Ingrediente:
– 8 cartofi mari
– o conservă de ciuperci
– 2-3 cepe roşii
– 3 gogoşari
– 3 castraveţi muraţi
– 150 de grame de măsline fără sâmburi
– o lingură de muştar
– 3 linguri de oţet
– 5 linguri de ulei
Cum se prepară?
Se curăţa cartofii de coajă, după care se spala bine şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. Ciupercile se scot din conservă şi se pun la scurs, în timp ce ceapă se taie solzişori. Următorii pe listă sunt gogoşarii, care trebuie şi ei tăiaţi mărunt, şi apoi castraveţii, pe care îi tăiem rondele.
Mai departe, pentru pasta care „leagă” bunătăţile, adăugăm într-un bol uleiul, oţetul, muştarul, sarea şi piperul, care se amestecă bine. Punem apoi şi ciupercile în bol şi amestecăm iar. După ce s-au fiert cartofii, îi scoatem şi îi lăsăm să se răcească, pentru a rămâne fermi atunci când îi amestecăm în salată.
Îi tăiem cubuleţe potrivite şi îi amestecăm cu restul legumelor şi cu compoziţia ciupercilor. Se serveşte după ce a stat, în prealabil, la frigider timp de 10-20 de minute.