Prima pagină » Culinar » Cea mai simplă rețetă de chec aperitiv: Iată cum prepari un chec sărat în doar câțiva pași

Cea mai simplă rețetă de chec aperitiv: Iată cum prepari un chec sărat în doar câțiva pași

18 oct. 2021, 12:42,
în Culinar

Dacă urmează să aveți musafiri, dar nu știți cu ce să îi serviți, v-am pregătit o rețetă de chec aperitiv extrem de rapidă. În doar câțiva pași, preparatul este gata, iar oaspeții îl vor adora.

Checul aperitiv, cunoscut ca și checul sărat, este un fel de mâncare numai bun de pregătit, atunci când aveți invitați sau, pur și simplu, vă doriți să mâncați ceva ușor și răcorors. Așa că, nu mai stați pe gânduri și începeți să adunați ingredientele, pentru că urmează să preparați un chec gustos și sățios. În rândurile următoare vă vom explica, pas cu pas, ce trebuie să faceți, ca să pregătiți cel mai bun chec pe care l-ați mâncat vreodată.

Rețetă de chec aperitiv: Ingrediente și mod de preparare

Atunci când auziți chec, probabil vă gândiți la un desert. Ei bine, acum este vorba despre un fel de mâncare sărat, care se poate prepara cu ce aveți prin frigider. Puteți modela rețeta pe placul dumneavoastră, însă respectați următorul lucru: numărul ouălor folosite trebuie să fie acelaşi cu numărul lingurilor de faină.

Ingrediente

Pentru această rețetă veți avea nevoie de: 4 ouă, 4 linguri faină (cu vârf), 150 g caşcaval, 150 g şuncă presată, 150 g ciuperci, 100 g măsline (fără sâmburi), un ardei (roşu, dacă se poate), o linguriţă praf de copt (rasă), sare şi piper.

chec aperitiv

Chec sărat: Mod de preparare

Primul pas este să dați pe răzătoare 150 de grame de cașcaval. După care, tăiați în cubulețe sau fâșii, după cum preferați, șunca presată, ardeiul (care vă recomandăm să fie roșu, pentru un aspect deosebit), cele 100 de grame de măsline și ciupercile.

Puneți toate ingredientele într-un vas mare și adăugați patru gălbenușuri, patru linguri de făină, o linguriță rasă de praf de copt și sare și piper după gust, apoi amestecați. Dacă făina nu se încorporează perfect, adăugați două sau trei linguri cu apă.

Treceți la baterea albușurilor. Acestea trebuie transformate într-o spumă și puse peste compoziția checului aperitiv. Amestecați totul cu grijă, pentru ca spuma de albușuri să nu se strice. Secretul este să realizați mișcări de jos în sus, cu ajutorul unei spatule. Atenție, însă! Nu utilizați mixerul și nici telul.

Tapetați o formă de chec cu hârtie de copt sau ungeți-o cu puțină grăsime – ulei, untură, unt, margarină. Apoi turnați compoziția rezultată. Tava sau tavele trebuie introduse în cuptorul preîncălzit . Coaceți checul timp de aproximativ 30-40 de minute la foc mediu ( 175-120 de grade Celcius). Testul scobitorii nu este relevant în acest caz, deoarece cașcavalul din compoziție nu lasă checul perfect uscat. Scoateți din cuptor când vedeți că s-a renumenit suficient.

Lăsați checul la răcit și apoi puteți să îl tăiați.

Poftă bună!

chec aperitiv

Ce este un aperitiv?

Aperitivul este o gustare, care se ia înainte de masă, pentru a stimula pofta de mâncare. De asemenea, reprezintă și băutura alcoolică, ce se consumă înainte de masă, având același scop.

Derivat de la verbul latin aperire, care înseamnă a deschide, aperitivul e menit să-ți deschidă palatul și mintea înainte de masă. Nu există reguli speciale în privința lui: de regulă, aperitivul este un fel de mâncare ușor sau un alcool ușor, uneori dulce, servit cu gheață. Se asociază adesea cu o felie de fruct, pentru un look mai deosebit, dar și pentru a se „asorta” cu un antreu ciugulit în grabă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`