Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cea mai puternică rugăciune la revărsatul zorilor. Rostește-o în fiecare dimineață pentru a fi protejat de rele

Cea mai puternică rugăciune la revărsatul zorilor. Rostește-o în fiecare dimineață pentru a fi protejat de rele

15 mart. 2022, 13:00,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Credincioșii pot să își înceapă ziua rostind cea mai puternică rugăciune la revărsatul zorilor. Este cunoscut faptul că rugăciunile reprezintă o hrană spirituală și un mod de comunicare cu divinitatea. Acestea îl ajută pe cel încercat de griji și probleme să își păstreze credința statornică și să înfrunte necazurile și probleme zilnice. Rugăciunea la revărsatul zorilor are o putere tămăduitoare deosebită. Rostește-o în fiecare dimineață pentru a fi protejat de rele.

Rugăciune la revărsatul zorilor pentru îndepărtarea relelor

Pentru a avea spor pe timpul zilei și a fi ocrotiți de rele, este bine să rostim o rugăciune la revărsatul zorilor. Înainte de a începe activitățile zilnice, credinciosul nu trebuie să uite de liniștea sufletului său și să mulțumească pentru o nouă zi din viața lui. De aceea, pe lângă această rugăciune rostită dimineața, se spune și o rugă pentru liniștea sufletului, dar și o rugăciune la aprinderea candelei.

Dacă trecem prin momente grele, cu suferință și deznădejde, de grabnic ajutor este rugăciunea la vreme de necaz sau Acatistul Sf. Ecaterina pentru luminarea minții și alungarea gândurilor negre.

Rugăciunea la revărsatul zorilor se rostește în fiecare dimineață, în liniște și cu multă smerenie. Aceasta rugă este una de mulțumire, de preaslăvire, dar și de cerere, fiind făcătoare de minuni pentru cel care o rostește cu credință și convingere.

,,Doamne Cel Veşnic şi Făcătorule a toate, păzeşte-mă de orice prihană a trupului şi a duhului. Învaţă-mă să mă rog cum se cuvine. Binecuvântează această zi pe care ai dat-o slugii Tale nevrednice. Cu puterea binecuvântării Tale fă-mă în stare să grăiesc şi să lucrez în toată vremea spre slava Ta, cu duh curat, cu smerenie, răbdare, dragoste, blândeţe, pace, curaj şi înţelepciune, dându-mi de-a pururea seama de prezenţa Ta. Doamne Dumnezeule, în necuprinsa Ta bunătate, arată-mi calea voii Tale şi dă-mi să umblu în faţa Ta fără de păcat.”

De ce se rostește zilnic această rugăciune

Rugăciunea la revărsatul zorilor are o putere vindecătoare deosebită și îl ferește de ispite și probleme pe cel credincios. Această rugă se spune în fiecare dimineață, împreună cu o rugăciune la icoana Maicii Domnului, dar putem rosti și o rugăciune pentru ajutor imediat, dacă trecem printr-o perioadă grea, cu suferințe trupești și sufletești. De asemenea, pentru a scăpa de cele rele și a avea parte de ocrotirea forțelor cerești, putem citi și Acatistul Tuturor Sfinților.

Preoții ne îndeamnă să ne începem ziua rostind rugăciunea la revărsatul zorilor, pentru a avea o legătură profundă cu divinitatea.

,,Tu, Doamne, ştii cele de care am nevoie. Cunoşti orbirea şi neştiinţa mea, cunoşti neputinţa şi stricăciunea sufletului meu, dar nici durerea şi întristarea mea nu-Ţi sunt ascunse Ţie. De aceea, te rog, ascultă rugăciunea mea şi prin Duhul Tău Cel Sfânt învaţă-mă calea pe care să merg; iar atunci când voinţa mea cea ticăloasă mă va conduce pe alte cărări, nu mă cruţa, Doamne, ci sileşte-mă să mă întorc spre Tine. Prin puterea iubirii Tale, fă-mă să mă ţin cu tărie de ceea ce este bine. Păzeşte-mă de tot cuvântul sau fapta care strică sufletul; de orice porniri care nu găsesc bună-plăcere înaintea Ta şi-l rănesc pe semenul meu.”

Este bine să începem ziua rostind o rugăciune la revărsatul zorilor pentru a fi protejați de rele și a avea spor în toate. Această rugăciune este înzestrată cu o forță vindecătoare deosebită și este de grabnic ajutor pentru cel încercat de probleme, necazuri și suferințe.


Schimbarea la Față, 2022: Ce înseamnă și de ce o sărbătorim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *