Ceaiul de ghimbir cu lămâie este uşor de preparat şi vă poate aduce beneficii impresionante. Rădăcină de ghimbir este bogată în potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C şi D, precum şi uleiuri esenţiale cu multiple proprietăţi benefice.
Elimină greaţă şi vărsăturile
În astfel de cazuri, ceaiul de ghimbir cu lămâie funcţionează ca o magie şi tonifica simptomele pentru a oferi o uşurare instantanee. Studiile arată ca ghimbirul este unul dintre cei mai eficienţi ageti pentru tratarea problemelor gastrointestinale cum ar fi greaţă, vărsăturile, indigestia, diareea şi durerea abdominală.
Pierderea în greutate
Ceaiul de ghimbir cu lămâie creşte saţietatea şi reduce senzaţia de foame. Ghimbirul şi lămâia măreşte metabolismul şi arde mai multe calorii, ajutându-vă în efortul de a scăpa de kilogramele în plus.
Sporeşte imunitatea
Lămâia este bogată în vitamina C, un nutrient antioxidant şi are proprietăţi de stimulare a imunităţii. Dacă aveţi tendinţa de a vă îmbolnăvi de îndată ce se schimbă vremea, trebuie să începeţi să beţi acest ceai pentru a vă îmbunătăţi imunitatea. Lămâia şi ghimbirul sunt excelente în combaterea infecţiilor, frigului, gripei şi protejării corpului împotriva altor afecţiuni.
Îmbunătăţeşte funcţionarea cognitivă
Ceaiul de ghimbir cu lămâie are proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante. Studiile au constatat că ghimbirul îmbunătăţeşte memoria femeilor de vârstă mijlocie şi creşte funcţionarea cognitivă.
Consumul acestui ceai în fiecare dimineaţă poate avea beneficii semnificative pentru creierul dumneavoastră şi va reduce riscul apariţiei bolilor neurodegenerative.
Îmbunătăţeşte sănătatea inimii
Ceaiul de ghimbir cu lămâie poate fi consumat şi pentru a menţine sănătatea inimii. Lămâia este bogată în vitamina C, care este cunoscută pentru a favoriza circulaţia corectă a sângelui prin artere şi vene şi pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge. Acest lucru reduce semnificativ riscul de atacuri de cord şi accidente vasculare cerebrale.
Ghimbirul este cunoscut pentru a spori circulaţia sângelui şi posedă efecte antiinflamatorii, hipotensive şi hipolipidemice care ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.
Îmbunătăţeşte dispoziţia şi concentrarea
În afară de îmbunătăţirea funcţiei cognitive şi creşterea concentrării, consumul ceaiului de ghimbir cu lămâie stimulează starea dumneavoastră de spirit şi reglează schimbările de dispoziţie.
Din acest motiv, lămâia este frecvent utilizată în aromoterapie. Ghimbirul este, de asemenea, cunoscut pentru a reduce stresul în organism.
Ajută la îmbunătăţirea funcţiei hepatice
Combinaţia de lămâie cu ghimbir este extrem de eficienta în îmbunătăţirea funcţiei hepatice. Studiile au arătat că utilizarea pe termen lung a ghimbirului şi a lămâii este benefică pentru tratarea bolii hepatice, indiferent dacă este sau nu legată de alcool.
Ameliorează durerea, crampele menstruale, durerea de cap şi inflamaţia
Datorită efectelor antiinflamatorii ale ghimbirului şi ale lămâii, acest ceai ajuta la reducerea diferitelor tipuri de durere, indiferent că este vorba de migrene sau crampe menstruale.
Îmbunătăţeşte aspectul pielii
Combinaţia puternică dintre lămâie şi ghimbir oferă o piele frumooasa şi impecabilă. Lămâia are o cantitate mare de vitamine, mierale şi antioxidanţii care îmbunătăţesc sănătatea globală a pielii. Prezenţa ghimbirului conferă proprietăţi antibacteriene, care lupta împotriva infecţiilor pielii.
Promovează creşterea părului
Ceaiul de ghimbir cu lămâie băut în mod regulat asigura o aprovizionare sănătoasă cu vitamine şi minerale necesare scalpului, ajutând la reducerea căderii părului. De asemenea, ajuta la reducerea problemelor legate de scalp cum ar fi mătreaţa şi mâncărimea.
Mod de preparare:
Se spala o rădăcină (aproximativ 5cm) sub jetul de apă rece şi se da prin razătoare. Se pune la fiert 1l de apă şi când începe să fiarbă se adauga ghimbirul răzuit. Se lasă la fier 1 minut, apoi se stinge focul şi se lasa acoperit 30 de minute, după care se strecoară şi se adăuga (după ce a ajuns la temperatura camerei) zeamă de lămâie şi miere după gust.
Atenţie!
- Consumul ceaiului de ghimbir este contraindicat bolnavilor cu afecţiuni renale deoarece poate agrava problemele existente.
Dacă urmaţi un tratament medicamentos cu analgezice, precum aspirină, ibuprofenul sau antihipertensive, evitaţi ceaiul de ghimbir deoarece scade tensiunea arterială şi poate cauza palpitaţii, dar şi sângerări neobişnuite.
Femeile însărcinate care se confruntă cu greţuri matinale sunt sfătuite să consulte un medic înainte de a consuma ceai de ghimbir.
Ceaiul de ghimbir nu trebuie consumat în exces deoarece poate afecta şi poate da naştere unor simptome neplăcute precum sindromul de gura uscată, diaree, greaţă sau arsuri în capul pieptului.
Mare atenţie în cazul diabeticilor deoarece ghimbirul consumat în exces poate reduce drastic nivelul de zahăr din sânge cauzând hipoglicemie.