o infuzie de ceai de mușețel nu foarte concentrată. Într-o cană se pun 2 linguri de flori de mușețel uscate apoi se toarnă 250 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat pentru două minute apoi se strecoară ceaiul și se servește simplu sau îndulcit cu miere.

Ce trebuie să știi despre acest remediu naturist

Ceaiul de mușețel trebuie consumat cu moderație și doar la recomandarea medicului, în cazul femeilor însărcinate. De exemplu, ceaiul de mușețel poate reacționa cu o serie de medicamente, de acea trebuie să ținem cont de lista ceaiurilor permise în sarcină. De asemenea, în cazul gravidelor, ceaiul de mușețel consumat în cantități prea mari poate provoca vomă. Nici spălăturile cu ceai de mușețel nu sunt recomandate pentru femeile însărcinate. Spălăturile vaginale cu mușețel pot afecta pH-ul pielii și pot împinge bacteriile în uter, trompe și ovare.

Un alt ceai care trebuie consumat cu moderație în sarcină este ceaiul de mentă sălbatică. Această băutură aromată poate fi băută fără restricții de către persoanele cu probleme ale sistemului imunitar sau care suferă de afecțiuni digestive.

Ceaiul de mentă sălbatică are un efect diuretic, expectorant, acționând și ca un stimulent pentru digestie. Acest remediu naturist are și un efect calmant, fiind recomandat în cazul stărilor de anxietate. Ceaiul de mentă sălbatică este benefic și pentru întărirea sistemului imunitar, fiind recomandat pentru consum și în sezonul rece, când ne confruntăm cu gripa, răceala sau cu viroza respiratorie.

Și ceaiul de sunătoare este un adevărat elixir pentru sănătate. Ceaiul de sunătoare se consumă nu mai mult de două căni pe zi, timp de o lună apoi se va face o pauză. Acest remediu din farmacia naturii este recomandat de către medici pentru că are efecte anti-anxietate, tratează insomnia, acționează ca un tonic asupra sistemului nervos și combate migrenele, reducele durerile premenstruale, ameliorează simptomele menopauzei și previne afecțiunile sistemului digestive. Este important să știm că poate avea și efecte adverse, dacă este depășită doza zilnică recomandată. Această băutură aromată poate provoca stări de agitație și de amețeală, diaree sau constipație, dar și iritații ale pieli.

Ceaiul de mușețel în sarcină trebuie consumat cu moderație pentru că poate avea efecte nedorite în cazul gravidelor. Remediile din farmacia naturii se administrează sub atenta supraveghere a medicului specialist.

Bugetul.ro
40.000 de români au semnat contract pentru casele la 35.000 de euro. După luni bune, George Simion a spus și ce se alege de programul promis cetățenilor
redactia.ro
Ce ocupație are soția lui Ionel Ganea și cum a început povestea de dragoste dintre ei. Cei doi trec prin momente cumplite
Bugetul.ro
Cutremur la Banca Transilvania. Anunțul oficial făcut de board-ul celei mai mari bănci românești despre noul director general al BT Broker de asigurare
a1.ro
Cine este, de fapt, tatăl faimos al actriței Ilinca Gheorghiu din serialul "Ana, mi-ai fost scrisă în ADN"
Playtech.ro
Cât costă să deschizi un proces de succesiune. Românii plătesc dacă vor moştenire
observatornews.ro
Vremea 12 - 25 mai 2025. Nu scăpăm de frig. ANM anunţă lapoviță, ninsori şi strat nou de zăpadă la munte
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cum netezești hainele fără fier de călcat. Trucuri care nu dau greș
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Anunțul făcut în această dimineață schimbă tot! Este informația momentului despre cursa prezidențială
Playtech.ro
Jumătate din pensie, oprită de autorităţi, în iunie. Zeci de mii de pensionari, în pericol de poprire
Dailybusiness.ro
Atenționare urgentă pentru români. Suedia reintroduce controale stricte la frontiere, suspendând parțial Schengen!
RomaniaTV
Bancnotele pe care trebuie să le schimbi. Nu mai sunt bune, au expirat! Anunțul Băncii Naționale
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Ei sunt părinții lui Simion. Stau în Focșani și au studiat la ASE. Tatăl său a avut probleme cu alcoolul. Simion are și o soră, ce e judecătoare
redactia.ro
Delia a anunțat pe cine va vota în turul.«Vă rog frumos să nu mă așteptați cu o bâtă, să mă scuipați»
ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 mai 2025
12 mai 2025