Prima pagină » Actualitate » Cea mai mare pensie din România este de 100.000 de lei, după recalculare! Are un stagiu de cotizare de doar 18 ani!
Cea mai mare pensie din România este de 100.000 de lei, după recalculare! Are un stagiu de cotizare de doar 18 ani!

Cea mai mare pensie din România este de 100.000 de lei, după recalculare! Are un stagiu de cotizare de doar 18 ani!

02 sept. 2024, 08:56, 1 ,
în Actualitate

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat că cea mai mare pensie în România este de 100.000 de lei, după recalculare. Cei aproximativ 20.000 de euro vor fi luați de către un fost angajat în sistemul bancar. Interesant este faptul că acesta a contribuit la sistemul de pensii doar 18 ani. „Are cea mai mare pensie din România fiindcă contribuţiile au fost foarte mari”, a spus ministrul Muncii.

Cea mai mare pensie din România este de 100.000 de lei, după recalculare!

În ultimele zile a ieșit scandal mare pe fondul recalculării pensiilor. Dacă foarte mulți pensionari s-au plâns de faptul că pensiile le-au scăzut s-au au crescut insignifiant, alții vor lua sume considerabile. Astfel, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat că cea mai mare pensie în România este de 100.000 de lei, după recalculare.

„Cea mai mare pensie este din sistemul public, este pe contributivitate. Este o pensie a unui asigurat care a lucrat în domeniul financiar-bancar, care are un stagiu de cotizare de 18 ani, dar cu contribuţii foarte mari. Are cea mai mare pensie din România fiindcă contribuţiile au fost foarte mari. În urma unei contribuţii substanţiale, are cea mai mare pensie din România, care e undeva în jurul a 100.000 RON, adică aproximativ 1 miliard de lei vechi”, a spus ministrul Muncii.

Simona Bucura-Oprescu a precizat că nu ar fi vorba despre guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

„Nu este Mugur Isărescu! Vorbesc de domeniul financiar-bancar într-o instituţie privată. Este o instituţie bancară care nu a falimentat în anii 90, este o instituţie bancară cu reputaţie prestigioasă, cu o cotă mare de piaţă şi astăzi când vorbim”, a explicat ministrul Muncii.

Simona Bucura Oprescu vorbește despre justiţie socială și echitate

Mai mult, Simona Bucura Oprescu a mai fost întrebată dacă, din postura de ministru social-democrat, consideră că e corect ca un profesor să aibă 3.000 de lei pensie pe lună după 40 de ani de muncă, iar un bancher să aibă 20.000 de euro după 18 ani de muncă.

„Consider că e corect faptul că profesorilor, datorită noii legi, le-au crescut veniturile din pensii. Cunosc un număr mare de profesori care mi-au mulţumit că au primit decizii de recalculare cu o pensie mult mai mare. Incorect a fost ca ani la rândul profesorii să primească salarii mici. Primind salarii mici, şi pensiile profesorilor au fost mici”, a adăugat Simona Bucura-Oprescu.

Ministrul Muncii a mai zis că recalcularea a adus echitate în interiorul sistemului public de pensii.

„Datorită recalculării pensiilor avem o creştere a cuantumului acestuia sau avem situaţii în care se menţine cuantumul în plată fiindcă nicio pensie nu scade, cu toţii trebuie să fim de acord că România anului 2024 este România corectitudinii. Trebuie să fie România corectitudinii. Şi pentru asta, inclusiv în interiorul sistemului public de pensii, avem nevoie de dreptate, de justiţie socială, de echitate. Pentru asta a fost atât de importantă reaşezarea întregului sistem public de pensii astfel încât, dacă ai muncit şi contribuit la fel, să ai acelaşi cuantum al pensiei indiferent când ai ieşit la pensie. Recalcularea din septembrie este despre fiecare dintre noi. Este despre echitate în interiorul sistemului public de pensii şi da, vocea pensionarilor mulţumiţi trebuie să se audă şi ea, altfel eu însămi voi protesta”, a menționat Simona Bucura Oprescu, ce a mai zis că 100.000 de lei este cea mai mare pensie din România, după recalcularea pensiilor.

Comentarii
  • dati deciziile la oameni, bai mincinosilor !!!!!!!!!! in Iasi,sunt mii care nu au primit, verificati !! ati zis ca pe 30 august e gata cu distributia lor !! MINCINOSILOR !!!!!!!!!!!!!!! CAND VOR PRIMI DECIZIILE, CEI PESTE 5000 DE OAMENI ?? CAAAAAND??????????? AZTI ZIS CA PANA PE 30 AUGUST LE DATI PE TOATE !!! CEI CARE PRIMESC DECIZIA, DUPA 2 SAU NU STIU CAT SEPTEMBRIE, VOR PRIMI PENSIA MARITA DIN SEPTEMBRIE SAU OCTOMBRIE? de ce nu intrebati voi la casa de pensii??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *