Aromatul ceai de afine are numeroase beneficii, dar și contraindicații. Acest ceai trebuie consumat cu atenție, fără a depăși doza recomandată, pentru a avea parte de efectele miraculoase ale băuturii naturiste. Iată cât ceai de afine poți consuma zilnic.
Ceai de afine, beneficii și contraindicații
Ceaiul de afine este un adevărat elixir pentru sănătate. Acesta este recomandat pentru imunitate scăzută, anemie, probleme cu vederea, diabet, hipertensiune arterială, ulcer gastric, colon iritabil, insuficiență biliară și multe altele.
Persoanele care fac o cură cu ceai de afine trebuie să consume acest ceai doar la recomandarea și îndrumarea unui medic specialist. Dacă se depășește doza zilnică recomandată, ceaiul de afine poate duce la blocarea tranzitului intestinal.
Ceaiul de afine are proprietăți antiseptice, antibiotice, antioxidante, antiinflamatoare și astringente. Pentru a avea parte de beneficiile acestui ceai aromat, trebuie să știm cum să îl preparăm corect.
În 300 ml de apă fiartă se pun 30 g de afine deshidratate. Se lasă totul la infuzat apoi se consumă ceaiul simplu sau îndulcit. Afinele hidratate din ceai se pot mânca și ele deoarece conțin o cantitate mare de antioxidanți și vitamina C.
Cum să prepari acasă băutura aromată
Ceaiul de afine este un adevărat elixir pentru sănătate. Ceaiul de afine se poate face din fructe, din frunze de afin sau poate fi macerat la rece.
Pentru un ceai aromat făcut din frunze de afin vom avea nevoie de 250 ml de apă clocotită în care vom pune 1 linguriță de frunze de afin uscate. Se lasă la infuzat timp de 15 minute, apoi se strecoară ceaiul și se consumă 3 căni pe zi, înainte de mesele principale.
La fel de bine putem pregăti un ceai de afine macerat la rece. Acesta se prepară dintr-o lingură de plantă adăugată în 250 ml de apă. Se pune într-un borcan de sticlă și se lasă la temperatura camerei timp de 8 ore, apoi se strecoară și se consumă înainte de masă.
Un alt ceai aromat și care are numeroase beneficii pentru organism este ceaiul de sunătoare. Ceaiul de sunătoare se consumă nu mai mult de două căni pe zi, timp de o lună apoi se va face o pauză. Acest remediu din farmacia naturii este recomandat de către medici pentru că are efecte anti-anxietate, tratează insomnia, acționează ca un tonic asupra sistemului nervos și combate migrenele, reducele durerile premenstruale, ameliorează simptomele menopauzei și previne afecțiunile sistemului digestiv.
Și ceaiul de iasomie are efecte miraculoase pentru corp. Ceaiul de iasomie stimulează sistemul nervos și îmbunătățește activitatea creierului. De asemenea, menține sub control flora intestinală și reglează sistemul digestiv. Ceaiul de iasomie are un efect antiseptic și este recomandat în combaterea respirației urât mirositoare. Ceaiul de iasomie are un efect terapeutic și este recomandat persoanelor cu anxietate, depresive, care suferă de insomnie, iritabilitate și au un ritm cardiac crescut. Ceaiul de iasomie combinat cu ghimbir întărește sistemul imunitar, atenuează durerile de cap și scade febra.
Ceaiurile naturiste au numeroase beneficii pentru organism și pot fi pregătite foarte ușor acasă. Ceaiul de afine combate anemia, stimulează creșterea sistemului imunitar și reglează tensiunea.