Prima pagină » Culinar » Cea mai gustoasă prăjitură însiropată. Trucuri din rețeta bunicii pentru un desert aromat

Cea mai gustoasă prăjitură însiropată. Trucuri din rețeta bunicii pentru un desert aromat

29 dec. 2023, 09:20,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cea mai gustoasă prăjitură însiropată. Aceasta este delicioasă, are o savoare deosebită și poate fi ornată în diferite moduri. Rețeta este versatilă și poate fi adaptată după gust și preferințe. O prăjitură însiropată și făcută cu aluat fraged, pufos și cu multă cremă le va aminti celor dragi de vremea copilăriei. Iată câteva trucuri din rețeta bunicii pentru un desert aromat.

Cea mai gustoasă prăjitură însiropată

Când vine vorba de gustoasele prăjituri de casă, doamnele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi sunt prăjiturile cu cremă și cu blat însiropat. Aceste delicii sunt ideale de servit la orice masă și la orice ocazie alături de fursecuri de casă, de un salam de biscuiți sau de un chec pufos. Pentru a pregăti acasă o prăjitură însiropată, avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație.

Prăjitura însiropată merge servită dimineața alături de o cafea aromată, dar și pe timpul zilei, ori de câte ori vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert savuros. Această prăjitură poate fi făcută și pentru masa de Revelion alături de alte bucate alese. Pe lângă acest desert putem pregăti rapid și o prăjitură negresă pufoasă, cu glazură de ciocolată.

Pentru cei care adoră deserturile cu multă cremă, putem face și o prăjitură Albă ca Zăpada, cu foi fragede și ornată cu fulgi de cocos. Acest desert le va aminti tuturor de copilărie. Prăjiturile însiropate sunt ideale de făcut la orice masă. Rețetele sunt simple, diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Rețeta bunicii pentru cel mai bun desert de casă

Dacă vrem să pregătim acasă o prăjitură însiropată cu nuci și cacao vom avea nevoie de 5 ouă, 200 g de zahăr, 200 g de făină, 145 ml de ulei, 1 praf de copt și 1 praf de sare, ingrediente necesare pentru blat. Pentru sirop vom folosi 200 ml de apă, 240 g de zahăr, 120 g de unt, 2 linguri de cacao, esență de rom și 1 linguriță de cafea, iar pentru decor vom avea nevoie de 200 g de nucă măcinată.

Mai întâi pregătim blatul pentru prăjitura însiropată. Într-un bol se amestecă făina cu sarea și praful de copt. În alt bol se mixează ouăle și zahărul până se obține o compoziție ca smântâna. Se adaugă treptat și uleiul, apoi se pune compoziția de făină și se amestecă foarte bine totul. Compoziția de blat se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se uniformizează apoi se dă la cuptor timp de 25 de minute.

După aceea vom pregăti siropul. Într-un vas mare se amestecă toate ingredientele în afară de esența de rom. Se pune siropul la fiert la foc mic, iar când este gata se toarnă esența de rom. Blatul se taie călduț apoi se toarnă siropul peste el, iar la final se adaugă nuci mărunțite. Vom obține o prăjitură cu blat pufos, însiropat și ornată cu miez de nucă. Rețeta este simplă și pe placul multora dintre noi. Prăjitura însiropată este ideală de pregătit la orice masă și le va aminti celor dragi de vremea copilăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024