Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cea mai puternică rugăciune către Dumnezeu – Când și cum trebuie să ne rugăm

Cea mai puternică rugăciune către Dumnezeu – Când și cum trebuie să ne rugăm

17 mart. 2022, 15:07,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Mulți credincioși caută cea mai puternică rugăciune către Dumnezeu. Există numeroase rugăciuni, canoane și acatiste care mai de care. Nu există o rugăciune catalogată drept „cea mai puternică” însă fiecare are preferințele și părerile sale. Din numeroasele conversații cu Dumnezeu, putem alege cea care ni se potrivește cel mai mult.

Cea mai puternică rugăciune către Dumnezeu

Există foarte multe rugăciuni prin care ne putem adresa Domnului nostru, alături de alți Sfinți. Nu întotdeauna avem nevoie de mijlocitor, deci nu trebuie să ne rugăm doar la biserică. Există rugăciuni pe care le putem spune singuri, după bunul plac.

Dumnezeu este cea mai mare forță divină la care se închină creștinii. Este important să nu întrerupem legătura sau dialogul pe care îl avem cu El. Chiar dacă alegem să ne rugăm și la alți Sfinți sau dacă rugăciunile noastre nu au un destinatar exact, trebuie să ne amintim să vorbim direct cu Atotputernicul.

„Doamne, coboară în templul corpului meu. Chiar dacă este bătrân, bolnav și suferă de pe urma atâtor imperfecțiuni, știu că Tu vei descinde în el imediat ce vei vedea că iubirea-mi pentru Tine este totală și necondiționată.”

Este important să-i arătăm lui Dumnezeu că suntem deschiși către dragostea Lui și că aceasta este reciprocă.

„Doamne, chiar dacă trupu-mi pășește pe pământ premărind neostoit numele Tău, eu sunt veșnic lângă Tine. Eu sunt însăși Suflul, Respirația Vieții Veșnice. Tată Ceresc, am înlăturat din inimă și minte toate gândurile rele. Orbit fiind de plăcerile trupești și ferecat în lanțurile materialismului, nu Ți-am recunoscut Infinitatea; dar acum prezența Ta m-a transformat în întregime și m-a ajutat să realizez că sunt creat după chipul și asemănarea Ta. Amin.”

Atunci când ne rugăm la Dumnezeu, este bine să ne recunoaștem toate păcatele și să fim plin de smerenie. Trebuie să recunoaștem în fața Domnului că am luat-o pe căile greșite ale vieții, însă nu ne-am pierdut iubirea și respectul față de El.

Această rugăciune ne va ajuta la greu, atunci când suntem supărați, dezamăgiți sau când nu am avut parte de o perioadă prea bună în viață. Se poate spune oricând simțim nevoie, neținând cont de zi sau noapte, o putem spune atât dimineața, cât și seara, înainte de culcare.

Când și cum trebuie să ne rugăm

Deși, avem tendința să ne rugăm doar atunci când ne aflăm în mare nevoie sau atunci când mergem la biserică, aceasta nu este calea corectă pe care să o urmăm. Rugăciunile sunt calea noastră de a comunica cu divinitatea, cu Dumnezeu, Maica Domnului și toți ceilalți Sfinți. Acest dialog nu ar trebui întrerupt. Persoanele credinciose ar trebui să se roage cu fiecae ocazie, mai ales pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu, nu numai pentru a-i cere.

Cel mai bine este să ne rugăm singuri sau într-un loc în care suntem înconjurați de oameni înțelegători și smeriți. Atunci când suntem liniștiți, singuri și concentrați doar pe dialogul cu Dumnezeu, cuvintele noastre vor ajunge mai rapid la El. De asemenea, este bine să ne punem în genunchi și să ne împreunăm mâinile în fața unei icoane.

Așadar, cea mai puternică rugăciune către Dumnezeu este cea care rezonează cu sufletele noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *