Prima pagină » Local » Cea mai nouă investiție în sănătate din Iași a ajuns la CNSC! Bătaie pe proiectarea Institutului Regional de Boli Cardiovasculare din comuna Miroslava!
Cea mai nouă investiție în sănătate din Iași a ajuns la CNSC! Bătaie pe proiectarea Institutului Regional de Boli Cardiovasculare din comuna Miroslava!

Cea mai nouă investiție în sănătate din Iași a ajuns la CNSC! Bătaie pe proiectarea Institutului Regional de Boli Cardiovasculare din comuna Miroslava!

07 iul. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Proiectarea noului Institut Regional de Boli Cardiovasculare din localitatea Miroslava a ajuns la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiior. O firmă din Ilfov a cerut reevaluarea ofertei declarate inițial câștigătoare, nemulțumită de decizia luată de CJ Iași. La mijloc sunt 3,2 milioane de lei, pentru derularea proiectului de la marginea municipiului Iași

Război pe întocmirea studiului de fezabilitate pentru noul Institut de Boli Cardiovasculare din localitatea Miroslava! O decizie luată de autoritatea județeană în privința câștigătorului pentru proiectarea și întocmirea studiului de fezabilitate a ajuns la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).
Inițial, autoritarea județeană a decis ca asocierea Cubocon Invest – Mansart Corporate să fie declarată câștigătoare pentru licitația respectivă. Consiliul Județean (CJ) Iași a pus la bătaie 3,2 milioane de lei pentru această procedură, la care, inițial, au fost depuse 8 oferte. Dar societatea Bau Stark, din Chitila, județul Ilfov, a cerut CNSC să blocheze proiectul.

Scandal-monstru pe 3,2 milioane de lei, cu noul proiect medical

Firma din Ilfov a motivat la CNSC și de ce a depus contestația împotriva societăților care s-au clasat pe primele două locuri în opinia comisiei de licitație.

„(…) Cerem să constate că decizia de respingere a ofertei noastre din procedura de atribuire este netemeinică și nelegală, în contextul în care subscrisa am nominalizat pentru poziția de expert-cheie nr. 1 – lider de echipă o persoană care deține calificarea (studiile) solicitată prin cerința documentației de atribuire. (…) Să constate că ofertanții – asocierea Cubicon Invest SRL – Mansart Corporate SRL și Aduri Impex SRL – nu au capacitatea legală de a oferi în mod licit prestarea tuturor serviciilor ce fac obiectul procedurii de atribuire, în sensul că nu dețin autorizațiile necesare obligatorii pentru a putea realiza toate activitățile contractului”, se arată în contestația depusă de firma din județul Ilfov.

Dispută pe noul institut finanțat de CJ Iași

Firma a mai cerut CNSC să dispună alte măsuri pentru anularea deciziei luate de comisia de licitație.

„(…) Să dispună alte măsuri de remediere, constând în anularea raportului procedurii de atribuire din 8 iunie 2021, a tuturor actelor care au stat la baza încheierii raportului procedurii și a tuturor comunicărilor privind rezultatul prin intermediul cărora autoritatea contractantă a procedat la respingerea ofertei noastre și a reținut admisibilitatea ofertelor depuse de asocierea Cubicon Invest SRL – Mansart Corporate SRL și Aduro Impex SRL. Pe cale de consecință, să oblige autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei noastre și a ofertelor depuse de celelalte două, cu luarea în considerare a aspectelor menționate în cuprinsul contestației”, se mai arată în cererea firmei din Ilfov.

Investiție majoră la marginea municipiului Iași

Institutul de Boli Cardiovasculare din zona Copou a fost afectat de un incendiu puternic în luna aprilie 2018. În urma incendiului au fost afectate etajele superioare ale clădirii, pagubele fiind de peste 10 milioane de lei.
Astfel, în ultimii ani s-a luat în calcul ca institutul să funcționeze într-o altă zonă din Iași. S-a ajuns la terenul din satul Uricani, comuna Miroslava, investiție estimată la circa 35 de milioane de euro, în total. Spitalul va fi ridicat pe o suprafață de 12 hectare, din comuna Miroslava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *