Prima pagină » Actualitate » Cea mai mare greşeală pe care o fac românii cu electrocasnicele. Riscă să rămână fără ele
Cea mai mare greşeală pe care o fac românii cu electrocasnicele. Riscă să rămână fără ele

Cea mai mare greşeală pe care o fac românii cu electrocasnicele. Riscă să rămână fără ele

08 ian. 2022, 18:40,
în Actualitate

În perioada rece, electrocasniecele sunt folosite mult mai mult decât în sezonul cald, astfel că și riscul de a se strica este mult mai ridicat.

Însă, viața acestora poate fi prelungită! Iată ce trebuie să știi pentru a nu-ți strica mașina de spălat, frigiderul sau aragazul.

Datele Eurostat arată că în 2018, 26% din consumul final de energie a fost reprezentat de consumul casnic, din care 14,1% a fost consumat prin iluminat și folosirea electrocasnicelor. Pe plan local, 13,4% din consumul casnic de energie este folosit în acest scop.

Cu atât mai mult în acest an, în care și consumul nostru de energie s-a modificat semnificativ, trebuie să acorzi mai multă atenție electrocasnicelor și electronicelor, dar și a întregii instalații electrice din casă. Potrivit specialiștilor, cele mai multe defecțiuni sunt cel mai adesea cauzate de neatenție și de folosirea necorespunzătoare a aparatelor electrocasnice.

Ai grijă de electrocasnicele tale

Aparatele electrocasnice precum mașina de spălat vase sau mașina de spălat rufe nu ar trebui să funcționeze nesupravegheate. De asemenea, e important să curățați permanent și cuva mașinii de spălat; în caz contrar, hainele ar putea căpăta un miros neplăcut și s-ar putea chiar deteriora. Nu uitați că electrocasnicele nu trebuie curățate sau reparate când sunt încă în priză.

Prizele nu ar trebui supraîncărcate – cu cât sunt mai puţine prize într-o casă, cu atât avem tendinţa de a folosi mai multe prelungitoare, lucru care suprasolicită instalaţia electrică şi poate duce la arderea siguranţelor.

Electrocasnicele nu trebuie apropiate de surse de apă sau căldură. Poziţionarea corectă a electrocasnicelor le poate mări durata de viaţa şi le asigură o funcţionare mai bună. De asemenea, manevrați orice aparat electrocasnic doar cu mâinile uscate.

Acordați atenție prizelor și cablurilor deteriorate: până la urmă, sănătatea electronicelor depinde și de calitatea prizelor. Aparatele electrocasnice care nu sunt în uz trebuie scoase din priză – contribuiți astfel la eficientizarea consumului de energie și puteți preveni eventuale accidente

Atât cuptorul de aragaz, cât și cuptorul cu microunde trebuie curățate frecvent – un strat gros de grăsime reprezintă un risc de incendiu, poate determina pierderea de energie și scăderea eficienței acestuia, dar și cauza deterioarea anumitor componente ale cuptorului.

Pentru a fi sigur că nu ți se întâmplă nimic rău, trebuie să te asiguri că toate electrocasnicele au fost montate/instalate conform instrucțiunilor de montaj, nu ai în casă instalații electrice sau sanitare improvizat și ar fi bine să eviți intervențiile neautorizate, realizate de personal necalificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`