Prima pagină » National » Românii primesc o nouă lovitură! Schimbările gândite de liberali în frunte cu Nicolae Ciucă vizează pensiile

Românii primesc o nouă lovitură! Schimbările gândite de liberali în frunte cu Nicolae Ciucă vizează pensiile

15 feb. 2023, 10:46, 2 ,
în National

Liberalii, în frunte cu Nicolae Ciucă, pregătesc o altă golănie românilor. De această dată este vorba despre majorarea vârstei de pensionare pentru femei la 65 de ani. Pentru că în Europa majorarea vârstei de pensionare a devenit o problemă, multe state au decis să crească vârsta de pensionare pentru femei, astfel încât să o egaleze pe cea a bărbaților, pentru a face față presiunilor financiare.

De exemplu, în Franța vârsta de pensionare pentru femei a fost majorată de la 60 la 62 de ani, iar în Germania, vârsta de pensionare pentru femei a fost crescut cu câțiva ani pentru fiecare generație. Francezii au protestat vehement împotriva acestei decizii cu manifestații de stradă extrem de violente. Majorarea vârstei de pensionare va avea efecte negative în România, mai ales asupra femeilor care lucrează în condiții grele.

Liberalii în frunte cu Nicolae Ciucă pregătesc o nouă lovitură românilor

În prezent, vârsta de pensionare în România este de 63 de ani pentru femei și de 65 de ani pentru bărbați, iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani și stagiul complet este de 35 de ani, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Liberalii în frunte Nicolae Ciucă mint, din nou, electoratul, că decizia este una în favoarea populației dând exemplu alte state din Uniunea Europeană, cum sunt Franța și Germania care recurg la aceeași măsură. Nivelul de trai al francezului și al neamțului nu se poate compara cu cel al românului. De când au preluat puterea, liberalii își bat joc de români și toate decizii au fost luate doar în detrimentul electoratului. În România numărul angajaților cu contract de muncă care cotizează lunar la sistemul public de pensii este aproape egal cu cel al pensionarilor. Declinul sistemului de pensii se datorează în mare măsură și clasei politice. Deciziile luate de clasa politică au fost în marea lor majoritate în defavoarea populației. Liberalii au fost preocupați în ultimii ani să facă pe plac celor din afara țării, dovadă că suntem un stat fără suveranitate. În România nu mai există independeță față de alte state în ceea ce privește afacerile interne și externe. Politicienii au emis legi și ordonanțe de urgență doar atunci când au avut propriul interes sau când li s-a impus de liderii din UE.

Liberalii în frunte cu Nicolae Ciucă forțează majorarea vârstei de pensionare nu pentru binele populației. Clasa politică din România este mulțumită să conducă o țară sărăcită de resurse, fără o perspectivă pentru tineri, fără locuri de muncă, cu un grad ridicat al corupției. De peste 30 de ani, milioane de români au fost obligați să părăsească țara să meargă să muncească în alte state. Asta se datorează tot clasei politice care a arătat un dezinteres total față de această problemă majoră și nu au fost interesați să creeze locuri de muncă. Dimpotrivă, au pus taxe peste taxe antreprenorilor reușind să-i determine pe mulți să-și închidă afacerile. Foarte mulți români nu s-au reîntors acasă și și-au luat în străinătate și copiii lăsând acasă doar bătrânii.

De unde să aibă România bani să susțină sistemul public de pensii? Liberalii conduși de Nicolae Ciucă nu i-au în considerație și starea de sănătate a populației care, în România, este una precară. Se poate vorbi de prelungirea vârstei de pensionare în condițiile în care vom avea din ce în ce mai mulți oameni bolnavi la locul de muncă? Problemele demografice ale României se vor acutiza în următorii ani, fiind imposibil să se evite acest declin al sistemului de pensii.

Recent, premierul Nicolae Ciucă și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au inițiat o lege prin care prevede doar închisoarea pentru ultraj și tulburarea ordinii publice. Asta, tot în favoarea clasei politice pentru a descuraja orice acțiune din partea populației împotriva acestora.

Comentarii
  • Pensionarii nu fac parte din bazinul de votanti ai PNL. Din punctul de vedere al PNL, pensionarii pot sa crape, ca PSD sa aiba mai putine voturi. Ce sa mai zici? Partid istoric, cu traditii, cu principii, cu morala.

  • Din cauza specialilor vare ies la pensie la 45-50 de ani. Aceste pensii speciale trebuie eliminate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *