Prima pagină » Sanatate » Ceai de mușețel în sarcină. Care este doza recomandată

Ceai de mușețel în sarcină. Care este doza recomandată

11 ian. 2024, 14:40,
în Sanatate

Multe femei vor să afle dacă pot consuma ceai de mușețel în sarcină. Acest remediu naturist are numeroase benefiicii, însă în cazul gravidelor ceaiul de mușețel trebuie consumat cu moderație. Iată care este doza recomandată.

Ceai de mușețel în sarcină

Ceaiul de mușețel are numeroase beneficii pentru organism. Mușețelul are proprietăți medicinale deosebite și este recomandat pentru tratarea numeroaselor afecțiuni. Ceaiul din flori de mușețel are proprietăți calmante, antiinflamatoare, relaxante și antioxidante.

Deși este recomandat consumul ceaiului de mușețel pe toată perioada anului, mai ales în sezonul rece, în cazul femeilor însărcinate situația este alta. Mușețelul are proprietăți similare estrogenului, un hormon extrem de important în sarcină, de aceea gravidele trebuie să bea ceai de mușețel în cantitate foarte mică pentru a nu fi toxic.

Pentru femeile însărcinate se recomandă o infuzie de ceai de mușețel nu foarte concentrată. Într-o cană se pun 2 linguri de flori de mușețel uscate apoi se toarnă 250 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat pentru două minute apoi se strecoară ceaiul și se servește simplu sau îndulcit cu miere.

Ce trebuie să știi despre acest remediu naturist

Ceaiul de mușețel trebuie consumat cu moderație și doar la recomandarea medicului, în cazul femeilor însărcinate. De exemplu, ceaiul de mușețel poate reacționa cu o serie de medicamente, de acea trebuie să ținem cont de lista ceaiurilor permise în sarcină. De asemenea, în cazul gravidelor, ceaiul de mușețel consumat în cantități prea mari poate provoca vomă. Nici spălăturile cu ceai de mușețel nu sunt recomandate pentru femeile însărcinate. Spălăturile vaginale cu mușețel pot afecta pH-ul pielii și pot împinge bacteriile în uter, trompe și ovare.

Un alt ceai care trebuie consumat cu moderație în sarcină este ceaiul de mentă sălbatică. Această băutură aromată poate fi băută fără restricții de către persoanele cu probleme ale sistemului imunitar sau care suferă de afecțiuni digestive.

Ceaiul de mentă sălbatică are un efect diuretic, expectorant, acționând și ca un stimulent pentru digestie. Acest remediu naturist are și un efect calmant, fiind recomandat în cazul stărilor de anxietate. Ceaiul de mentă sălbatică este benefic și pentru întărirea sistemului imunitar, fiind recomandat pentru consum și în sezonul rece, când ne confruntăm cu gripa, răceala sau cu viroza respiratorie.

Și ceaiul de sunătoare este un adevărat elixir pentru sănătate. Ceaiul de sunătoare se consumă nu mai mult de două căni pe zi, timp de o lună apoi se va face o pauză. Acest remediu din farmacia naturii este recomandat de către medici pentru că are efecte anti-anxietate, tratează insomnia, acționează ca un tonic asupra sistemului nervos și combate migrenele, reducele durerile premenstruale, ameliorează simptomele menopauzei și previne afecțiunile sistemului digestive. Este important să știm că poate avea și efecte adverse, dacă este depășită doza zilnică recomandată. Această băutură aromată poate provoca stări de agitație și de amețeală, diaree sau constipație, dar și iritații ale pieli.

Ceaiul de mușețel în sarcină trebuie consumat cu moderație pentru că poate avea efecte nedorite în cazul gravidelor. Remediile din farmacia naturii se administrează sub atenta supraveghere a medicului specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *