Prima pagină » Eveniment-Social » Cea mai modernă baza sportivă din România se va construi la Iași
Cea mai modernă baza sportivă din România se va construi la Iași

Cea mai modernă baza sportivă din România se va construi la Iași

22 oct. 2019, 04:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

O premieră pentru România. Universitatea „Cuza” demarează finanțare pentru construirea unui complex sportiv. Confirmarea a fost primită de la Compania Națională de Investiții. „Având în vedere lipsa unei baze sportive moderne, «Cuza» a inițiat un proiect pentru realizarea unui complex sportiv multifuncțional, compus din terenuri exterioare, bazin de înot acoperit, sală de jocuri sportive, cu terenuri omologate de handbal, baschet și volei”, a transmis prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul de la „Cuza”

Universitatea „Cuza” din Iași va construi o modernă bază sportivă. Aceasta este o premieră pentru România. Concret, „Cuza” a primit confirmarea de la Compania Națională de Investiții. Asta ca solicitare de finanțare pentru construirea unui complex sportiv. Totul pe strada Sărărie, nr. 200. Totul a fost confirmat oficial. „Obiectivul de investiții «Construire Complex Sportiv Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, strada Sărărie, nr. 200, municipiul Iași, județul Iași» a fost introdus pe Lista sinteză a subprogramului «Complexuri Sportive», aprobată prin Ordin al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice «MDRAP» nr. 2833/09.10.2019”, a precizat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector.

Investiție pe aproximativ zece mii de metri pătrați

De reamintit că, la data de 18.12.2018, Universititatea „Cuza” a intrat în posesia a două terenuri. Ele au o suprafață cumulată de 8.888 de metri pătrați. Asta chiar pe strada Sărărie, nr. 200. „Având în vedere lipsa unei baze sportive moderne, „Cuza” a inițiat un proiect pentru realizarea unui complex sportiv multifuncțional, compus din terenuri exterioare, bazin de înot acoperit, sală de jocuri sportive, cu terenuri omologate de handbal, baschet și volei”, a completat profesorul Toader. Baza este prevăzută cu tribune rabatabile pentru 4.000 de locuri. În prezent este, în derulare, contractul de proiectare. Asta în faza Plan Urbanistic Zonal (PUZ)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`