Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cea mai faimoasă rochie botez bebe. Istoria rochiei în care au fost botezați membrii familiei regale britanice

Cea mai faimoasă rochie botez bebe. Istoria rochiei în care au fost botezați membrii familiei regale britanice

03 nov. 2023, 15:00,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Rochiile lungi de botez din dantelă au devenit tot mai populare odată cu botezul Prințului George, Duce de Cambridge din Familia Regală Britanică. Rochia de botez în care a fost botezat Prințul George are un croi lung și fluid din dantelă, care este o replică a rochiei originale de botez Honiton (sau rochiei regale de botez).

Rochia de botez a familiei regale are o istorie fascinantă. Ca multe dintre tradițiile regale britanice, rochia botez bebe își are originea încă de pe timpurile Reginei Victoria.

Cea mai faimoasă rochie botez bebe

Rochia originală de botez Honiton a fost comandată de Regina Victoria pentru fiica sa, Prințesa Victoria Adelaide Mary Louisa, care s-a născut pe 21 noiembrie 1840 și a fost botezată în această rochie la 10 februarie 1841. Numele rochiei de botez Honiton provine de la dantela Honiton din care este croită rochia. Dantela Honiton are un design care se concentrează pe ornamente și reprezentări ale obiectelor naturale, cum ar fi florile. Dantela Honiton a devenit foarte populară în secolul al XIX-lea odată cu rochia de mireasă a Reginei Victori, care a fost realizată din această dantelă.

Inspirația pentru rochia de botez regală a venit de la rochia de mireasă a Reginei Victoria. Rochia de botez a fost confecționată din mătase suprapusă cu dantelă Honiton, făcută manual. Dantela de pe rochie a fost realizată de o femeie cu origini din clasă muncitoare, numită Janet Sutherland din Falkirk, Scoția. Regina a fost atât de impresionată de dantelă încât la vârsta de 34 de ani, Janet a primit titlul de „Broderița Reginei” pentru calitatea muncii cu care a contribit la realizarea rochiei.

Rochia a fost îngrijită cu grijă de-a lungul anilor – protocoalele dictau că trebuie să fie spălată manual cu apă de izvor după fiecare ceremonie, înainte de a fi depozitată într-o cameră întunecată.

Cine a creat noua rochie în care vor fi botezați bebelușii regali

Pe parcursul celor 163 de ani, în această rochie de botez au fost botezați 62 de bebeluși regali, inclusiv 5 monarhi. Prințul Charles, Prințul William și Prințul Harry sunt doar 3 dintre cei 62 de bebeluși regali care au purtat rochia.

Ultimul membru al familiei regale care a purtat rochia originală a fost Lady Louise Windsor, fiica Prințului Edward și a Contesei de Wessex, în 2004. Regina a decis aparent atunci că rochia și-a câștigat dreptul la pensie și a cerut ajutorul consilierului său personal de garderobă, Angela Kelly, pentru a face o replică a rochiei care să aibă aceleași caracteristici de dantelă Honiton precum rochia originală.

Kelly a lucrat îndeaproape cu meșteșugari din Marea Britanie și Italia pentru a se apropia cât mai mult de original. Primul care a purtat noua rochie a fost James, Vicontele Severn, fratele mai mic al lui Lady Louise, care a fost botezat în 2008. De atunci, rochia a fost purtată de Savanna și Isla Philips, fiica lui Lord Frederick Windsor, Maud (care merge la școală cu George), fiicele Zarei Tindall, Lena și Mia, și, desigur, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis.

Odată cu botezul Prințului George, rochiile de botez bebe din dantelă, în special cele asemănătoare cu cea a Prințului, au devenit din ce în ce mai populare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *