Rugăciunea lui Arsenie Boca, pe care trebuie să o rostești în fiecare miercuri, este una dintre cele mai frumoase rugăciuni închinate Născătoarei de Dumnezeu, Fecioara Maria. Această rugăciune te va ajuta ori de câte ori ai probleme sau dificultăți în viață.
Arsenie Boca, cunoscut și ca „Sfântul Ardealului”, este unul dintre cei mai venerați sfinți din țara noastră. Rugăciunea care cinstește pe Maica Domnului poate fi rostită oricând este nevoie, însă este recomandat în mod special să fie spusă în zilele de miercuri, când se ține și post. Aceasta este una dintre cele mai puternice, dar și frumoase rugăciuni.
Rugăciunea de miercuri a lui Arsenie Boca
Aceasta este rugăciunea lui Arsenie Boca, care trebuie citită în fiecare miercuri pentru ajutor:
„Stăpână Preabinecuvântată, pururea Fecioară, Născătoare de Dumnezeu, ceea ce ai născut mai presus de cuvânt pe Dumnezeu-Cuvântul spre mântuirea noastră şi darul Lui mai presus decât toţi din belşug l-ai primit, ceea ce eşti o mare de daruri dumnezeieşti şi râu de minuni pururea curgător, revărsând bunătatea ta tuturor celor ce cu credinţă aleargă la tine!
Căzând la icoana ta cea de minuni făcătoare, ne rugăm ţie, întru tot înduratei Maici a Stăpânului Celui iubitor de oameni: revarsă asupra noastră, Stăpână, prea bogate milele tale şi cererile noastre cele aduse ţie, celei Grabnic Ascultătoare, grăbeşte a le împlini, întocmindu-le fiecăruia spre folos, spre mângâiere şi mântuire.
Cercetează-ne, preabună, pre noi robii tăi, cu darul tău, şi dă celor neputincioşi tămăduire şi sănătate desăvârşită, linişte celor înviforaţi, celor robiţi slobozire, şi mângâie pe toţi cei ce pătimesc în felurite chipuri.
Izbăveşte, Atotmilostivă Stăpână, toate oraşele, satele și ţara aceasta, de cutremur, de vătămare, de potop, de foc, de sabie şi de alte pedepse vremelnice şi veşnice, şi de toţi vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi, întorcând mânia lui Dumnezeu prin mijlocirea ta cea de Maică.
Şi slobozeşte-i pe robii tăi (spune aici numele celor doriți de tine) şi mă slobozeşte pe mine, robul tău (spune numele tău), de toată boala sufletească, de năvălirea patimilor şi de căderea în păcat, ca, fără împiedicare, întru dreapta credinţă trăind veacul acesta, să ne învrednicim şi în cel viitor de bunătăţile cele veşnice, cu harul şi cu iubirea de oameni a Fiului şi Dumnezeului Tău, Căruia se cuvine toată slava, cinstea şi închinăciunea, dimpreună cu Cel fără de început al Său Părinte şi cu Preasfântul Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.”
Viața lui Arsenie Boca
Părintele Arsenie Boca, ieromonah, teolog și artist plastic ortodox, s-a născut pe 29 septembrie 1910, în Vața de Sus, județul Hunedoara. După finalizarea Liceului Național Ortodox „Avram Iancu” din Brad, unde a fost șef de promoție în 1929, a urmat cursurile Academiei Teologice din Sibiu și ale Institutului de Arte Frumoase din București. A fost profund influențat de lucrări teologice precum „Scara dumnezeiescului urcuș” și de experiența sa la Muntele Athos.
În 1939, Arsenie Boca a intrat la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, iar în 1940 a fost tuns în monahism. În 1942, a devenit stareț al Mănăstirii Brâncoveanu. Arestat în repetate rânduri din cauza sprijinului oferit luptătorilor anticomuniști, a fost schingiuit și anchetat, dar eliberat datorită sprijinului patriarhului Justinian Marina.
Din 1948, Arsenie Boca a fost transferat la Mănăstirea Prislop, unde a devenit duhovnic al obștii de maici. În 1959, a fost scos abuziv din monahism. După pensionare, s-a retras la Sinaia, unde a fost supravegheat de Securitate până la moartea sa, pe 28 noiembrie 1989. Mormântul său de la Mănăstirea Prislop este astăzi un loc de pelerinaj pentru mii de credincioși.
Rugăciunea lui Arsenie Boca, pe care trebuie să o rostești în fiecare miercuri, este una dintre cele mai frumoase rugăciuni închinate Născătoarei de Dumnezeu, Fecioara Maria. Această rugăciune te va ajuta ori de câte ori ai probleme sau dificultăți în viață.