Prima pagină » Informații utile »  Cea mai frumoasă rugăciune adresată îngerilor, rugă pentru cei ce veghează asupra noastră necontenit

 Cea mai frumoasă rugăciune adresată îngerilor, rugă pentru cei ce veghează asupra noastră necontenit

30 iun. 2024, 07:00,
BZI.ro, în Informații utile

Rugăciunea pentru cei ce veghează este una dintre cele mai frumoase rugăciuni adresate îngerilor și sfinților ce au grijă de noi ori de câte ori simțim că viața este crudă.

Rugăciunea „Cei Ce Veghează” este o chemare profundă și reverentă către Sfinții Îngeri, cerând ocrotirea, călăuzirea și sprijinul lor în viața de zi cu zi. Această rugăciune adresează pe rând Arhanghelii Mihail, Gavriil și Rafail, fiecare cu rolurile lor specifice: protecție, vestire și vindecare. Credincioșii imploră ajutorul îngerilor pentru a birui ispitele, a înțelege voia divină și a primi vindecare, atât trupească, cât și sufletească. Încheierea rugăciunii este o laudă adusă Sfintei Treimi, reflectând dorința de comuniune cu oștirile cerești și cu Dumnezeu.

 Rugăciunea pentru arhangheli și îngeri

În tradiția creștinismului ortodox, rugăciunea către îngeri și arhangheli ocupă un loc deosebit de important, oferind credincioșilor o sursă de protecție, ghidare și mijlocire divină. Îngerii, ca mesageri ai lui Dumnezeu, sunt considerați protectori și ghizi spirituali, având rolul de a ne apăra de forțele răului și de a ne călăuzi pe calea mântuirii. Rugându-ne lor, căutăm să ne apropiem de sfințenie și de voia divină, sperând să primim ajutorul și binecuvântările lor.

Arhanghelii, în special Mihail, Gavriil și Rafail, au roluri specifice în planul divin. Arhanghelul Mihail este cunoscut ca apărătorul credinței și al Bisericii, având puterea de a ne proteja în luptele noastre spirituale. Prin rugăciunea către el, căutăm sprijin în fața ispitelor și puterea de a ne păstra credința în vremuri de încercare.

Arhanghelul Gavriil, vestitorul veștilor divine, ne ajută să înțelegem și să acceptăm voia lui Dumnezeu în viețile noastre. Rugându-ne lui, cerem luminarea minții și inimii noastre, pentru a putea discerne planul divin și a acționa în conformitate cu acesta.

Arhanghelul Rafail, tămăduitorul, este invocat pentru vindecarea trupului și a sufletului. Rugăciunile către el ne aduc alinare în suferință și speranță în vindecare, ajutându-ne să ne întărim credința și să găsim mângâiere în momentele de durere.

Rugăciunea către îngeri și arhangheli ne oferă, de asemenea, un sentiment de comuniune cu lumea spirituală. Într-o lume plină de provocări și incertitudini, aceste rugăciuni ne oferă un sprijin constant și o legătură cu divinul. Ne aduc aminte că nu suntem singuri în călătoria noastră spirituală și că avem alături ființe cerești care ne susțin și ne îndrumă.

Prin rugăciunile către îngeri și arhangheli, ne exprimăm recunoștința pentru protecția și îndrumarea lor și cerem continuarea ajutorului lor neprețuit în viața noastră de zi cu zi, nădăjduind în mila și iubirea nesfârșită a lui Dumnezeu.

Rugăciunea Cei Ce Veghează

Aceasta este rugăciunea celor ce Veghează, trebuie spusă în fiecare dimineață de cel puțin trei ori.

O, Sfinți Îngeri, cei ce vegheați asupra noastră cu nesfârșită iubire și răbdare, cu umilință ne aplecăm înaintea voastră și cerem ocrotirea voastră neîncetată. O, Voievozi cerești, mijlociți pentru noi la tronul Celui-Preaînalt și vegheați asupra sufletelor noastre în toate ceasurile vieții.

O, Sfinte Arhanghele Mihail, apărătorule neînfricat al credincioșilor, cu sabia ta de lumină și dreptate, păzește-ne de ispite și primejdii, și călăuzește-ne pe calea mântuirii. Fii apărătorul nostru și sprijinitorul în lupta cu păcatele, pentru ca sufletele noastre să fie curățate și pregătite pentru întâlnirea cu Domnul.

O, Sfinte Arhanghele Gavriil, vestitorule al voii divine, adu-ne veștile cele bune și dăruiește-ne înțelepciunea să înțelegem planul lui Dumnezeu pentru noi. Luminează-ne mințile și inimile, ca să putem să discernem voia divină și să o împlinim cu credință și dăruire.

O, Sfinte Arhanghele Rafail, tămăduitorule al bolilor și suferințelor, adu asupra noastră vindecare trupească și sufletească. Te rugăm, alină durerile noastre și întărește-ne în credință, ca să putem purta cu răbdare toate încercările vieții, nădăjduind în mila și iubirea Domnului.

Îngeri ai luminii, cei ce vegheați cu iubire și blândețe, fiți alături de noi în toate zilele vieții noastre. Sprijiniți-ne să ne lepădăm de rău și să sporim în cele bune, pentru ca prin faptele noastre să aducem bucurie Puterilor cerești și să fim vrednici de împărăția cerurilor.

Rugăciunile noastre duceți-le la Dumnezeu cu aripile voastre de foc și nu ne lipsiți de mângâierea voastră cerească. Ajutați-ne să biruim slăbiciunile trupești și să ne asemănăm îngerilor, ca împreună cu cetele drepților să aducem laudă, mulțumire și închinăciune Tatălui, Fiului și Sfântului Duh, Treimea cea de-o-ființă și nedespărțită, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!

Rugăciunea pentru cei ce veghează este una dintre cele mai frumoase rugăciuni adresate îngerilor și sfinților ce au grijă de noi ori de câte ori simțim că viața este crudă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *