Prima pagină » Local » Cea mai importantă listă de obiective din județul Iași. Lista proiectelor ajunse la Compania Națională de Investiții pe anul 2020
Cea mai importantă listă de obiective din județul Iași. Lista proiectelor ajunse la Compania Națională de Investiții pe anul 2020

Cea mai importantă listă de obiective din județul Iași. Lista proiectelor ajunse la Compania Națională de Investiții pe anul 2020

27 oct. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Mai multe proiecte legate de modernizarea unor drumuri din județul Iași au ajuns pe masa celor de la Compania Națională de Investiții. Lista de obiective din județul Iași pe anul 2020 cuprinde artere de interes local și județean, dar și alte proiecte de infrastructură din localitățile ieșene. Iată mai jos lista completă a proiectelor din Iași care ar urma să beneficieze de finanțare de la nivel central

Cele mai importante proiecte de infrastructură din județul Iași au intrat în atenția celor de la Compania Națională de Investiții (CNI). Astfel, conform CNI, pentru anul 2020 au fost emise mai multe proiecte aflate la stadiul de sinteză. O bună parte din acestea sunt legate de modernizarea unor drumuri de interes local. Este vorba despre proiecte precum cele din comunele Andrieșeni, Aroneanu, Balș, Bârnova, dar și Bivolari. În calcul a intrat și modernizarea drumului județean DJ 282B Iași – Botoșani – intersecție DN 24C Manoleasa – Rădăuți – Prut.

Lista de investiții din județul Iași. Zeci de sectoare de drumuri au ajuns la CNI pentru finanțare

În lista de sinteză a Companiei Naționale de Investiții mai apar și proiecte care țin de modernizarea drumurilor de interes local din comunele Brăești. Tot în această localitate intră și un proiect privind refacerea DC 94 Rediu – Albești – Brăești. Un alt proiect este legat de modernizarea drumurilor de interes local din comuna Butea, a celor din Ceplenița, Ciohorăni sau Ciortești. De asemenea, în lista de sintează apar și artere locale din comunele Ciurea sau Comarna. Lista de sintează mai cuprinde și drumurile de interes local din Costești, cele din satele Hilița, Covasna, Cozia și Costuleni, din comuna Costuleni, județul Iași. Obiectivele trecute la CNI cuprind și artere din comuna Cozmești. În trecut, CNI a finanțat și alte proiecte din județul Iași.

Sinteza investițiilor pe arterele din județul Iași. Lista localităților care primesc fonduri pentru refacerea șoselelor

Lista-sinteză mai cuprinde și proiecte care țin de amenajarea străzilor din comuna Cucuteni, modernizarea infrastructurii rutiere din localitatea Dagâța, dar și a drumurilor din comuna Dobrovăț. Lista de sinteză cuprinde și modernizarea drumului județean DJ 244D: limita județului Vaslui. În lista CNI apar și artere din comunele Fântânele, Grajduri și Gropnița.
Proiectele ajunse la CNI pe anul 2020 aflate pe lista de sinteză se află și drumuri din satele Lungani, Crucea, Goești, Zmeu, comuna Lungani. Proiectele cuprind și comuna Mircești, comuna Mironeasa, comuna Miroslovești, dar și cele din satul Moșna, comuna Moșna. La CNI au ajuns documente și pentru artere din comuna Moțca, comuna Movileni, dar și pentru modernizarea drumului județean DJ 281B: Borosoaia – Plugari (de la km 12+268).

La CNI au ajuns și proiecte care țin de modernizarea străzilor din Henci, din zona Budăi, Holm, Cosițeni, toate din orașul Podu Iloaiei. De asemenea, lista mai cuprinde și reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere din satele Popești, Hărpășești, Obrijeni, Pădureni, Vama din comuna Popești, a unor drumuri din comuna Popricani, dar și comuna Popricani. De asemenea, au intrat la finanțare și proiecte din comuna Oțeleni.

Drumuri județene, trecute pe lista de la CNI pentru reabilitare completă

La CNI au mai ajuns și proiecte care țin de drumurile de interes local în comuna Probota, a drumului județean DJ 201C limita județului Neamț, asfaltarea drumului comunal DC 56, situat în comuna Răducăneni. Proiectul cuprinde modernizarea drumurilor de interes local în comuna Rediu, a unor drumuri sătești din comuna Românești. Totodată, în plan apar și 20 de kilometri de drumuri comunale și sătești din Schitu Duca și a unor artere locale din comuna Sinești. Proiectul cuprinde și drumurile din comuna Stolniceni-Prăjescu, comuna Șcheia, comuna Șipote, dar și localitatea Tansa.
Documentele de la CNI mai cuprind și drumurile de interes local din comuna Tătăruși, asfaltarea drumurilor de interes local din comuna Todirești, cele din comuna Țigănași, dar și modernizarea drumului județean DJ 249: Hermeziu – Vladomira.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *