Prima pagină » Informații utile » Cea mai frumoasă rugăciune către Sfântul Fanurie. Ocrotitorul animalelor și al celor bolnavi

Cea mai frumoasă rugăciune către Sfântul Fanurie. Ocrotitorul animalelor și al celor bolnavi

02 sept. 2024, 11:40,
în Informații utile

Sfântul Fanurie este prăznuit în fiecare an pe 27 august. Atunci este momentul potrivit pentru a spune această rugăciune ce aduce cinste sfântului.

Sfântul Fanurie este de mult timp prăznuit pe 27 august. Conform tradiției, acesta poate îndeplini orice dorință dacă îi oferi turte de pomană pentru mama sa. Acest minunat sfânt a dus o viață închinată lui Dumnezeu și a săvârșit zeci de minuni.

Rugăciunea Sfântului Fanurie

Această rugăciune poate fi spusă în orice zi a anului, dar este specială mai ales pe 27 august, atunci când îl cinstim pe Mucenicul Fanurie.

„Către tine, Sfinte Mucenice Fanurie, înălțându-ne gândurile, noi, păcătoșii, cu umilință și cu căldură te rugăm: caută dintru înălțimea cea plină de slavă a cerurilor, unde, prin viața ta sfântă și prin chinurile tale mucenicești pentru Hristos, ți-ai dobândit sălășluire veșnică, și te milostivește de suferințele, durerile, pătimirile, necazurile, amărăciunile și strâmtorările noastre. Și te roagă cu îndrăzneala pe care ai agonisit-o, către Stăpânul tău ceresc și Dumnezeul nostru, să ne ierte păcatele pe care cu știință și cu neștiință, pururea, ca niște robi nevrednici, le săvârșim, și să nu se mânie pe noi până în sfârșit, pentru puținătatea dragostei noastre față de El și față de aproapele nostru; ci să fie pururea plin de milostivire față de noi și să îndepărteze de la noi toată suferința și durerea, toate patimile și necazurile, toate amărăciunile și strâmtorările, zidind în noi cuget curat, ca să putem rupe cu viața noastră de păcat de până acum, și privind la ceruri, să ne înflăcărăm de dorul de a deveni și noi bineplăcuți lui Dumnezeu. Așa, Sfinte Mucenice Fanurie, fii povățuitorul și îndrumătorul nostru pe cărările cele necunoscute ale vieții, pentru ca, urmând pilda credinței și a dragostei tale față de Hristos, să ne învrednicim de darurile tale, pentru iubirea de oameni și binecuvântarea Marelui nostru Dumnezeu; și trecând dintru această viață pământească, să ne bucurăm, laolaltă cu tine și cu toți cei bineplăcuți din veac ai Domnului, de împărăția cea nesfârșită a cerurilor și de partea celor drepți, ca împreună cu toți și înconjurați de cereștii îngeri, să aducem slavă, cinste și închinăciune lui Dumnezeu Celui slăvit în Treime, în vecii vecilor. Amin!”

Cine a fost Sfântul Fanurie

Acest sfânt este venerat în toate colțurile lumii ortodoxe, dar este în special sărbătorit în Grecia și în Cipru.

El este considerat un sfânt martir, iar viața sa este plină de mistere, deoarece nu există multe informații detaliate despre viața sa timpurie sau despre familia sa. Se crede că a trăit în secolul al III-lea sau al IV-lea și a murit ca martir pentru credința sa creștină.

Legenda spune că viața și martiriul Sfântului Fanurie au fost descoperite atunci când, în timpul unei excavări pe insula Rodos, a fost găsită o icoană veche a sa, alături de 12 imagini care ilustrau momente importante din viața sa. În aceste imagini, sfântul apare ca un tânăr militar care îndură diverse suferințe pentru a-și apăra credința.

Sfântul Fanurie este cunoscut în mod special pentru ajutorul oferit celor aflați în nevoie, iar cei care îi cer ajutorul obișnuiesc să pregătească o prăjitură specială, numită „plăcinta Sfântului Fanurie”, ca semn de mulțumire.

Printre minunile asociate cu Sfântul Fanurie se numără salvarea celor rătăciți, găsirea lucrurilor pierdute, dar și vindecarea unor boli grave. Mulți credincioși mărturisesc că, după ce s-au rugat sfântului, au primit ajutor în mod miraculos, mai ales în situații disperate sau aparent fără ieșire. Cultul său a continuat să crească de-a lungul secolelor, iar Sfântul Fanurie este considerat un mijlocitor puternic între credincioși și Dumnezeu.

Rugăciunea Sfântului Fanurie este una dintre cele mai frumoase rugăciuni, ce poate fi spusă ori de câte ori avem probleme de sănătate sau simțim că avem nevoie de o îndrumare divină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024