Prima pagină » Sanatate » Cea mai frecventă schemă folosită pentru tratamentul de sinuzită. Recomandări eficiente pentru vindecarea afecțiunii

Cea mai frecventă schemă folosită pentru tratamentul de sinuzită. Recomandări eficiente pentru vindecarea afecțiunii

09 oct. 2023, 13:57,
BZI.ro, în Sanatate

Multe persoane se întreabă care este cea mai frecventă schemă folosită pentru tratamentul sinuzitei. Tratamentul sinuzitei poate varia în funcție de cauza și severitatea simptomelor, iar medicul va decide ce schemă de tratament este potrivită pentru fiecare caz în parte.

Cu toate acestea, există anumite linii directoare și scheme de tratament care pot fi utilizate în cazul sinuzitei comune, care este adesea cauzată de o infecție virală sau bacteriană. Cel mai important atunci când suferi de sinuzită este să te hidratezi corespunzător. Astfel, este indicat să bei multă apă și alte lichide pentru a menține hidratarea și pentru a subția mucusul.

Schemă pentru tratamentul de sinuzită. Sfaturi pentru a ameliora rapid disconfortul provocat de afecțiune

Pentru a scăpa de sinuzită este indicat să folosești un umidificator pentru a menține umiditatea în cameră, mai ales în timpul somnului. Spală nasul cu soluție salină pentru a elimina mucusul și a deschide pasajele nazale. După acre aplică o compresă caldă și umedă pe zona sinusurilor pentru a ameliora durerea și pentru a reduce inflamația.

Poți utiliza un spray sau picături nazale cu decongestionant (dar evită utilizarea lor mai mult de 3-4 zile). Unele analgezice și antipiretice te pot ajuta să ameliorezi simptomele provocate de boală. Printre acestea se numără paracetamolul (acetaminofen) sau ibuprofenul. Aceste pastile te pot ajuta la reducerea durerii și a febrei.

Decongestionantele orale pot ajuta la deschiderea pasajelor nazale, dar trebuie administrate conform instrucțiunilor și pentru o perioadă limitată de timp. Dacă sinuzita este cauzată de o infecție bacteriană și simptomele sunt severe sau persistente timp de mai mult de 7-10 zile, medicul poate prescrie un curs de antibiotice.

Uneori, medicul poate prescrie steroizi nazali pentru a reduce inflamația și congestia în cazul sinuzitei severe. Odihnește-te suficient și evită eforturile fizice intense. Asigură-te că bei suficiente lichide și menține-ți o dietă sănătoasă.

Din ce cauză apare sinuzita și cum poate fi prevenită această boală?

Sinuzita este o afecțiune care se caracterizează prin inflamația sinusurilor, care sunt mici cavități umplute cu aer în interiorul oaselor craniului. Aceste sinusuri se găsesc în zona din spatea pomeților, în frunte, între ochi și în partea superioară a nasului. Sinuzita poate fi acută (de scurtă durată) sau cronică (persistentă, cu simptome care durează mai mult de 12 săptămâni).

Cele mai frecvente cazuri de sinuzită acută sunt cauzate de infecții virale, cum ar fi răceala comună sau gripa. Aceste infecții virale pot bloca pasajele nazale și pot duce la acumularea de mucus în sinusuri. Sinuzita bacteriană poate apărea ca o complicație a unei infecții virale sau poate fi cauzată direct de bacterii, cum ar fi Streptococcus pneumoniae sau Haemophilus influenzae.

Persoanele alergice sunt predispuse la inflamația sinusurilor din cauza reacțiilor alergice la polen, praf, mucegai și alți alergeni. Multe persoane nu cunosc dar o deviație de sept nazal poate bloca fluxul normal de aer și drenajul mucusului, predispunând la sinuzită. De asemenea, polipii nazali sunt creșteri moi, necanceroase, care pot bloca sinusurile și pot duce la sinuzită cronică. Fumatul și expunerea la fumul de tutun pot irita mucoasa nazală și pot contribui la sinuzită.

Persoanele cu sistem imunitar slăbit, cauzat de afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul sau HIV/SIDA, sunt mai predispuse la infecții și, implicit, la sinuzită. Spălarea regulată a mâinilor poate ajuta la prevenirea răspândirii infecțiilor respiratorii. Evitați fumatul și expunerea la fumul de tutun și la poluarea aerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *