Prima pagină » Sanatate » Ceai de merișor: Un tratament naturist pentru întregul organismul

Ceai de merișor: Un tratament naturist pentru întregul organismul

10 ian. 2022, 11:01,
în Sanatate

Dacă ne întrebăm cum e posibil să se fi descurcat oamenii fără pastile atât de mult timp, ceaiul de merișor este unul dintre răspunsuri.

Merișorul este o plantă ce a fost adusă de pe continentul american cu aproximativ 4 secole în urmă. Această plantă crește în zonele submontane, fiind adesea găsită la altitudini de peste 1000m, dar poate fi întâlnită și în zone mai joase în funcție de climă și proprietățile solului.

Chiar dacă această plantă este de doar 400 de ani venită, de efectele benefice asupra organismului s-au bucurat amerindienii și au reușit să împărtășească mai departe secretele acestora. Sistemul imunitar fiind unul dintre cele ce beneficiază cel mai mult într-un consum ridicat de merișoare.

merisoare de diverse culori spalate

Merișoarele au fost aduse din America cu aproximativ 400 de ani în urmă.

Ceai de merișor: Beneficii

Merișorul având un conținut ridicat de vitamina C crește cantitatea de fier absorbită în corp, iar astfel ajută la prevenirea și in caz de anemie, ajută la remedierea sa. Caracterul puternic antioxidant a făcut ca această plantă să mai fie numită drept antibioticul naturii, fiind folosită atât în răceli, cât și în tratamentul persoanelor cu diabet, prin creșterea ratei metabolice.

Un metabolism ridicat vine cu mai multe consecințe pozitive asupra organismului, una dintre acestea este o descreștere a colesterolului ce are loc, cât și o pierdere sănătoasă a greutății. Hidrochinona este o substanță ce se găsește în aceste fructe și într-un consum mai ridicat de merișor poate oferi o culoare mai neobișnuită, însă nu este un motiv de speriat. Rolul acesteia fiind în creșterea imunității sistemului excretor.

ceasca de sticla cu ceai de merisor

Ceaiul de merișor poate fi o decizie sănătoasă și simultan gustoasă.

Ceai de merișor, contraindicații

Consumul regulat de merișoare nu ar trebui să producă schimbări negative la nivelul organismului, întrucât majoritatea substanțelor pe care le conține se găsesc deja în corp, iar concentrația acestora poate fi reglată prin eliminarea „excesului” în urină.

Merișorul este inofensiv, iar singurele efecte negative în exces ar putea fi disconfort la nivelul stomacului, atât timp cât este administrat singur. Unele medicamente sau antibiotice pot reacționa cu substanțele active din ceaiul de merișor (cât și din fructe), recomandându-se astfel să vă consultați cu medicului la administrarea unui tratament medicamentos.

grafica in care se observa o femeie insarcinata si copilul in dezvoltare

Substanțele din merișor au reacții în lanț, motiv pentru care mai bine suntem precauți.

Nu este recomandat a se consuma ceaiul de merișor și nici fructele acestuia în timpul sarcinii, specialiștii în domeniu nu pot spune cu certitudine o anumită cauză specifică, însă datorită substanțelor antioxidante de la nivelul acestora este complicat de a prezice rezultatul a sute de reacții chimice. Nu este spus că dăunează, dar nici că ajută. Din motive de siguranță se recomandă a fi evitate.

Ceai de merișor pentru rinichi

Substanțele din aceste fructe s-au dovedit din punct de vedere științific că au proprietatea de a crește imunitatea și rezistența la bacterii la nivelul tractului urinar. Cu specificarea că un consum constant face corpul imun la acestea, însă dacă bacteria deja a ajuns acolo și bănuiți că ați avea o infecție urinară, merișorul nu vă mai poate ajuta. Pentru eliminarea infecției produse de bacterii, cu consultul medicului, se vor administra antibiotice.

ceainic din care se toarnă intr-un pahar

În Marea Britanie consumul regulat de ceaiuri este o tradiție.

S-au înregistrat multe alte beneficii ale acestei plante, însă nu au putut fi dovedite suficient din punct de vedere științific pentru a le susține „sus și tare”. Dar le putem enumera și anume efect remediator în cazuri de prostată mărită și de pietre la rinichi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
07 ianuarie 2025
07 ianuarie 2025