Prima pagină » Cancan » Cea mai mare obsesie a lui Nicolae Ceauşescu. Nu renunţa la asta nici atunci când dormea

Cea mai mare obsesie a lui Nicolae Ceauşescu. Nu renunţa la asta nici atunci când dormea

15 dec. 2020, 10:50,
BZI.ro, în Cancan

Cea mai mare obsesie a lui Nicolae Ceauşescu a ieșit la iveală. În ultimii ani au ieșit la lumină unele detalii interesante legate de ceea ce făcea în viața personală. Astfel, un lucru foarte interesant este faptul că fostul lider comunist român era obsedat de igienă. Mai mult decât atât, lui Ceaușescu îi plăcea mereu să arate impecabil și să aibă o imagine perfectă, chiar și atunci când dormea.

Care era cea mai mare obsesie a lui Nicolae Ceauşescu

Chiar daca s-au scurs 30 de ani de la Revoluție, Nicolae Ceaușescu a rămas inclusiv acum unul dintre cele mai controversate personaje din istoria românească. Despre el s-au spus multe de-a lungul timpului, atât cu privire la modul în care își trăia viața, dar au fost scoase la lumină și unele detalii interesante legate de ceea ce făcea.

Nu mulți sunt cei care știu că Nicolae Ceaușescu avea o mare obsesie, la care nu renunța nici măcar atunci când dormea.

Fostul dictator comunist era obsedat de igienă și, în ceea ce-l privește, îi plăcea mereu să arate impecabil și să aibă o imagine perfectă, chiar și atunci când dormea, așa că Ceaușescu acorda o atenție deosebită igienei. Nicolae Ceaușescu era atât de obsedat de igienă, încât, la un moment dat, ajunsese să le ceară inclusiv oamenilor săi de încredere să-și spele mâinile cu alcool, înainte de a da noroc cu el.

Pe lângă obsesiile liderului comunist, se pare că și nevasta acestuia avea unele obsesii. Astfel, Elena Ceaușescu era obsedată să știe cum făceau amor nevestele nomenclaturiștilor. Soția lui Nicolae Ceaușescu le urmărea pe aceastea, punându-i pe agențîi lui Ceauseșcu să planteze microfoane în camerele lor, iar apoi asculta casetele aduse de securișți, încântată să afle detalii din viața intimă a altor oameni. Cea mai mare obsesie o avea pentru actrița Violeta Andrei, soția ministrului de externe Ștefan Andrei.

„Pe la mijlocul anilor 70, Elena a vrut să știe «cum face Violeta dragoste». Câteva zile mai tărziu, când i-am pus un magnetofon pe birou, Elena nu se mai satura ascultând înregistrarea. ”Curva dracului”, a spus Elena respirând din greu. Ascult-o, draga, cum șuieră din vârful limbii și cum începe-apoi să urle că hiena, de-ți sparge timpanele. Din acea zi, Elena a făcut o pasiune pentru Violeta. În aprilie, Elena a cerut să i se instaleze echipament de ascultare în «camera din spate», iar după aceea a început să păstreze casetele cu Violeta. Și altele”, scrie în cartea „Orizonturi roșii”.

Ce avea Nicolae Ceaușescu în buzunar atunci când a fost arestat

În luna decembrie a anului 1989, mai exact pe data de 22, Elena și Nicolae Ceaușescu părăseau Capitala într-un elicopter privat, după ce au realizat că au pierdut controlul asupra poporului, iar revoluția capătă amploare.

Prima oprire a fost la Snagov, acolo unde își aveau reședința cei doi dictatori, în jurul orelor 12:00. De acolo, ei au pornit spre Târgoviște, dar, în apropiere de Boteni, armata a ordonat că elicopterul să aterizeze. Atunci, tovarășa mamă și „Marele Cârmaci“ au părăsit aeronava, urmând a-și continua drumul în mașinile unor persoane oprite pe stradă de către ofițerii de securitate.

După ce au stat câteva ore ascunși, soții Ceaușescu au mers la sediul Miliției Județene, care, între timp, fusese ocupat de revoluționari. Aici, cei doi au fost arestați, iar, în momentul perchezițiilor corporale, revoluționarii au descoperit că liderul comunist avea buzunarele… goale!

Acesta nu obișnuia să țină bani la el, întrucât, în majoritatea contextelor, nu avea nevoie de ei. În schimb, toate celelalte lucruri de valoare erau dosite în poșeta Elenei Ceaușescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *