Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Ceai de gutui: reteta pentru ameliorarea diareei cu gutui
Ceai de gutui: reteta pentru ameliorarea diareei cu gutui

Ceai de gutui: reteta pentru ameliorarea diareei cu gutui

19 mai 2021, 21:02,
BZI.ro, în Sanatate

Recunoscut prin frunzele sale pufoase, gutuiul produce fructe, ca niște pere mici cu denivelări, galben aurii când sunt coapte și acoperite cu puf.

Rețetă pentru ameliorarea diareei cu gutui

Numite gutui, fructele gutuiului, foarte parfumate, sunt puternic astringente. Această virtute le permite să depășească cea mai acută diaree. Tăiați aproximativ 200 g de fructe, în fâșii subțiri. Puneți-le într-un litru de apă rece, fierbeti pana cand cantitatea se reduce la jumătate. Treceți printr-o sită, stoarcând pulpa. Adăugați două linguri de zahăr, amestecați și beți acest preparat după bunul plac.

Beneficiile semințelor de gutui

Semințele au și beneficii pentru sănătate: împotriva arsurilor mici, a fisurilor, a degerăturilor și a pielii crăpate. Scufundați o linguriță de semințe într-un sfert de litru de apă. Se fierbe 5 minute. Se lasa sa se raceasca. Folosiți acest decoct ca o compresă sau loțiune pe piele și mucoase. În trecut, semințele erau folosite ca mască, ca antirid. Acestea se găsesc acum în compoziția anumitor creme pentru piele.

Beneficiile frunzelor de gutui

Frunzele sunt cunoscute pentru efectele lor împotriva diareei, dar și a febrei. Se fierbe o lingură de frunze într-un sfert de litru de apă. Se lasă la infuzat 10 minute. Se bea în afara meselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *