Multe persoane vor să afle care sunt beneficiile aromatului ceai de mentă sălbatică. Menta sălbatică mai este cunoscută cu numele de izmă sălbatică, busuiocul cerbilor, busuioc de câmp sau apărătoare. Menta sălbatică are numeroase beneficii pentru organism, însă trebuie să ținem cont de perioada în care se recoltează și să o preparăm în mod corect. Iată cum să pregătești la tine acasă un remediu naturist cu efecte nebănuite.
Ceai de mentă sălbatică
Când vine vorba de leacurile din farmacia naturii, rețetele sunt diverse. Pe lista remediilor naturiste cu efecte miraculoase se află aromatul ceai de mentă sălbatică. Menta sălbatică se găsește în locurile mlăștinoase, pe marginea râurilor, în tufișuri umede și în apropierea izvoarelor și se recoltează în lunile iulie, august și septembrie.
Ceaiul de mentă sălbatică are un efect diuretic, expectorant, acționând și ca un stimulent pentru digestie. Acest remediu naturist are și un efect calmant, fiind recomandat în cazul stărilor de anxietate.
De asemenea, ceaiul de mentă sălbatică este benefic și pentru întărirea sistemului imunitar, fiind recomandat pentru consum și în sezonul rece, când ne confruntăm cu gripa, răceala sau cu viroza respiratorie.
Cum să pregătești acasă un remediu naturist cu efecte uluitoare
Ceaiul de mentă se face rapid, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține preparatul perfect. Pentru ceai vom avea nevoie de o linguriță de flori și frunze mentă și o cană cu apă. Într-o cană cu apă clocotită se pune o linguriță de mentă apoi se lasă la infuzat timp de 10 minute. Se bea ceaiul așa sau se poate îndulci cu miere. La fel de bine putem pregăti și un sirop de mentă sau o tinctură din 10 g de plantă la 100 ml de alcool și se lasă la macerat timp de 7 zile. Se iau 30 de picături în puțină apă, după mesele principale.
Ceaiul de mentă sălbatică este benefic în cazul bolilor de ficat și de stomac, este recomandat în cazul insuficienței biliare, tratatează infecțiile gastro-intestinale, amelioreaază simptomele bronșitei, a tusei convulsive și atenuează durerile menstruale.
Ceaiul de mentă sălbatică are numeroase beneficii pentru organism și este ușor de preparat. Acest leac naturist din farmacia naturii este recomandat de către medici în tratarea afecțiunilor digestive și respiratorii. Menta sălbatică ajută și la purificarea sângelui și la recăpătarea tonusului organismelor slăbite. Această plantă are efecte bune și la nivelul rinichilor. Menta are o acțiune antibacteriană puternică, mai ales asupra tulpinilor E-coli și a altor bacterii. Menta este pe lista celor mai bune remedii naturiste în cazul problemelor urinare, digestive și respiratorii.
Menta este un pansament pentru stomac, ajută la echlibrarea digestiei, eliberează căile respiratorii, este benefic în cazul răcelilor, astmului și bronșitei, relaxează și revigorează sistemul nervos și este benefic în tratarea gutei. Menta sălbatică este aromată și poate fi consumată și vara în băuturi răcoritoare, aromate și parfumate. Ceaiul de mentă sălbatică are efecte miraculoase pentru organism, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține un remediu miraculos. Menta sălbatică poate fi folosită și în bucătărie, la decorarea unor deserturi rafinate, gustoase și spectaculoase.