Prima pagină » Sanatate » Ceai de cimbru pentru tuse. Cum să pregătești acasă acest leac naturist

Ceai de cimbru pentru tuse. Cum să pregătești acasă acest leac naturist

08 sept. 2023, 15:03,
în Sanatate

Multe persoane vor să afle cum pot pregăti cel mai bun ceai de cimbru pentru tuse. Cimbrul este un remediu eficient în cazul răcelilor, gripelor și tusei supărătoare. Fie că este vorba de tuse seacă sau productivă, ceaiul de cimbru este recomandat de către medici. Iată cum să pregătești acasă acest leac naturist.

Ceai de cimbru pentru tuse

Câând vine vorba de răcelile sezoniere, mulți dintre noi apelează la câteva leacuri naturiste. Pentru tuse este benefic ceaiul de cimbru, care trebuie consumat nu mai mult de 2 căni pe zi. Ceaiul de cimbru este aromat și conține fier, magneziu, mangan, potasiu și calciu.

Ceaiul de cimbru băut fierbinte ajută la eliminarea mucusului și la tratarea afecțiunilor respiratorii. Ceaiul se prepară din cimbru proaspăt sau uscat. Pentru un ceai de cimbru vom avea nevoie de 3 crenguțe de cimbru uscat sau proaspăt, 250 ml de apă, o felie de lămâie, zeamă de lămâie, zahăr, miere. Într-o cană cu apă clocotită se pun două linguri de cimbru și se lasă ceaiul la infuzat apoi se îndulcește cu miere și se adaugă puțină zeamă de lămâie. Pentru un plus de savoare putem adăuga și un pic de scorțișoară. Ceaiul de cimbru se consumă cu moderație și nu este recomandat persoanelor alergice.

Ce afecțiuni tratează ceaiul de cimbru

Pe lângă ameliorarea durerilor în gât și calmarea tusei, cimbrul are și alte beneficii. Ceaiul de cimbru este benefic împotriva balonărilor și a arsurilor stomacale. Acest leac naturist ajută și la calmarea sisttemului nervos, a stărilor de neliniște și a tulburărilor de somn. În cazul infecțiilor din cavitatea bucală se face gargară cu ceai de cimbru. Acest remediu este benefic și în combaterea durerilor menstruale. Cimbrul are și efecte antimicrobiene, fiind un puternic antibiotic, antiviral, antimicotic și antiparazitar.

Pentru a pregăti ceaiul de cimbru perfect, trebuie să știm când anume se recoltează. Cimbrul se strânge imediat după perioada de înflorire, iar pentru o savoare intensă este recomandată recoltarea dimineața. Ceaiul de cimbru acționează ca un dezinfectant natural pentru reducerea inflamațiilor digestive și respiratorii. Cimbrul previne indigestia, elimină mucusul din tractul intestinal și combate balonarea. Ceaiul de cimbru scade tensiunea arterială, întărește sistemul imunitar, stimulează circulația sanguină, ameliorează simptomele menstruației și previne îmbătrânirea.

Ceaiul de cimbru este benefic în tratarea gripei, a răcelii și a virozelor repsiratorii. Acest remediu naturist este la îndemâna oricui și are efecte miraculoase. Pe lângă ceaiul de cimbru, putem consuma cât mai des cu putință și ceai de fenicul. Acesta este recomandat de către medici în cazul tensiunii arteriale, a problemelor digestive și a infecțiilor urinare. Leacurile din farmacia naturii sunt eficiente și ușor de pregătit acasă, însă acestea se iau doar la recomandarea medicului. Cimbrul este folosit nu doar ca remediu naturist, ci și la pregătirea unor mâncăruri aromate și gustoase. Preparat sub formă de ceai, cimbrul are numeroase beneficii pentru organism. Această licoare naturistă calmează tusea, ajută la întărirea sistemului imunitar, reglează tensiunea arterială, tratează problemele digestive, dar este eficient și în tratraea infecțiilor urinare. Ceaiul de cimbru este un remediu ușor de pregătit acasă, iar efectele sale sunt miraculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 ianuarie 2025
28 ianuarie 2025