Prima pagină » Sanatate » Ceai de merișor: Un tratament naturist pentru întregul organismul

Ceai de merișor: Un tratament naturist pentru întregul organismul

10 ian. 2022, 11:01,
în Sanatate

Dacă ne întrebăm cum e posibil să se fi descurcat oamenii fără pastile atât de mult timp, ceaiul de merișor este unul dintre răspunsuri.

Merișorul este o plantă ce a fost adusă de pe continentul american cu aproximativ 4 secole în urmă. Această plantă crește în zonele submontane, fiind adesea găsită la altitudini de peste 1000m, dar poate fi întâlnită și în zone mai joase în funcție de climă și proprietățile solului.

Chiar dacă această plantă este de doar 400 de ani venită, de efectele benefice asupra organismului s-au bucurat amerindienii și au reușit să împărtășească mai departe secretele acestora. Sistemul imunitar fiind unul dintre cele ce beneficiază cel mai mult într-un consum ridicat de merișoare.

merisoare de diverse culori spalate

Merișoarele au fost aduse din America cu aproximativ 400 de ani în urmă.

Ceai de merișor: Beneficii

Merișorul având un conținut ridicat de vitamina C crește cantitatea de fier absorbită în corp, iar astfel ajută la prevenirea și in caz de anemie, ajută la remedierea sa. Caracterul puternic antioxidant a făcut ca această plantă să mai fie numită drept antibioticul naturii, fiind folosită atât în răceli, cât și în tratamentul persoanelor cu diabet, prin creșterea ratei metabolice.

Un metabolism ridicat vine cu mai multe consecințe pozitive asupra organismului, una dintre acestea este o descreștere a colesterolului ce are loc, cât și o pierdere sănătoasă a greutății. Hidrochinona este o substanță ce se găsește în aceste fructe și într-un consum mai ridicat de merișor poate oferi o culoare mai neobișnuită, însă nu este un motiv de speriat. Rolul acesteia fiind în creșterea imunității sistemului excretor.

ceasca de sticla cu ceai de merisor

Ceaiul de merișor poate fi o decizie sănătoasă și simultan gustoasă.

Ceai de merișor, contraindicații

Consumul regulat de merișoare nu ar trebui să producă schimbări negative la nivelul organismului, întrucât majoritatea substanțelor pe care le conține se găsesc deja în corp, iar concentrația acestora poate fi reglată prin eliminarea „excesului” în urină.

Merișorul este inofensiv, iar singurele efecte negative în exces ar putea fi disconfort la nivelul stomacului, atât timp cât este administrat singur. Unele medicamente sau antibiotice pot reacționa cu substanțele active din ceaiul de merișor (cât și din fructe), recomandându-se astfel să vă consultați cu medicului la administrarea unui tratament medicamentos.

grafica in care se observa o femeie insarcinata si copilul in dezvoltare

Substanțele din merișor au reacții în lanț, motiv pentru care mai bine suntem precauți.

Nu este recomandat a se consuma ceaiul de merișor și nici fructele acestuia în timpul sarcinii, specialiștii în domeniu nu pot spune cu certitudine o anumită cauză specifică, însă datorită substanțelor antioxidante de la nivelul acestora este complicat de a prezice rezultatul a sute de reacții chimice. Nu este spus că dăunează, dar nici că ajută. Din motive de siguranță se recomandă a fi evitate.

Ceai de merișor pentru rinichi

Substanțele din aceste fructe s-au dovedit din punct de vedere științific că au proprietatea de a crește imunitatea și rezistența la bacterii la nivelul tractului urinar. Cu specificarea că un consum constant face corpul imun la acestea, însă dacă bacteria deja a ajuns acolo și bănuiți că ați avea o infecție urinară, merișorul nu vă mai poate ajuta. Pentru eliminarea infecției produse de bacterii, cu consultul medicului, se vor administra antibiotice.

ceainic din care se toarnă intr-un pahar

În Marea Britanie consumul regulat de ceaiuri este o tradiție.

S-au înregistrat multe alte beneficii ale acestei plante, însă nu au putut fi dovedite suficient din punct de vedere științific pentru a le susține „sus și tare”. Dar le putem enumera și anume efect remediator în cazuri de prostată mărită și de pietre la rinichi.

Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
redactia.ro
Drama prin care a trecut marea actriță Cristina Deleanu: „Nu voi uita niciodată acea senzație de pământ în gură”
Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
a1.ro
Mesajul transmis de Viorica Dăncilă cu puțin timp înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale 2025. "Foarte mulți s-au axat..."
Playtech.ro
George Simion, derapaj fără precedent la adresa lui Nicușor Dan. Ce a putut să spună despre el: „Autist, săracu’!”
observatornews.ro
Pe cine votezi în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale?
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cetatea din Apuseni care ascunde un blestem vechi de secole. Misterul tunelului ascuns
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
BOMBĂ aruncată chiar înainte de alegeri. Anunț NEAȘTEPTAT făcut în urmă cu puțin timp
Playtech.ro
Ţara de lângă România care se umple de milionari. Bogaţii se înregistrează zilnic, anunţă Banca Naţională
Dailybusiness.ro
Sprijin pentru familiile din România: 15.000 de lei. În ce condiții se oferă
RomaniaTV
Simion a mințit și cu nevasta. Și-a schimbat soția cu 2 luni înainte de nuntă. Cine este și cum arată femeia căreia Ilinca i-a luat locul
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
BOMBĂ în sport! Marea gimnastă, olimpică la Antena, a părăsit România și a trecut la ''Martorii lui Iehova'': Fac muncă de misionariat. Este o chemare
redactia.ro
Detalii neștiute despre Ionel Ganea. Ce se întâmplă cu fostul fotbalist după accidentul în care fiul său a ajuns la spital în stare critică
ego.ro
Irina Deleanu a murit! Imagini rare cu actrița, în tinerețe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`