Prima pagină » Culinar » Cea mai gustoasă rețetă de ciuperci sote. Le scoate întreaga aromă la suprafață!

Cea mai gustoasă rețetă de ciuperci sote. Le scoate întreaga aromă la suprafață!

26 ian. 2024, 12:57,
în Culinar

Aceste ciuperci sote pline de arome sunt gata în mai puțin de 30 de minute și sunt alegerea perfectă pentru garnitura ta preferată. Secretul perfecțiunii constă în a folosi mult unt și a le găti la foc mic. Această rețetă de ciuperci sote are un gust absolut uimitor. Este dificil de crezut că o asemenea profunzime și complexitate a gustului pot fi obținute cu un număr minim de condimente. Ciupercile în sine sunt foarte gustoase, dar gătindu-le în unt le ajutăm să își elibereze toate aromele delicioase.

Cea mai gustoasă rețetă de ciuperci sote

Ciupercile sunt foarte gustoase simple, iar utilizând prea multe condimente riscăm să le acaparăm aroma unică. Pe lângă sare și piper, aveți nevoie de usturoi și cimbru. Alte condimente pe care le puteți include sunt pudra de ceapă și oregano, în cantitate mică. Ca alternativa la unt, puteți utiliza ulei de măsline sau ghee.

Ciupercile sote ies mai gustoase atunci când sunt gătite în multă grăsime, la foc mediu, încet și cu răbdare, până devin foarte moi, astfel încât să își elibereze întreaga aromă. Pe măsură ce gătești ciupercile, vei observa că ele lasă destul de mult lichid în tigaie. Continuă să gătești, iar lichidul va dispărea încet. O parte din el se va reabsorbi, iar o parte se va evapora pur și simplu. Când tigaia devine aproape uscată, continuă să gătești încă câteva minute până când ciupercile se rumenesc. Abia atunci sunt gata.

Vei avea nevoie doar de câteva ingrediente simple pentru a face aceste ciuperci sote. Pentru această rețetă se vor folosi fie ciuperci albe, fie champignion, aproximativ 450 g (având grijă să fie proaspete și ferme), ¼ cană unt nesărat (sau ulei de măsline extra virgin), 1 lingură usturoi proaspăt tocat, ½ linguriță sare kosher, ¼ linguriță piper negru măcinat proaspăt, ½ linguriță cimbru uscat și 2 linguri pătrunjel tocat, pentru garnitură.

Sfaturi și mod de preparare pentru ciuperci aromate

Ștergeți ciupercile cu șervețele umede, apoi tăiați-le în felii de aproximativ 0,6 cm. Într-o tigaie mare, încălziți untul la foc mediu. Când spuma se domolește, adăugați ciupercile feliate, usturoiul tocat, sarea kosher, piperul negru și cimbrul uscat. Gătiți timp de aproximativ 7 minute, amestecând des, la foc mediu, până când ciupercile sunt moi iar lichidul pe care îl eliberează s-a evaporat. Garnisiți ciupercile cu pătrunjel sau mărar tocat și serviți-le cât sunt calde.

Aceste ciuperci delicioase sunt o alegere excelentă ca garnitură pentru diverse fripturi. Nu este o coincidență că majoritatea restaurantelor de carne le oferă ca garnitură. De asemenea, se potrivesc excelent cu costițe de porc, medalioane de porc și friptură de porc. Acestea pot fi servite și alături de fructe de mare, inclusiv somon la tigaie, cod la cuptor și creveți la grătar.

Cel mai important sfat este utilizarea cu generozitate a untului sau uleiului de măsline. Ciupercile sunt cele mai gustoase atunci când sunt gătite în multă grăsime, la foc mediu, încet și cu răbdare, până devin foarte moi. Astfel, ciupercile își eliberează întregul gust. Este mai bine să ștergi ciupercile cu șervețele uscate înainte de a le pune la foc. Ciupercile sote rămase se păstrează bine în frigider, într-un recipient ermetic, timp de 3-4 zile. De fapt, ele au tendința de a deveni și mai gustoase după o zi sau două! Le poți reîncălzi ușor, acoperite, în cuptorul cu microunde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *