Prima pagină » National » Cea mai vizitată casă veche din România! Turiștii rămân fără cuvinte când ajung aici
Cea mai vizitată casă veche din România! Turiștii rămân fără cuvinte când ajung aici

Cea mai vizitată casă veche din România! Turiștii rămân fără cuvinte când ajung aici

03 oct. 2024, 15:40,
Mirela Gabriela Todosi în National

Cea mai vizitată casă veche din România este casa lui Ion Creangă din Humulești. Casa memorială este vizitată de sute de turiști pe lună, atât de români, cât și de străini. Casa în care a copilărit scriitorul Ion Creangă este de o frumusețe aparte, iar în curtea casei este amenajat un parc tematic. Turiștii rămân fără cuvinte când ajung aici.

Cea mai vizitată casă veche din România!

Casa din Humulești în care a copilărit scriitorul Ion Creangă este cea mai vizitată casă din România! Locul de poveste din Humulești atrage în fiecare lună sute de turiști români, dar și străini. Casa din Humulești a fost vizitată în doar trei luni de aproape 40.000 de turişti. Lângă locuința veche există şi un parc tematic cu cele mai frumoase poveşti ale lui Creangă.

Pentru doar 15 lei pentru biletul de intrare, turiştii pot vedea locuinţa construită în 1830 de către bunicul patern al marelui povestitor Ion Creangă. Casa natală a lui Ion Creangă a fost o perioadă închisă publicului pentru că a fost în renovare. La scurt timp după terminarea lucrărilor, turiștii au luat cu asalt Humuleștiul pentru a vedea casa în care a copilărit marele scriitor. Valoarea totală a lucrărilor de la Muzeul Memorial a fost de 1,8 milioane de lei, fonduri europene și de la bugetul județean.

În urma renovării, au fost montate panouri foto-documentare, ecrane cu touch și reproduceri fotografice care evidențiază opera scriitorului, precum și meșteșugurile satului Humulești din secolul al XIX-lea.

,,Vorbim despre o casă foarte mare pentru acele vremuri, construită din bârne, încheiată la colțuri. Casă tencuită cu lut. Tencuirea se făcea în straturi succesive câteva luni la rând. Știau foarte bine că pot locui într-o casă perfect uscată. Restaurarea de la Casa Memorială „Ion Creangă” din Humulești este una reușită. Practic, a fost păstrată substanța istorică și frumusețea acestui obiectiv de patrimoniu. Fără aceste fonduri europene, un asemenea proiect nu ar fi putut să fie derulat în condiții la fel de bune.”, a declarat Rocsana Josanu, directorul Direcției pentru Cultură Neamţ.

Cel mai vizitat sat turistic din țară

Satul Sibiel din Sibiu deține titlul de cel mai frumos și vizitat sat turistic din țară. Pe lângă peisajele spectaculoase, satul deține și un muzeu unic, Muzeul de Icoane pe Sticlă. Casele de lemn sunt un alt punct de atracție pentru turiștii români, dar și străini. Pentru o noapte de cazare, vizitatorii plătesc doar 130 de lei și vor avea mic dejun inclus.

„O noapte de cazare cu mic dejun inclus, undeva la 130-150 de lei de persoană.”, a declarat Aurel Pau, preşedintele Asociaţiei Sibiel, despre satul turistic Sibiel.

Când vine vorba de satele care îi fascinează pe turiști, pe placul tuturor este și satul Biertan din Sibiu. Turiștii români, dar și cei străini sunt fascinați de Sibiu și de împrejurimile sale. O statistică recentă arată că peste jumătate de milion de turiști din toată lumea au ajuns în Sibiu în 2023. De asemenea, satul Biertan a primit titlul de ,,satul de poveste.” Autoritățile au semnat recent un contract pentru un proiect de reabilitare a centrului istoric, atât pentru localnici, cât și pentru turiști.

„Biertan merită să fie satul anului pentru că are o recunoştinţă ca Sit Rural UNESCO. Recent am semnat şi un proiect foarte mare în care reabilităm tot centrul istoric al Biertanului pentru a avea o infrastructură mult mai bună atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.”, a declarat Stelian Burduhos, consilier turism local Biertan.

Turiștii iau cu asalt zonele istorice din țară, satele arhaice și muzeele memoriale. Cea mai vizitată casă din România, casa în care a copilărit Ion Creangă, atrage anual mii de turiști.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Medicul care l-a resuscitat pe Felix Baumgartner face dezvăluiri cutremurătoare. De ce nu a putut să fie salvat, de fapt, iubitul Mihaelei Rădulescu
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Fratele lui Radu Vâlcan și iubita lui se căsătoresc astăzi. Primele imagini cu Cristian Vâlcan și Izabela în rochie de mireasă
Playtech.ro
Raed Arafat îndeamnă românii să aibă pregătită o „trusă” de supravieţuire pentru 10 zile
observatornews.ro
Câte joburi are un student plecat în SUA cu Work and Travel: "American Dream chiar există"
Playsport.ro
FOTO Noua Dacia C-Neo, dezvăluită fără camuflaj în prima imagine. Când va...
Evz.ro
Ce poți aduce și ce nu din țările UE și non-UE. Altfel iei amendă
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
Misterul din jurul lui Putin a fost dezvăluit de o poză care face înconjurul lumii. E pentru prima oară când scapă o asemenea imagine
Playtech.ro
Apare o nouă monedă în România. Se lansează în circulație peste câteva zile. Ce valoare are și ce simbolizează
Dailybusiness.ro
Cum să ții praful departe vara. Metoda care va menține casa curată și aerisită
RomaniaTV
Se schimbă banii luni, 28 iulie 2025! BNR a făcut anunțul despre cea mai nouă monedă a României
stiriromania.ro
S-a emis RO-Alert: Cod galben și portocaliu de ploi torențiale în jumătate de ţară
RomaniaTV
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! Felix Baumgartner ar urma să fie înmormântat în curtea casei din Elveția, nu în Austria, așa cum s-a crezut inițial. Detalii de ULTIMĂ ORĂ despre funeralii!
redactia.ro
Mihaela Rădulescu a luat trupul neînsuflețit al lui Felix Baumgartner din Italia. Unde ar putea fi înmormântat austriacul. Schimbare de ultim moment
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 iulie 2025
26 iulie 2025