Prima pagină » Sanatate » Ceai de lumânărică. Tot ce trebuie să știi despre acest remediu naturist

Ceai de lumânărică. Tot ce trebuie să știi despre acest remediu naturist

12 sept. 2023, 13:22,
în Sanatate

Multe persoane vor să afle cum pot pregăti cel mai bun ceai de lumânărică. Lumânărica este o plantă medicinală recunoscută pentru proprietățile sale terapeutice. Ceaiul de lumânărică este recomandat în tratarea afecțiunilor respiratorii și digestive, dar există și câteva contraindicații de care trebuie să ținem cont. Iată tot ce trebuie să știi despre acest remediu naturist.

Ceai de lumânărică

Lumânărica este una dintre cele mai apreciate plante medicinale. Aceasta este recomandată pentru consum sub formă de ceai pentru a trata tusea, astmul, migrenele, durerile de stomac, insomniile, infecțiile urinare și multe altele.

Pentru a pregăti acasă un ceai de lumânărică avem nevoie de câteva ingrediente. Într-o cană cu apă clocotită se pun 2 linguri de floare uscată de lumânărică și se lasă la infuzat timp de 15 minute. Ceaiul se poate consuma ca atare sau se poate îndulci cu miere.

Lumânărica are proprietăți antimicrobiene, antiinflamatoare, expectorante, cicatrizante și diuretice. Medicii recomandă să se consume 2 căni de ceai pe zi pentru a beneficia de toate efectele miraculoase ale acestei licori din farmacia naturii. Pe lângă ceaiul de lumânărică putem folosi și siropul de mentă în tratarea afecțiunilor respiratorii. O altă plantă medicinală cu efecte spectaculoase este busuiocul sălbatic. Acesta este parfumat, aromat și poate fi folosit nu doar la ceaiuri, ci și la diferite mâncăruri delicioase. La fel de bun este și ceaiul de fenicul care acționează ca un antibiotic pentru organism. Ceaiul de fenicul are un efect antiseptic și antiinflamator.

Ce boli tratează această plantă medicinală

Lumânărica se folosește pentru uz extern și intern și previne numeroase afecțiuni. Ceaiul de lumânărică este recomandat pentru a trata crampele digestive, răceala și gripa, iritații ale stomacului, migrenele, angină pectorală și multe altele.

Pentru uz extern se recomandă cremele cu lumânărică în tratarea arsurilor, contuziilor, hemoragiilor, iritațiilor și a multor altor afecțiuni dermatologice. Lumânărica poate fi utilizată sub formă de infuzie și ceai, ulei de lumânărică, comprese calde și inhalarea aburilor de lumânărică.

Pe lângă beneficiile ceaiului făcut din această plantă medicinală, trebuie să avem în vedere și principalele contraindicații, printre care alergiile și sensibilitatea la anumite medicamente. Ceaiul de lumânărică nu este recomandat să se consume în timpul sarcinii și alăptării, iar copiii și pesoanele în vârstă nu trebuie să depășească doza recomandată, o cană mică pe zi.

Ceaiul de lumânărică este aromat, ușor de făcut și are numeroase beneficii pentru organism. Această licoare previne și tratează multe boli respiratorii și digestive. Planta medicinală are efecte miraculoase și poate fi folosită în ceaiuri, tincturi și creme.

Lumânărica poate fi folosită și în pregătirea unui sirop cu miere. Se pun la fiert 500 ml de apă în care se adaugă 3 linguri de flori de lumânărică apoi se adaugă 300 g de zahăr sau miere. Amestecul se fierbe până când devine cremos. Se ia câte o linguriță pe zi timp de o săptămână. Acest sirop se administrează în tratarea bronșitei, gripei, tusei productive și îmbunătățește sistemul imunitar. Când vine vorba de remedile naturiste, doamnele se întrec în tot felul de rețete pentru a lupta împotriva bolilor digestive, respiratorii și cardiace. Leacurile naturiste sunt la îndemâna oricui și ușor de preparat acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`