Prima pagină » Titlurile zilei » Cea mai periculoasă curbă de pe Strada Sărărie dă bătăi de cap șoferilor și pietonilor. Accidentele sunt frecvente

Cea mai periculoasă curbă de pe Strada Sărărie dă bătăi de cap șoferilor și pietonilor. Accidentele sunt frecvente

16 mart. 2022, 02:00,
George Popa în Titlurile zilei

Cea mai periculoasă curbă de pe Strada Sărăriei a făcut mai mulți șoferi să piardă controlul volanului de-a lungul timpului. În zonă, un parapet montat spre ieșirea din curbă amintește de șoferii care au depășit limita de viteză și nu au reușit să mențină autovehiculul pe partea carosabilă. Acest parapet este atât de deformat de șoferi, încât îngreunează circulația pietonilor

Cea mai periculoasă curbă de pe Sărărie a făcut mai mulți șoferi neatenți să piardă controlul autoturismului și să iasă de pe partea carosabilă. Parapetul de siguranță montat pe exteriorul curbei aduce aminte de șoferii ieșeni care nu au reușit să păstreze controlul direcției și s-au izbit de acesta. Parapetul montat pe Strada Sărăriei, nr. 86, a ajuns să fie atât de deformat în timp, încât îngreunează circulația pietonilor pe trotuar.

Din cauza faptului că parapetul a fost foarte deformat, pietonii sunt nevoiți să treacă printre un stâlp de beton și peretele unei case, spațiul fiind destul de îngust. Mai pe scurt, deformarea parapetului limitează cu aproximativ un metru spațiul de pe trotuar. Ieșenii din acea zonă au făcut deja sesizări la Primărie și la Servicii Publice Iași (SPI) pentru a demara lucrări de înlocuire a parapetului. Mai mult de atât, parapetul de siguranță din acea zonă are rolul de a proteja peretele unei case construite chiar în cea mai periculoasă curbă de pe Sărărie.

Parapetul din cea mai periculoasă curbă de pe Sărărie urmează să fie înlocuit

În urma solicitărilor primite din partea ieșenilor, municipalitatea a luat hotărârea de a înlocui parapetul deformat de șoferii care au scăpat autoturismul de sub control în cea mai periculoasă curbă de pe Sărărie. De înlocuirea parapetului se vor ocupa angajații Serviciilor Publice Iași, dar pentru a demara lucrările au nevoie de aprobări din partea Primăriei și a serviciului de Poliție.

”Da, știm despre ce este vorba. Chiar zilele trecute am primit mai multe solicitări din partea ieșenilor în privința parapetului deformat din Strada Sărărie. Acum facem demersurile pentru a comanda materiale necesare și, ulterior, vom demara lucrările de înlocuire”, a declarat Laurențiu Ivan, directorul S.C. Servicii Publice S.A.

Limita de viteză în acea curbă este de 30 km/h, însă unii șoferii nu respectă această limită de viteză și nici nu țin cont de indicatoarele care arată că urmează o curbă periculoasă. Drept urmare, în prezent, stare parapetului este una critică, deoarece mai are foarte puțin până să se desprindă de trotuar.

În ultimul an, pe Strada Sărărie au avut loc mai multe accidente

În anul 2021, pe Strada Sărărie au avut loc cel puțin 4 accidente rutiere. În 3 dintre aceste 4 accidente care au avut loc anul trecut, s-au înregistrat doar pagube materiale. În schimb, în unul dintre aceste accidente a fost implicat un pieton care traversa neregulamentar strada și a fost acroșat de o șoferiță care circula spre Copou. Cea mai recentă coliziune care a avut loc pe această stradă din Municipiul Iași a fost provocată în luna decembrie 2021 de un șofer care a pătruns pe contrasens.

Tot pe aceeași stradă, în urmă cu mai mulți ani, fostul prefect, Romeo Olteanu, a fost implicat într-un accident rutier. Acesta conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice, și a intrat în coliziune cu un alt participant la trafic care nu a acordat prioritate de trecere în intersecție. Din fericire, cea mai periculoasă curbă de pe Sărărie nu a provocat, până în acest moment, mai mult de câteva pagube materiale suferite de șoferii neatenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *