Mulți oameni au auzit de ceai de dafin dar nu știu ce mod de preparare are. Cu siguranță, majoritatea sunt familiarizați cu frunza de dafin, însă sub forma unui condiment parfumat. O parte dintre oameni nici măcar nu bănuiesc că această plantă are un număr mare de proprietăți utile. Ceaiul a fost folosit pentru a trata răceli, răni și ca sedativ încă din antichitate. De asemenea, această băutură neobișnuită are capacitatea de a prelungi tinerețea și frumusețea.
Frunzele acestei plante nobile conține multe substanțe utile pentru organismul uman. Printre proprietățile benefice se numără uleiurile esențiale, acetice, acidul valeric, taninurile și diverse oligoelemente. Planta a fost folosită din cele mai vechi timpuri în Grecia. Aceasta era valorificată pentru a țese coroane, în case ca odorizant și pentru aromatiza apa. Ceaiul din frunze de dafin a fost printre primele băuturi disponibile în acea vreme.
Efectele benefice a ceaiului de dafin: În cazul căror afecțiuni acesta este indicat
Această băutură are un gust amar-picant. Trebuie să știi că pe parcursul timpul s-a dovedit că acest ceai potolește perfect setea, mai ales dacă îl bei fără a adăuga zahăr. Se crede că în perioada caldă a anului este cel mai eficient remediu pentru hidratare.
Băutura are o întreagă serie de beneficii la fel ca și ceaiul pentru tensiune. În primul rând acesta are capacitatea de a revigora și tonifica corpul. De asemenea, ceaiul reușește să normalizeze activitatea tractului gastrointestinal, îmbunătățind digestia și apetitul.
Unele persoane îl folosesc datorită efectului său de curățare a organismului. Acesta elimină toxinele, substanțele toxice și alergenii din organism. Medicii spun că ceaiul elimină excesul de lichid. Majoritatea dintre aceștia recomandă utilizarea remediului împotriva infecțiilor și răcelilor în timpul epidemiilor.
De mare ajutor, ceaiul este pentru persoanele care suferă de diabet și sinuzită. Acesta scade tensiunea arteriala, grăbind recuperarea după răceli.
Ceai de dafin: Mod de preparare ca în cele mai vechi timpuri
Există mai multe moduri de a prepara un ceai de dafin. Însă, cel mai bun mod este cel transmis din cele mai vechi timpuri. Pentru a pregăti remediul ai nevoie să iei cinci foi de dafin și o bucată de scorțișoară. Peste ingrediente trebuie să torni un litru de apă, fierbând amestecul timp de 15 minute. După ce ceaiul a fiert, acesta se lasă la infuzat, ulterior la scurs.
Apoi se toarnă din nou apă clocotită peste conținut și se mai lasă la infuzat. Ulterior, dacă mai este nevoie poți să mai adaugi frunze de dafin și scorțișoară. Este indicat să bei băutura dimineața pe stomacul gol, o cană pe zi.
Pentru ca ceaiul să fie cu adevărat util, trebuie să iei în serios alegerea condimentelor. Există trei semne ale prospețimii și calității frunzelor de dafin. Alege frunzele cu o aromă bogată, de culoare verde închis și fără pete. Frunza de dafin are puteri vindecătoare atât dacă acestea sunt proaspete, cât și dacă sunt uscate. Este indicat să păstrezi ceaiul într-un recipient din sticlă cu capac.
Medicii recomandă să bei un ceai de dafin dacă știi modul de preparare a acestuia. În cazul în care, băutura nu este preparată corect, acesta nu va avea proprietățile benefice enumerate. Este indicat să fii atent și la alegerea frunzelor pentru infuzie. Doar frunzele de dafin puternic aromatizate vor întări sistemul tău imunitar.