Prima pagină » Eveniment-Social » Cea mai importantă și valoroasă șansă pentru Iași, de a studia în Statele Unite ale Americii, prezentată la Universitatea „Cuza” 

Cea mai importantă și valoroasă șansă pentru Iași, de a studia în Statele Unite ale Americii, prezentată la Universitatea „Cuza” 

01 apr. 2024, 02:00,
Valentin HUȚANU, în Eveniment-Social

Importantă și valoroasă șansă pentru Iași, de a studia în Statele Unite ale Americii, prezentată la Universitatea „Cuza”! Comisia Fulbright Româno-Americană invită miercuri, 17 aprilie 2024, la prezentarea despre programele de burse Fulbright 2025-2026, ce va avea loc între orele 13.00-15.00, în Sala Ferdinand a instituției, Corp A, etajul II, Rectorat

Valoroasă șansă pentru Iași, de a studia în Statele Unite ale Americii (SUA), prezentată la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC)! Comisia Fulbright Româno-Americană invită miercuri, 17 aprilie 2024, la prezentarea despre programele de burse Fulbright 2025-2026, ce va avea loc între orele 13.00-15.00, în Sala Ferdinand a instituției, Corp A, etajul II, Rectorat.

Valoroasă șansă pentru Iași, de a studia în Statele Unite ale Americii, prezentată la Universitatea „Cuza”

Este vorba, în primul rând, de programul Fulbright Student Award – pentru studenți, doctoranzi. Aici, Comisia Fulbright Româno-Americană a deschis competiția de burse pentru anul academic 2025-2026, la universități din Statele Unite ale Americii. Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor online este 14 mai 2024. Bursa „Fulbright Student” vizează toate disciplinele, exceptându-le pe cele clinice, și se adresează studenților (dacă se află în ultimul an al studiilor de licență), masteranzilor și doctoranzilor români. Pentru a aplica la program, candidații trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate: să aibă cetățenie română, să dețină diplomă de licență/să fie în ultimul an la studii de licență, masterat sau doctorat, să fi obținut rezultate academice bune pe durata studiilor și să cunoască limba engleză la un nivel avansat.

De asemenea, tot Comisia Fulbright Româno-Americană a deschis competiția „Fulbright Visiting Scholar”, pentru burse de cercetare și/sau predare la universități din Statele Unite ale Americii în anul academic 2025-2026. Aceasta se adresează cadrelor didactice și cercetătorilor români care dețin titlul științific de doctor sau urmează să-l obțină până la începerea programului în SUA. Domenii eligibile: orice domeniu, cu excepția celor clinice. Durata bursei: minimum 3 luni – maximum 6 luni. Bursa acoperă integral costurile programului în Statele Unite ale Americii (transport internațional, asigurare medicală și o indemnizație lunară pentru cheltuielile de cazare și de trai).

Cel mai prestigios program de schimburi culturale, științifice și educaționale desfășurat de Statele Unite ale Americii în întreaga lume

Programul Fulbright este cel mai prestigios program de schimburi culturale, științifice și educaționale desfășurat de Statele Unite ale Americii în întreaga lume. Acesta a fost demarat în 1946, la inițiativa senatorului de Arkansas J. William Fulbright, iar în prezent este coordonat de Biroul Afacerilor Culturale și Educaționale al Departamentului de Stat din SUA. Rolul programului este să intensifice înțelegerea reciprocă dintre națiunea americană și celelalte națiuni participante în program, prin schimburi culturale și educaționale la nivel academic.

Programul Fulbright funcționează în peste 155 de țări de pe glob. România participă la aceste schimburi bilaterale din 1960, administrate, până în 1993, de Ambasada SUA la București Arhivat în 6 iunie 2011, la Wayback Machine. Începând din mai 1993, Programul Fulbright este administrat de Comisia Fulbright Româno-Americană, înființată potrivit Acordului bilateral dintre cele două guverne, reprezentate de Departamentul de Stat al Statelor Unite și Ministerul Afacerilor Externe din România. Comisia acordă cetățenilor români burse de studiu și cercetare în universități din SUA, iar cetățenilor americani – burse de studiu și cercetare în universități românești.

Vorbim de cea mai importantă și valoroasă șansă pentru Iași, de a studia în Statele Unite ale Americii, prezentată la Universitatea „Cuza”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *