Prima pagină » Informații utile » Ceai de coada șoricelului, pentru ce e bun. Remediu în afecțiuni ginecologice și nu numai!

Ceai de coada șoricelului, pentru ce e bun. Remediu în afecțiuni ginecologice și nu numai!

26 aug. 2024, 10:46,
în Informații utile

Ceaiul de coada șoricelului, pentru ce e bun? Acest remediu natural este recunoscut pentru multiplele sale beneficii asupra sănătății, fiind utilizat în tratarea afecțiunilor digestive, calmarea inflamațiilor și reglarea ciclului menstrual.

Ceaiul de coada șoricelului, pentru ce e bun? Această întrebare și-o pun mulți atunci când aud de proprietățile acestei plante medicinale.Această plantă este folosită în principal pentru ameliorarea problemelor digestive, reducerea inflamațiilor, reglarea ciclului menstrual și sprijinirea sistemului imunitar. De asemenea, este considerată utilă pentru vindecarea rănilor și calmarea durerilor.

Ceai de coada șoricelului, pentru ce e bun

Din punct de vedere ginegologic, ceaiul de coada șoricelului este folosit cu rol preventiv și de vindecare. Multe femei îl folosesc împreună cu bicarbonatul de sodiu pentru băi de șezut periodice în zona intimă. Această combinație distruge bacteriile dăunătoare din zona genitală și susține dezvoltarea bacteriilor benefice. Nu se recomandă, însă, mai mult de o astfel de baie de șezut pe săptămână, pentru că excesul poate distruge flora vaginală normală.

Alături de alte specii de plante, precum sunătoarea, mușețelul, gălbenelele, traista ciobanului și uleiul de arbore de ceai, și coada șoricelului este cunoscută pentru activitatea antiinflamatoare, antimicrobiană și de vindecare a rănilor.

Numeroase studii clinice au folosit formule din plante, pe baza extractelor din aceste plante pentru eficacitatea lor asupra vaginitei la femei diagnosticate cu această afecțiune.

Băut regulat, ceaiul de coada șoricelului reglează fluxul menstrual și este util în cazurile cu amenoree sau menstruație cu întârzieri mari. Calmează durerile menstruale și simptomatologia din perioada de premenopauză și ajută la prevenirea cancerului de col uterin prin reglarea nivelurilor hormonale.

Proprietățile sale antiseptice, decongestionante, antiinflamatoare și calmante sunt benefice în tratarea infecțiilor urinare, a migrenelor, răcelilor, gripelor și bronșitelor.

Ceaiul de coada șoricelului susține regenerarea ficatului și calmează simptomatologia în cazul afecțiunilor hepatice. Ceaiul de coada șoricelului este util și pentru sistemul digestiv, fiindcă ajută la refacerea mucoasei tubului digestiv, combate afecțiunile colecistului și spasmele intestinale, iar unele studii au dovedit potențialul gastroprotector împotriva ulcerelor acute și cronice, arătând o corelație pozitivă cu utilizările sale în medicina populară.

Este recomandat și în parazitozele intestinale, are acțiuni astringente și cicantrizante calmând acneea, roșeața și eliminând toxinele de la nivelul pielii, la fel ca și alte ceaiuri naturiste.

Contraindicațiile ceaiului

Ceaiul de coada șoricelului este un bun antiinflamator și calmant pentru multiple afecțiuni, însă excesul poate cauza dureri de cap și amețeli. Nu este recomandat femeilor însărcinate și nici anumitor persoane care suferă de boli cronice.

Coada șoricelului nu este o plantă sigură când este administrată pe cale orală în timpul sarcinii, pentru că ar putea cauza avort. Nu există suficiente informații despre cât de sigură este planta în cazul în care se administrează în perioada de alăptare. Cel mai bine este să evitați să folosiți remediile din coada șoricelului dacă alăptați, puteți în schimb să consumați suc de roșii pentru beneficiile sale.

Coada șoricelului poate interacționa cu medicamentele anticoagulante, de aceea este bine să consultați un medic înainte de utilizare dacă luați astfel de medicamente.

Persoanele cu probleme renale ar trebui să discute cu  medicul înainte de a utiliza coada șoricelului deoarece plante poate conține substanțe care afectează rinichii.

Acum că se știe pentru ce e bun ceaiul de coada șoricelului trebuie să fiți atenți la cât de mult ceai consumați pentru că utilizarea excesivă a acestuia poate provoca reacții adverse, cum ar fi diareea sau iritații gastrointestinale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`