Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ceai de iasomie. Ce beneficii are licoarea aromată

Ceai de iasomie. Ce beneficii are licoarea aromată

15 sept. 2023, 10:46,
în Stiri si curiozitati

Multe persoane adoră gustosul ceai de iasomie. Pe lângă aromă și parfumul deosebit, acest ceai are efecte terapeutice și este recomandat de către medici pentru consum, însă nu mai mult de o cană pe zi. Ceaiul de iasomie poate fi făcut foarte ușor acasă și avem nevoie de câteva ingrediente. Iată ce beneficii are licoarea aromată.

Ceai de iasomie

Când vine vorba de leacurile naturiste, gospodinele se întrec în tot felul de rețete sănătoase și gustoase. Ceaiurile din plante medicinale sunt de un real ajutor în prevenirea sau tratarea numeroaselor afecțiuni respiratorii, digestive, cardiace.

Unul dintre cele mai eficiente ceaiuri este cel de iasomie. Aromatul ceai de iasomie crește nivelul energiei, oferă un tonus bun, protejeză inima și echilibreză ritmul cardiaac, are un efect antistres, previne insomnia, ajută la slăbire, îmbunătățește sistemul imunitar, ameliorează durerile de cap și întinerește pielea.

Ceaiul de iasomie poate fi consumat cu regularitate, nu mai mult de o cană pe zi. Persoanele alergice sau femeile însărcinate nu trebuie să bea acest ceai aromat. Un alt remediu din farmacia naturii este ceaiul de fenicul. Acesta este recomandat pentru tratarea sau prevenirea bolilor cardiace și respiratorii.

Ceaiul de iasomie se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar la final vom obține un adevărat leac naturist. Ceaiul se face din flori și frunze uscate de iasomie și poate fi îndulcit cu miere. Pentru un plus de aromă și un efect imediat pentru sistemul imunitar, putem adăuga și ghimbir în licoarea parfumată.

Cum să pregătești acasă un remediu naturist eficient

Pentru aromatul ceai de iasomie vom avea nevoie de câteva flori și frunze uscate de iasomie și de 250 ml de apă. Se pune apa la fiert într-un ibric apoi se ia de pe foc și se toarnă într-o cană peste iasomia uscată. Se acoperă cana și se lasă ceaiul la infuzat timp de 5 minute. Ceaaiul de iasomie nu se lasă mult la infuzat pentru că acesta poate fi ușor amar. Ceaiul de iasomie se poate îndulci cu miere sau se poate consuma ca atare.

Ceaiul de iasomie stimulează sistemul nervos și îmbunătățește activitatea creierului. De asemenea, menține sub control flora intestinală și reglează sistemul digestiv.  Ceaiul de iasomie are un efect antiseptic și este recomandat în combaterea respirației urât mirositoare. Ceaiul de iasomie are un efect terapeutic și este recomandat persoanelor cu anxietate, depresive, care suferă de insomnie, iritabilitate și au un ritm cardiac crescut.

Această licoare are și efecte anti-îmbătrânire pentru că este bogată în antioxidanți și ajută la menținerea elasticității pielii. Ceaiul de iasomie reduce stresul, are efecte calmante și este recomandată și inhalarea parfumului de iasomie.

Ceaiul de iasomie are numeroase beneficii pentru organism, iar dacă este preparat corespunzător, licoarea aromată va preveni apariția multor afecțiuni respiratorii. Ceaiul de iasomie combinat cu ghimbir întărește sistemul imunitar, atenuează durerile de cap și scade febra. Pe lângă ceaiul de iasomie, multe persoane pregătesc alte remedii naturiste pentru a scăpa de durerile de cap, de migrene sau de durerile de stomac. Leacurile din farmacia naturii se iau la recomandarea medicului, după un consult de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`