Multe gospodine vor să afle care este cea mai simplă rețetă de burger de porc. Putem face foarte ușor casă niște burgeri fragezi, gustoși, aromați și sățioși. Rețeta poate fi adaptată după preferințe. Iată tot ce trebuie să știi pentru a obține un burger de casă delicios.
Cea mai simplă rețetă de burger de porc
Dacă vrem să facem acasă un burger de porc savuros, trebuie să avem în vedere câteva trucuri din rețeta marilor bucătari. Cu doar câteva ingrediente și un strop de îndemânare vom obține un preparat gustos.
Pentru a oferi burgerilor de casă un plus de savoare putem condimenta carnea cu diverse arome, în funcție de gust și preferințe. Pentru iubitorii de delicii din carne de porc putem face și o friptură de porc la cuptor cu sos. Friptura fragedă și gustoasă este ideală de servit la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese.
La fel de bine, putem pregăti pe lângă un burger de porc, și o porție de gulaș de vită. Acesta are o savoare aparte dacă este făcut la ceaun cu legume proaspete. Burgerul de porc se face rapid și merge servit simplu sau cu o salată de verdețuri.
Cum să pregătești un adevărat deliciu la tine în bucătărie
Dacă vrem să pregătim niște burgeri de porc vom avea nevoie de 320 g de carne tocată de porc, 1 linguriță de condiment pentru carne, chifle pentru burger, sare, 1 castravete, 2 roșii, 4 lingurițe de muștar, 4 lingurițe de ketchup, 80 g de cașcaval, iar pentru sos vom folosi 2 linguri de maioneză și 1 lingură de iaurt.
Carnea tocată de porc se amestecă cu o felie de pâine înmuiată apoi se adaugă condimentele și sarea. Se împarte carnea în 4 pentru a forma 4 burgeri. Burgerii se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Când se rumenesc pe o parte, se întorc pe cealaltă parte apoi se adaugă cașcaval ras peste ei și se mai lasă 1 minut la foc mic. Se iau burgerii din tigaie și se pun pe un platou cu prosoape de hârtie pentru a se scurge de ulei. După aceea se pregătește sosul amestecând maioneza cu iaurtul.
Ceapa se curăță și se taie julien apoi se caramelizează în tigaie, după ce am adăugat și zahărul și un pic de sare. Se lasă ceapa timp de 5 minute apoi se ia de pe foc. Ultimul pas constă în asamblarea burgerului. Se taie chiflele de pâine în două și se unge o parte cu muștar și cealaltă cu sos de maioneză. Se așază feliile de castraveți, apoi de roșii. Se adaugă și ceapa caramelizată apoi un pic de ketchup.
La final, se servesc burgerii cu o porție de cartofi prăjiți. Cu siguranță acest preparat culinar va fi apreciat de toți cei de la masă. Burgerii de casă se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințele fiecăruia. Burgerul poate fi făcut și cu carne de vită, fragedă și bine condimentată. Aceasta se gătește la tigaie pentru a obține un burger gustos și cu o textură fină.