Prima pagină » Culinar » Cea mai simplă rețetă de budincă cu brânză! Alegerea perfectă pentru o masă copioasă!

Cea mai simplă rețetă de budincă cu brânză! Alegerea perfectă pentru o masă copioasă!

07 aug. 2024, 10:15,
în Culinar

Budinca cu brânză dulce este una dintre cele mai sănătoase feluri de mâncare pentru copilul tău, iar marea majoritate a celor mici agreează textura cremoasă și brânzică fină. Așadar, acest dulce e mereu binevenit!

Budinca cu brânză este o alegere perfectă pentru micul dejun sau pentru o masă în familie. Această delicatesă e gustoasă, rapidă și, de multe ori, destul de sănătoasă.

Rețeta de budincă cu brânză

Budinca cu brânză e un mic dejun perfect, cu puține calorii, se gătește foarte ușor și rapid, e sănătoasă și poate fi gătită de cu seara și savurată dimineața. Poate fi servită ca mic dejun propriu – zis sau ca desert sănătos, poate fi luat la pachet la birou sau școală ori piate deveni gustarea ideală pentru călătorii.

Un alt avantaj e că dintr-o porție puteți obține câteva deserturi diferite.  Budinca cu brânză poate fi porționată și servită cu diverse fructe, ciocolată, dulceață, sosuri dulci.

Pentru a obține un desert 100% sănătos zahărul poate fi înlocuit cu siropuri naturale sau îndulcitor, astfel e recomandat să fie servit de diabetici și copii. Budinca cu brânza e o alegere bună și un preparat gustos pentru cei care doresc să slăbească.

Aveți nevoie de 700 gr brânză granulată de vaci, 130 gr de zahăr sau după gust, zahăr vanilat, 40 gr de griș, 100 gr de unt, 4 ouă, 100 gr smântână, iar după dorința dumneavoastră fructe congelate, firimituri de fursecuri, ciocolată, stafide.

Totul e foarte simplu și durează puțin. Toate ingredientele se pun într-un bol încăpător, nu contează temperatura untului, smântânii, brânzei, și se mărunțesc cu ajutorul unui mixer vertical. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă.

Pregătiți vasul în care veți coace budinca: dacă e vas de sticlă, ungeți pereții cu foarte puțin ulei și adăugați puțin din umplutură de fructe. Turnați compoziția de brânză în formă, orice formă termorezistentă, puteți utiliza și formele mici, de unică folosință.

Decorați după plac cu fructe ori cu o glazură delicioasă și introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 – 40 de minute sau până apare o crustă ușor aurie. Lăsați budinca de brânză să se răcească și o puteți savura cu plăcere.

Beneficiile brânzei pentru organism

Brânza de vaci face parte din produsele lactate ce nu ar trebui să lipsească din dieta alimentară a celor mici, dar nici din cea a adulților deoarece organismul are nevoie de toate mineralele, vitaminele și ceilalți nutrienți importanți oferiți de această brânză, pentru o dezvoltare sănătoasă.

Brânza de vaci este un produs minune pentru oase datorită calciului. Astfel, organismul tău se va bucura de oase sănătoase, dar și de pierdere în greutate. Este recomandat ca cei mici să consume zilnic brânză de vaci pentru ca oasele să devină puternice chiar din primii ani de viață.

Brânza de vaci este o sursă incredibilă de magneziu pentru corpul tău. Aceasta menține nivelurile de zahăr din sânge și ajută la funcționarea musculară și nervoasă.
Totodată, magneziul din produsul lactat previne atacurile de inimă, tulburările psihiatrice, migrenele sau chiar problemele digestive, precum constipația. Cu brânza de vaci adăugată în alimentația ta, cu siguranță vei avea un sistem imunitar puternic.

Brânza de vaci îmbunătățește colesterolul. Acesta se datorează calciului care transporta grăsimea prin intestine, astfel încât să nu fie absorbit de caloriile asociate. Cu alte cuvinte, dacă îți dorești o inimă sănătoasă și fără grăsimi, atunci adaugă brânza de vaci în dieta ta!

Așadar, ori că o vei consuma într-o budincă cu brânză, ori că o vei consuma simplă, tot îți vei lua doza de vitamine care este excelentă atât pentru fizicul tău, cât și pentru psihic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024