Prima pagină » Sanatate » Ceai constipație și balonare: Cum stimulezi tranzitul intestinal

Ceai constipație și balonare: Cum stimulezi tranzitul intestinal

15 mart. 2021, 09:56,
în Sanatate

Ai avut o masă copioasă, iar digestia nu este așa cum ar trebui? Nu ai motive să-și faci grijă deoarece există mai multe ceaiuri care au efect în caz de constipație și balonare.

Ceaiurile sunt foarte bune pentru stimularea tranzitului intestinal, dar și pentru înmuierea scaunelor, care vor fi eliminate mai ușor. Multe plante sunt renumite pentru efectele lor digestive benefice și tocmai de aceea caiurile făcute din aceste plante ajută la înlăturarea constipației, balonării și constipației.

Ceaiurile din plante sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri ca remediu pentru toate problemele digestive – crampe abdominale, constipație, balonare, diaree, greață sau ulcer.

Ceai constipație și balonare: Menta ajută la relaxarea stomacului

Ceaiul de mentă este, fără, îndoială, cel mai bun remediu natural pentru constipație și balonare, mai multe medicamente conținând mentă pentru problemele digestive. Menta are proprietăți antioxidante și antibacteriene, dar cel mai mare ajutor este dat în cazul problemelor de digestie. Ceaiul de mentă are efect liniștitor și poate ajuta la relaxarea stomacului în timp ce se deplasează scaunul prin intestine. O ceașcă de ceai de mentă după o masă copioasă poate ajuta persoanele care suferă de constipație și balonare.

Ceaiul de mentă poate fi consumat în orice anotimp, mai ales atunci când ai luat o masă copioasă, care îți poate cădea greu.

Mușețel, ghimbir și pătrunjel

Mușețelul este o plantă folosită în ceaiuri datorit efectelor sale calmante asupra corpului. O ceașcă de ceai de mușețel băută după o mâncare bogată sau spre sfârșitul zilei poate ajuta la calmarea mușchilor din intestine și la accelerarea timpului dintre o masă și o mișcare intestinală.

Chiar dacă este o plantă comună, pătrunjelul poate ajuta la tulburările digestive. Un ceai care include frunzele sau semințele de pătrunjel poate ajuta la scăderea constipației ușoare. Pentru o reacție eficientă asupra respirației urât mirositoare sau flatulenței, poți mesteca frunzele sau tulpinile.

În cazul în care constipația provine din digestia precară, atunci poți apela la un ceai din rădăcina de ghimbir. Ceaiul de ghimbir este folosit pentru a calma iritarea sistemului digestiv și a îmbunătăți digestia. Ceaiul de ghimbir poate ajuta digestia după o masă grea. Tot ce trebuie să faci este să bei una-două căn ide ceai de ghimbir în fiecare zi, după mese, și să-ți ajuți astfel organismul să proceseze alimente și să producă mișcări intestinale.

Ceai negru, ceai verde sau cafea

Ceaiul negru, ceaiul verde și cafeaua conțin în mod natural cofeină. Aceasta un stimulant care accelerează mișcările intestinale. Consumul, mai ales dimineață a acestor băuturi, crește mișcarea intestinală. Trebuei avut, totuși, grijă la efectele secudnare ale cafeinei la persoanele care sunt sensibile la aceasta.

Contraindicații și efecte secundare ale ceaiurilor de plante

Multă lume folsoește ceaiurile de plante pentru relaxare, trebuie avut grijă la câțiva factori ce pot fi dăunători. Astfel, dacă în cazul adulților consumul de ceaiuri laxative sau cu efect de calmare este recomandat, nu același lucru este și în cazul copiilor. Unele ingrediente laxative din ceai, cum ar fi senna, pot provoca efecte secundare și pot crește riscul unor probleme suplimentare, inclusiv diaree.

În plus, ingredientele active din ceai pot interacționa cu unele medicamente. De aceea, înainte de a lua un ceai pentru ameliorarea constipației și balonării, este bine să vă adresați unui medic.

Mai mult, ceaiurile din plante ajută în cazul constipației, dar nu pot fi o soluție pe termen lung. În cazul în care ajungi să te bazezi doar pe ceaiurile laxative, atunci trebui să întrebi un medic pentru a diagnostica cauza constipației cronice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`