Prima pagină » Cancan ultimă oră » Cea mai îndrăgită scriitoare din România a avut parte de prea multe abuzuri! I-au marcat existența
Cea mai îndrăgită scriitoare din România a avut parte de prea multe abuzuri! I-au marcat existența

Cea mai îndrăgită scriitoare din România a avut parte de prea multe abuzuri! I-au marcat existența

25 oct. 2024, 20:45,
Redacția BZI în Cancan ultimă oră

Una dintre cele mai îndrăgite și mai de succes scriitoare din România, Petronela Rotar, a vorbit despre relația cu tatăl său. În copilărie, autoarea din Brașov a avut parte de adevărate traume, fiind supusă mai multor abuzuri din partea tatălui ei.

Petronela Rotar, psiholog, scriitoare, blogger și autoarea singurului bestseller de poezie în România postdecembristă mărturisea în trecut ororile la care o supusese tatăl ei.

La vârsta de 16 ani, existența avea să îi fie marcată de un viol.

Scriitoarea a făcut pace cu trecutul

Invitată în podcastul lui Mihai Morar, scriitoarea a vorbit despre modul în care oamenii își aleg partenerii de viață în funcție de viață raportându-se la părinții lor. De asemenea, a vorbit și despre relația cu tatăl ei și cum a reușit să se vindece după tot ceea ce a trăit în copilărie și adolescență.

„Noi toți alegem. Ne alegem partenerii în funcție de rănile noastre și de figurile noastre parentale. Dacă suntem onești și ne uităm cu multă sinceritate la cum ne-a făcut să ne simțim mama, cum ne-a făcut să ne simțim tata, cum ne face să ne simțim soția sau soțul, iubitul sau iubita, vedem acolo niște pattern-uri emoționale”, declară scriitoarea.

Traumatizată la vârsta de 16 ani

În trecut, Petronela Rotar vorbea despre traumele vieții sale. Abuzată sexual la vârsta de 16 ani, ea mărturisea că ar fi trebuit să fie violată în grup, însă violatorul s-a speriat și a lăsat-o să plece.

Ulterior, primul iubit pe care l-a avut după acel episod traumatizant, care era și tatăl copilului ei, a murit într-un accident de mașină.

„După care am trăit abuz sexual la 16 ani. Nu am vorbit niciodată despre asta în mod concret, pentru că este o situație extrem de delicată. Practic, ar fi trebuit să fiu violată în grup, de 11 bărbați, însă, primul care a făcut asta mi-a dat drumul după ce și-a dat seama că eram virgină și cred că a avut un moment de empatie, nu știu ce să spun, dar asta după ce m-a violat. Adică m-a violat, după care și-a dat seama că ar putea fi foarte grav ce se întâmplă mai departe și că eu nu eram așa cum credeau ei, una dintre fetele pe care le „poșteau”, cum se zicea pe vremea aia”, spune scriitoarea in podcastul lui lui Mihai Morar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`