Prima pagină » Titlurile zilei » Cea mai urâtă casă din zona în care s-au retras bogații Iașului este a lui Vlad Babă! Vecinii au crezut că se ridică un cămin cultural – GALERIE FOTO

Cea mai urâtă casă din zona în care s-au retras bogații Iașului este a lui Vlad Babă! Vecinii au crezut că se ridică un cămin cultural – GALERIE FOTO

04 mai 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Titlurile zilei

Vlad Babă, directorul Școlii Populare de Arte Iași, și-a ridicat o casă în comuna Aroneanu, într-o zonă populată de persoanele influente ale municipiului. Casa lui Vlad Babă se află aproape de lacul din zonă, pe o stradă proaspăt asfaltată cu acces imediat la drumul județean spre zona Ciric

Vlad Babă, directorul Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” din Iași și-a construit o casă într-o zonă selectă de la marginea orașului. Locuința directorului instituției subordonată Consiliului Județean (CJ) Iași se află în zona satului Șorogari din comuna Aroneanu, imediat la ieșirea din municipiu. Casa lui Vlad Babă a fost construită în anul 2015, pe un teren cumpărat în același an în satul din zona metropolitană.

Casa lui Vlad Babă a fost construită într-o zonă vânată de politicienii Iașului

Casa lui Vlad Babă nu atrage însă cu nimic atenția. Locuința a fost construită la stradă, în perioada în care în Șorogari nu era pic de asfalt. Babă a fost beneficiarul unei concesiuni de la Benoni Moruzi, primarul comunei Aroneanu, într-o zonă în care au mai construit și alte persoane din mediul politic local. Și totuși, casa lui Vlad Babă pare desprinsă din alt film, arătând ca sediul unui cămin cultural dintr-un sat uitat de lume. De precizat este și că directorul Școlii Populare de Arte din Iași se află sub observația procurorilor, într-un dosar de angajări suspecte.

Locuință la doi pași de șoseaua spre pădurea Ciric

Vlad Babă, directorul Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași deține un teren intravilan în satul Șorogari, de 505 metri pătrați, teren luat în anul 2015. Tot în satul Șorogari, Vlad Babă are un teren agricol, cumpărat în 2021, în suprafață de 939 metri pătrați. În plus, directorul din cadrul CJ Iași deține un apartament pe bulevardul Poitiers din municipiul Iași, cumpărat în anul 2020, având o suprafață de 60 de metri pătrați. Casa din satul Șorogari are o suprafață de 244 de metri pătrați și a fost construită în anul 2015. Înainte ca zona să fie populată de persoanele influente ale orașului, drumul de acces era pietruit și spațiul nu era dotat cu canalizare și nici cu apă curentă. Ulterior, lucrurile au luat o cu totul altă întorsătură.

Averea directorului de la Școala Populară de Arte Iași

La capitolul autoturisme, Vlad Babă deține au autoturism marca BMW X3, achiziționat în anul 2013 și un autoturism Honda Insight, fabricat în anul 2009. De asemenea, Vlad Babă mai are o mașină Polaris din anul 2018, mașină autopropulsată pentru lucrări. La capitolul active financiare, Vlad Babă are două conturi în valoare de aproape 11 mii de euro. Directorul Școlii de Arte are și un credit de 28.700 de euro, contractat în anul 2019 și scandent în anul 2024.

În plus, Vlad Babă a primit pe parcursul anului 2020 venituri de aproape 22 mii lei, de pe urma funcției de director, dar și de la firma de evenimente pe care o deține. Soția sa, Gabriela Babă, a primit circa 30.000 lei de la trei firme unde prestează servicii de contabilitate.

Scandal la Școala de Arte din Iași condusă de Vlab Babă

De numele lui Vlad Babă se leagă și un scandal de la Școala de Arte din Iași, după ce s-a constatat o creștere a cheltuielilor după preluarea mandatului la instituția din cadrul CJ. Babă este și animator TV și prezentator la diferite spectacole prin Iași, deținând și alte funcții. Vlad Babă a preluat mandatul de la instituția de cultură din luna noiembrie a anului 2020, el fiind numit prin detașare de la CJ Iași.

Reporterii cotidianului BZI au încercat să ia legătura cu Vlad Babă, pentru a explica modul în care a ajuns să-și ridice casa tocmai în cea mai vânată zonă de la marginea orașului.

Comentarii
  • E la PNL nebunilor, partidul vostru iubit, cine v-a pus sa îl atacați?

  • Aia bu este casa lii Vlad Baba.

  • Arata ca un bloc in miniatura. Probabil va mai ridica 1-2 nivele.

  • O sa il ajute geanina porosnicu sa isi ia la multi ani cu executare…cea mai slaba avocata din generatia ei, ultima carte deschisa fiind una postala.

  • Da’ ce, n-are turnulete pe placul vostru?

  • Las’ ca dă Alexe sfoara in tara sa-i stearga articolul

  • Nu e casa lui :)) Sanduleee ti au dat casa la ziar

  • Familia divortata Porosnicu are problemute cu terenul luat si construit abuziv de langa pompieri…

  • As vrea si eu o casa asa hidoasa…

  • inca un articol de kkt, daca avea tunulete era pe placul vostru? sper deosebire de tine el se ocupa cu ceva

  • Acest zgubilitic a fost pus director pe pile, habar nu are de nimic…
    A luat locul unui artist plastic foarte apreciat, calm, echilibrat, un om cu un caracter și un comportament exemplare.
    Păcat.

  • In ultima perioada aveti numai articole de kk, scrise pe genunchi, pentru trafic si pentru prostimea care va mai citeste. Daca era vreun palat, ati fi comentat ca de unde a avut atatia bani, daca e mai mica, nu e bun ca e urata…mai cautati si ceva important ca stire de prima pagina, ca de gainarii din astea nici bunica-mea la 92 de ani nu s-ar mai interesa! Grija lui Vlad Baba o aveati acum…sunteti penibili!

  • Ce bine se castiga la arte .. Polaris 2019… nu’i rau . Ce bine ca generatia asta tanara stie ca coruptia ucide si m…. psd.
    Se vede ca el e un tanar cinstit si de succes si aici is numai oamenii invidiosi.

  • Pentru o ”babă”, este prea bună!!

  • Un cunoscut,neprieten cu nulitatile

    Ba!! Nu inteleg ce tot faceti cunoscuti toti fraierii opariti la cur.Sinistrul asta submediocru nu are ce cauta in functia de director.Vedeti ce „mari” evenimente si spectacole are la activ.

  • Nu este casa lui ))
    Nu stiti sa verificati informatiile inainte sa publicati.

  • Frateeeeee ați fotografiat casa altuia…ce idioți sunteți…

  • Gusturile nu se discuta. ..

  • Băi frate… proști grămadă sunteți. Așa gazetărie v-a învățat buhaiul șantajist??? Tâmpiților…aia NU este casa escrocului ăsta de de baba… Când intră procuratura pe dosarele buhaiului nu suflați un cuvințel…

  • Merge cu moldoveanca la petreceri de swingeri. Acolo mai fac rost de bani de la di diversi bosorogi.

  • Pentru @Daniel
    Porosnicu geanina va avea adevaratele probleme atunci cand fiscul va veni peste ea pentru sa dea seama pentru banii incasati de la asigurari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *