Prima pagină » National » Cea mai lungă stradă din România! Ce oraș străbate șoseaua spectaculoasă
Cea mai lungă stradă din România! Ce oraș străbate șoseaua spectaculoasă

Cea mai lungă stradă din România! Ce oraș străbate șoseaua spectaculoasă

02 oct. 2024, 11:40,
Mirela Gabriela Todosi în National

Puțini șoferi știu care este cea mai lungă stradă din România! Este vorba despre Strada Petroliștilor, prevăzută cu 31 de podețe, 21 de poduri și 220 de ziduri de sprijin. Iată ce oraș străbate șoseaua spectaculoasă.

Cea mai lungă stradă din România!

O șosea spectaculoasă deține titlul de cea mai lungă stradă din România. Strada Petroliștilor străbate orașul Țicleni din Gorj și se întinde pe o distanță de 18 km. Strada Petroliștilor este o construcție inedită, cu 31 de podețe, 21 de poduri și 220 de ziduri de sprijin.

Popularitatea străzii din Țicleni a depășit demult granițele României. Până în urmă cu câțiva ani, Strada Petroliștilor a fost considerată cea mai lungă din Europa. În prezent, a rămas cu titlul de cea mai lungă stradă din România. Strada Petroliștilor a fost construită în anul 1968, iar în anul 2014, autoritățile au renovat strada, investiția fiind atunci de 20 de milioane de euro.

Un alt drum din România deține titlul de cel mai lung drum drept din România și are o lungime de peste 15 kilometri. Este vorba despre drumul european E70, care se află între Capitală și Alexandria. Șoferii reușesc cu ușurință să călătorească pe acest drum fără curbe, serpetine, gropi și denivelări. E70 are numai două benzi, fiind considerat de către șoferi drumul perfect. De asemenea, România se va putea mândri în curând cu cel mai înalt pod suspendat din Europa, conform declarațiilor primarului din comuna Parva, Bistrița-Năsăud. Scopul acestui proiect este de a atrage un număr cât mai mare de turiști în zona respectivă.

Un alt record este deținut de Arabia Saudită. Acolo se află cel mai lung drum drept din lume. Autostrada 10, din Arabia Saudită, are aproximativ 240 de kilometri. O porțiune de autostradă din Arabia Saudită deține titlul de cel mai lung drum drept din lume. Este vorba de 240 km de șosea. Face parte din Autostrada 10, care se întinde pe 1.474 km, și care leagă orașul Al Darb, în ​​sud-vest, de Al Batha, în est. Este cunoscut și ca „cel mai plictisitor drum în lume”, din cauza lipsei de curbe, a terenului aproape complet plat și a împrejurimilor aride care se întind cât se vede cu ochii. De asemenea, durează aproximativ 2 ore și 30 de minute pentru ca șoferii să parcurgă această șosea dreaptă.

Toți șoferii vor să circule pe această stradă

Pe lângă Strada Petroliștilor, care deține titlul de cea mai lungă stradă din România, o altă stradă spectaculoasă este apreciată de turiști și nu numai. Este vorba despre o șosea care unește două regiuni montane și trece prin sate vechi, cu peisaje superbe, și anume drumul Feregi care are o lungime de 40 de kilometri și leagă satele Poiana Răchițelii și Feregi.

Șoseaua asfaltată unește două regiuni montane superbe și trece prin sate vechi, cu o istorie lungă. Drumul a fost amenajat în Ținutul Pădurenilor din județul Hunedoara. Drumul a fost modernizat recent, fiind finalizate lucrările în luna iulie a acestui an. Investiţia are o valoare de aproximativ 6,5 milioane de lei. Aceasta a fost finanţată de Consiliul Judeţean Hunedoara. Lucrările au luat în calcul modernizarea părţii carosabile, asigurarea scurgerii şi evacuarea apelor, precum și amenajarea intersecţiilor cu drumurile laterale, trasarea marcajului longitudinal şi montajul indicatoarelor rutiere.

Această cale a drumului județean din Hunedoara face posibilă conectarea satelor de pe culmile Munților Poiana Ruscă. Turiștii pot călători prin cele două localități din Ținutul Pădurenilor pe ruta directă. Drumul este superb și străbatee sate arhaice precum Arănieș, Ulm, Cerbăl, Socet și Poiana Răchițelii.

Șoseaua intens circulată de șoferi este cea numită Strada Petroliștilor. Aceasta se întinde pe 18 kilometri și deține titlul de cea mai lungă stradă din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`