Prima pagină » Culinar » Cea mai gustoasă lasagna cu legume. Rețetă ideală pentru vegetarieni

Cea mai gustoasă lasagna cu legume. Rețetă ideală pentru vegetarieni

13 aug. 2024, 09:47, 1 ,
în Culinar

Rețeta de lasagna de legume este un preparat versatil și delicios, gătit în stil italian, ideală pentru vegetarieni, dar nu numai. Această mâncare este bună și pentru cei care își doresc o masă sănătoasă, plină de nutrienți.

Legumele din acest preparat sunt cele care dau gustul delicios al aromelor îmbinate. Această lasagna cu legume o veți savura cu poftă și găti din nou, cu siguranță.

Rețetă de lasagna cu legume

Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 250 g foi proaspete lasagna, 4 linguri de ulei, 200 g vinete, 200 g dovlecei, 1 ceapă mare, 50 g praz (partea albă), 1 morcov mediu, câte 1 felie ardei gras colorat (roșu, galben și verde), 150 g ciuperci champignon, 700 ml suc roșii, 1 linguriță busuioc uscat, sare, piper, 1 linguriță rasă zahăr, 1/2 linguriță oțet balsamic, 250 mozzarella pentru pizza rasă, 30 g unt, 30 g făină, 500 ml lapte, sare, piper, 1 vârf cuțit nucșoară.

Prima dată, pregătim sosul bechamel. Pentru acesta, începem prin a fierbe laptele. Apoi topim într-o tigaie untul, adăugând apoi făina. Amestecăm bine pentru a se omogeniza. Călim puțin făina, dar nu o lăsăm să se coloreze. Turnăm apoi treptat laptele fiert anterior și asezonăm cu sare, piper și nucșoară. Lăsăm totul să fiarbă la foc mic, cât să se formeze un fel de sos. Amestecăm constant în acest timp, pentru a nu se lipi. Când luăm de pe foc, acoperim cu o folie alimentară.

Gătirea legumelor

Trecem apoi la legume. Tăiem vinetele și dovleceii în bucățele mici. Presărăm sare și lăsăm să se scurgă pentru jumătate de oră. În acest timp, călim ceapa și prazul timp de 2 minute, în puțin ulei. Apoi adăugăm morcovul ras și ardeii tocați și mai călim pentru 2-3 minute. Urmează vinetele și dovleceii pe care îi călim împreună pentru 3-4 minute.

Ciupercile le tocăm cubulețe și le călim separat, în două linguri de ulei. Abia apoi le adăugăm peste restul legumelor și mai lăsăm pe foc pentru 2-3 minute.

La final, punem sosul de roșii, sare, piper, busuioc, zahăr, oțet balsamic și lăsăm să fiarbă la foc mic. Amestecăm constant, până se îngroașă compoziția. Putem lua de pe foc.

Pentru a face asamblarea, ne pregătim un vas termorezistent. Pe fundul acestuia punem un strat din sosul bechamel, apoi o foaie de lasagna, sosul de legume și în final mozarella. Continuăm asamblarea la fel, în aceeași ordine. La final, deasupra trebuie să fie o foaie de lasagna pe care o acoperim cu sosul preparat.

Preîncălzim din timp cuptorul, după care punem tava la 200 de grade, pentru aproximativ 30 de minute. După ce s-a gătit, scoatem tava și o lăsăm puțin la răcit, după care o putem porționa și mânca.

Această rețetă de lasagna cu legume este deosebit de delicioasă datorită varietăților de legume care îi dau o explozie de gust. Condimentarea stă în preferințele voastre. Acest preparat este ideal pentru mesele în familie, dar și pentru momentele în care îți dorești o masă sănătoasă, plină de nutrienți și sațioasă, gătită în mai puțin de o oră.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *