Prima pagină » Culinar » Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Rețeta bunicii pentru un desert tradițional gustos și pufos

Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Rețeta bunicii pentru un desert tradițional gustos și pufos

27 feb. 2023, 15:10,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cea mai ușoară plăcintă cu mere. Delicioasa plăcintă cu mere este pe placul tuturor, fiind aromată și fragedă. Acest desert savuros este nelipsit la mesele de sărbătoare, dar poate fi făcut ori de câte ori vrem să readucem la masă aromele bucatelor din vremea copilăriei. Iată rețeta bunicii pentru un desert tradițional gustos și pufos.

Cea mai ușoară plăcintă cu mere

Când vine vorba de rețetele de plăcintă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la savuroasa plăcintă cu brânză sărată, cu carne, cu varză murată, cu dulceață sau cu ciuperci până la tradiționala plăcintă cu mere, toate sunt gustoase, aromate, fragede și perfecte de servit la mesele festive alături de alte bucate alese.

Dacă vrem să obținem la final o plăcintă cu mere ca la mama acasă trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple. Cea mai ușoară plăcintă cu mere se face cu un aluat dospit, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Plăcinta cu mere se pregătește foarte ușor, avem nevoie de câteva ingrediente, iar dacă ne folosim de un strop de imaginație, vom obține un desert încântător. Plăcinta de casă cu mere se poate face cu foi de plăcintă gata cumpărate sau cu aluat frământat de casă cu ulei și apă minerală sau cu lapte.

Rețeta unui desert tradițional pufos și aromat

Pentru a pregăti cea mai ușoară plăcintă cu mere vom avea nevoie de un pachet cu foi de plăcintă subțiri, 2 kilograme de mere, 3 limguri de zahăr, 1 lingură de scorțișoară, 2 pliculețe de zahăr vanilat, 100 g de griș, sucul de la o lămâie, ulei și zahăr pudră vanilat.

Mai întâi se pregătesc merele pentru gustoasa plăcintă. Se spală merele apoi se curăță de coajă și se dau prin răzătoare. Se pun merele rase într-un bol mare apoi se toarnă peste ele sucul de la o lămâie și se amestecă foarte bine. După aceea se adaugă zahărul, scorțișoara, grișul, zahărul vanilat și se amestecă foarte bine totul până când ingredientele se omogenizează. Se încălzește cuptorul apoi se așază o foaie de copt și se unge cu puțin ulei. Se pune o foaie de plăcintă și se unge cu ulei apoi se procedează așa până punem 6 foi de plăcintă una peste alta.

Se toarnă o parte din umplutura de mere și se uniformizează, apoi se adaugă din nou 6 foi de plăcintă unse cu ulei. Se procedează așa până când se termină foile de plăcintă și umplutura de mere. Când plăcinta este asamblată se taie pătrățele și se pune în cuptorul încins. Se lasă plăcinta cu mere la cuptor timp de 30 de minute, apoi se scoate din cuptor și se taie din nou apoi de pudrează cu zahăr vanilat și se servește după ce se răcește ușor.

Plăcinta cu mere este gustoasă, aromată și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Acest desert tradițional este pe placul multora dintre noi, fiind nelipsit de la mesele festive alături de alte delicii.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`