Prima pagină » Local » Cea mai proastă afacere! Șeful i-a făcut rost de permis de conducere fals pentru salariul pe 2 luni, dar documentul individului nu i-a convins pe polițiștii ieșeni

Cea mai proastă afacere! Șeful i-a făcut rost de permis de conducere fals pentru salariul pe 2 luni, dar documentul individului nu i-a convins pe polițiștii ieșeni

26 aug. 2022, 02:00,
Violina GORCINSCHI în Local

Un individ s-a trezit cu banii luați și cu dosar penal! După ce șeful său din străinătate i-a făcut rost de permis de conducere, acesta i-a spus că, în schimb, nu îi va plăti salariul pe două luni. Bărbatul a pierdut mii de euro, iar polițiștii ieșeni l-au prins cu documentul contrafăcut, întocmindu-i dosar penal

Polițiștii de frontieră ieșeni l-au prins pe un bărbat cu documente contrafăcute, după ce șeful acestuia i-a făcut rost de permis de conducere fals. Agenții din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Bivolari au descoperit ilegalitatea și au deschis un dosar penal pe numele acestuia. Povestind despre cum un astfel de act a ajuns în posesia sa, bărbatul a precizat că șeful său i-a adus un permis de conducere contrafăcut, dorind să „îl ajute”, și i-a reținut, în schimb, salariul pentru două luni.

o masina marca Volkswagen

Șoferul ar fi făcut rost de permis cu ajutorul șefului său, contra sumei de 3.200 de euro

Șeful din străinătate i-a făcut rost de permis de conducere fals

un permis de conducere irlandez

Individul a prezentat agenților de frontieră un carnet de conducere irlandez

Pe data de 24 august 2022, polițiștii de frontieră ieșeni au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în România, condus de un tânăr, în vârstă de 29 de ani. Uitându-se la permisul lui de conducere, au devenit suspicioși cu privire la autenticitatea acestuia.

„La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităților din Irlanda care avea imprimate fotografia și datele de identificare ale acestuia. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals. Totodată, colegii noștri au stabilit că tânărul nu a obținut niciodată dreptul de a conduce”, au transmis reprezentanții I.T.P.F. Iași.

Oamenii legii l-au întrebat de unde a luat acest document contrafăcut, iar individul le-a oferit explicații.

„Persoana a declarat că, în urmă cu aproximativ un an, aflându-se la lucru în Irlanda, patronul s-a oferit să-l ajute cu procurarea permisului, pentru aceasta oprindu-i-se salariul pe două luni (aproximativ 3.200 de euro). De asemenea, a adăugat că avea cunoștință despre faptul că permisul de conducere nu era autentic”, a declarat Mihaela Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Iași.

o persoana la volan

Bărbatul șofa fără să fi obținut vreodată dreptul de a conduce

Șoferul impostor este suspectat de 3 infracțiuni

un politist de frontiera si doua persoane la volan

Un cetățean moldovean a fost prins la graniță cu un permis de conducere fals

Luând în calcul cele constatate, polițiștii de frontieră ieșeni au întocmit un dosar penal pe numele bărbatului, acesta fiind suspectat de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

În această lună, polițiștii de frontieră au descoperit tot mai multe permise de conducere contrafăcute la cetățenii moldoveni care încercau să treacă granița pe la Vama Sculeni. Un pasager al unei mașini înmatriculate în Republica Moldova ar fi prezentat agenților un document ce nu era autentic.

„În data de 13 august 2022, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei un cetăţean din Republica Moldova. În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit, colegii noștri descoperind asupra bărbatului un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova care avea imprimate fotografia şi datele de identificare ale acestuia. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind fals”, au transmis reprezentanții I.T.P.F. Iași.

Acest individ, ca cel căruia șeful i-a făcut rost de permis de conducere contrafăcut, este cercetat pentru fals material în înscrisuri oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *