Atunci când avem probleme cu sistemul imunitar și răcim foarte ușor, cel mai bun tratament este cunoscutul ceai de echinaceea. Echinaceea este o plantă medicinală cu beneficii numeroase pentru organismul uman, fiind recomandată de medici în prevenirea sau tratarea mai multor afecțiuni. Iată ce trebuie să știi despre acest remediu naturist perfect în sezonul rece.
Ceai de echinaceea pentru stimularea sistemului imunitar
Când vine vorba de sezonul rece și de supărătoarele răceli sau gripe, ceaiul de echinaceea este remediul cel mai simplu. Ceaiul obținut din această plantă ameliorează problemele respiratorii, dar și durerea în gât, febra sau tusea.
Este cunoscut faptul că echinaceea contribuie la întărirea sistemului imunitar și grăbește procesul de vindecare al afecțiunilor hepatice.
Ceaiul de echinaceea tratează infecțiile tractului urinar, scade tensiunea arterială și susține sănătatea creierului. Mai mult, acest remediu naturist are un puternic rol antioxidant, fiind totodată recomandat și persoanelor care își doresc să slăbească.
De asemenea, ceaiul de echinaceea curăță ficatul și rinichii, prevenind totodată apariția unor probleme digestive.
Un alt remediu naturist recomandat pentru detoxifierea organismului este și ceaiul de busuioc pentru slăbit. Acesta are numeroase beneficii, favorizând arderea grăsimilor și stimulând regenerarea celulară.
Pe lângă toate aceste beneficii, ceaiul de echinaceea poate fi folosit și extern în tratarea unor afecțiuni dermatologice. Echinaceea are un rol antiinflamator, previne infecțiile de la nivelul pielii, tratează eczemele și dermatitele. În aceste cazuri, sunt recomandate tamponările pe față sau pe zonele afectate cu ceai rece de echinaceea cu ajutorul unui burețel pentru machiaj.
Consumul zilnic de ceai de echinaceea reduce apariția ridurilor și oferă pielii un aspect tânăr. Recomandat este și ceaiul de lavandă, benefic pentru tratarea sau prevenirea mai multor probleme dermatologice. Acest ceai este apreciat de tot mai multe doamne și domnișoare datorită efectului pe care îl are asupra siluetei.
Cum se prepară corect ceaiul de echinaceea
Pentru a ne bucura de beneficiile acestui remediu naturist perfect în sezonul rece trebuie să știm cum să preparăm corect ceaiul de echinaceea. Într-o cană cu apă clocotită se adaugă o linguriță de plantă uscată de echinaceea, apoi se lasă la infuzat. Se recomandă să se bea neîndulcit, dar putem adăuga puțină miere.
Medicii ne sfătuiesc să nu consumăm mai mult de două căni de ceai pe zi deoarece o doză exagerată poate declanșa câteva reacții adverse.
Dacă se consumă ceai de echinaceea în cantități mari pot să apară tulburări digestive, stări de greață și probleme de respirație. De asemenea, persoanele alergice nu trebuie să consume ceai de echinaceea pentru că acesta poate provoca reacții cutanate grave.
Ceaiul de echinaceea are efecte uluitoare asupra sistemului imunitar, fiind cel mai bun tratament naturist împotriva răcelii. Acesta este recomandat de medici deoarece reprezintă o sursă bogată de de minerale și vitamine necesare pentru organism, mai ales în sezonul rece, când suntem predispuși la gripă și răceală.
O altă plantă miraculoasă este Aloe Vera. Este bine să știm ce boli tratează Aloe Vera și cum să folosim corect această plantă medicinală cu beneficii uluitoare.
Împreună cu lavanda, echinaceea îmbunătățește sănătatea psihică și ajută la tratarea unor probleme emoționale severe. De aceea, ceaiul de lavandă și echinaceea este recomandat în tratarea stărilor de anxietate, depresie și în prevenirea atacurilor de panică.
În sezonul rece este bine să consumăm ceai de echinaceea pentru întărirea sistemului imunitar. Acest remediu naturist este ideal în tratarea gripei și a răcelii, ameliorând rapid problemele respiratorii.