În sezonul rece se recomandă să consumăm cât mai multe legume şi fructe. De asemenea, e bine să bem şi ceai de ghimbir. De ce? Pentru că are o mulţime de beneficii pentru sănătatea noastră. În primul rând, întăreşte sistemul imunitar. În al doilea rând, te ajută să slăbeşti.
Pentru reţeta de ceai de ghimbir ai nevoie de câteva ingrediente, pe care le găseşti la orice supermarket. Datorită efectelor pe care le au acestea, poţi să-ţi detoxifiezi organismul şi să previi unele boli uşoare, dar şi cronice.
Reţetă de ceai de ghimbir
Iată de ce ai nevoie:
Ingrediente:
- 1 l apă
- 3-4 beţişoare scorţişoară
- o bucăţică de ghimbir, cam de 4-5 cm
- coajă de la două mere
- 3-4 frunze de busuioc
Mod de preparare:
Pune apă într-un ibric, împreună cu ghimbirul cojit, coajă de miere şi scorţişoară. Las-o să fiarbă la foc mic în jur de 15 minute. Apoi, cu 2 minute înainte să îl iei de pe foc, adaugă frunzele de busuioc. După ce ai oprit focul, acoperă ibricul şi lasă să se răcească de la sine.
Mod de utilizare:
Bea din acest ceai cu 30 de minute înainte de fiecare masă. Bineînţeles, pentru a reuşi să slăbeşti, e bine să îţi ajustezi şi alimentaţia.
Beneficiile ingredientelor din ceaiul de ghimbir
De ce am ales aceste ingrediente şi nu altele? Iată motivele:
- ghimbirul curăţă arterele şi detoxifiază (au calităţi anti-bacteriene). Stimulează inclusiv absorbţia nutrienţilor;
- coaja de mere ajută la tonifierea musculaturii şi la detoxifierea organismului. Mai mult, stimulează arderea grăsimilor;
- busuiocul ajută organismul să lupte împotriva inflamaţiilor externe şi interne. Mai mult, el are și efect de calmare;
- scorţişoară accelerează digestia şi reglează nivelul de colesterol, glucoză şi trigliceride.
ATENȚIE: persoanele cu probleme digestive sau diverse boli cronice trebuie să ceară sfatul medicului specialist înainte de a consuma ceaiul de ghimbir.