Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Ceai de cimbru pentru slăbit. Cum să îl foloseşti ca să îți fie bine

Ceai de cimbru pentru slăbit. Cum să îl foloseşti ca să îți fie bine

06 sept. 2021, 09:45,
în WoW!

Vrei să slăbeşti? Vrei să bei şi ceva aromat, cu efecte benefice pentru sănătate? Atunci încearcă un ceai de cimbru pentru slăbit. Este o sursă bună de vitamine, tanini şi flavonoide. Inedit este faptul că, odată uscat, cimbrul poate fi păstrat mult timp, pentru a fi utilizat.

Denumirea ştiinţifică este de Thymus vulgaris. E bine să-l culegi după ploaie, pentru că e spălat de praf. După aceea să-l întinzi pe o suprafaţă uscată, într-un loc uscat şi aerisit bine. În timp, el se usucă. Depozitarea este bine să o faci într-o pungă de hârtie, nu în recipiente din plastic ori sticla. Cimbrişorul mirositor (i se mai spune cimbru de grădină) este important pentru oricine dintre noi, întrucât e şi o sursă excelentă de energie.

Cum să slăbeşti bând ceai de cimbru

Ştiai că e suficient să înlocuieşti cafeaua cu ceai de cimbru, ca să te simţi energic o bună parte din zi? Spre deosebire de cafea, ceaiul nici nu deshidratează. Pentru câteva căni de ceai ai nevoie de: 3 tulpini de cimbru cu frunze proaspete sau 2 tulpini cu frunze uscate, puţin suc de lămâie (proaspăt stors), 250ml apă, miere de albine după gust.
Mod de preparare: Pune apă într-un ibric. În momentul în care începe să fiarbă, adaugă planta. Opreşte focul şi lasa plantă la infuzat în jur de 10 minute, dacă e cimbru verde, sau 7 minute, dacă foloseşti cimbru uscat. Apoi strecoară ceaiul, aromeaa-l cu zeama de lămâie şi îndulcește-l cu miere de albine. Poţi bea ceaiul după ce s-a răcit.

Nu uita că este indicat să apelezi și la dieta cardiologilor. De fapt, ideal este să faci din ea un obicei de viață. Astfel, îți îmbunătățești starea generală și eviți multe probleme, precum infarctul.

Iată însă ce avertisment vine din partea Mihaelei Bilic:

„În niciun caz un ceai nu ne va rezolva problema de kilograme în plus. Ceaiul înseamnă mai ales acum pe căldură: hidratare, lucru care este foarte pozitiv și de dorit, înseamnă un efect al unor plante care chiar dacă nu este miraculos măcar la capitolul drenaj, eliminare de retenție de lichide poate ajuta, în niciun caz nu vă așteptați de la un ceai să topească depozitele de grăsime sau să inhibe centrul foamei pentru că nu poate face asta.”

Cimbrul – Informaţii preţioase

Cimbru provine din zona mediteraneană şi din unele regiuni din Africa. Frunzele se folosesc sub formă de tinctură, pulbere ori ceai (trebuie să fie proaspete sau deshidratate, adică uscate). Şi tu ţi-l poţi planta în curte sau grădină, pentru că nu este o plantă pretenţioasă. Singura condiţie e să nu fie buruieni împrejurul lui. Uneori, dacă îi merge foarte bine, ajunge până la 70 cm înălţime.
Când se recoltează cimbrul? Ei bine, ideal e să îl culegi imediat după perioada de înflorire, iar ca moment al zilei să alegi dimineaţa. De ce tocmai ora matinală? Întrucât atunci are o savoare intensă. Aşadar, din iulie şi până în în octombrie, poţi culege cimbrul, ca să îl foloseşti iarna. De altfel, ceaiul din cimbru, cu suc de lămâie şi miere de albine, este indicat şi pentru atunci când eşti răcit ori ai o infecţie în gât.

Alte ceaiuri bune şi la slăbit

Ceaiul de mentă este recomandat pentru atunci când vrei să slăbeşti, întrucât reduce pofta de mâncare. De asemenea, detoxifiază şi organismul.
Ceaiul de păpădie e bună pentru ficat şi fiere, întrucât stimulează regenerarea celulelor şi eliminarea toxinelor din corp. În plus, curăță eficient şi rinichii.
Ceaiul de urzică este recomandat pentru clătirea podoabei capilare. Dacă ai un păr firav, mai întâi aplica o mască cu ulei de măsline, după care șamponează-te ca de obicei, clăteşte-te cu apa simplă, iar la final clăteşte părul cu ceai de urzică. Îl va întări, dacă vei folosi ceaiul o perioadă îndelungată. Mai mult, ceaiul de urzica este eficient când vine vorba şi de curăţarea intestinului. Bea-l timp de două luni şi, cu siguranţă, vei vedea rezultatele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
01 ianuarie 2025
01 ianuarie 2025