Prima pagină » Radio » Actualitate » Cea mai eficienta solutie pentru curatarea gresiei din baie! Ai nevoie de trei ingrediente
Cea mai eficienta solutie pentru curatarea gresiei din baie! Ai nevoie de trei ingrediente

Cea mai eficienta solutie pentru curatarea gresiei din baie! Ai nevoie de trei ingrediente

05 feb. 2020, 15:01,
Echipa BZI.ro în Radio
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:610964;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Curăţarea gresiei din baie. Baia este o încăpere folosită în fiecare zi, dar multe persoane uită să curețe această zonă din locuință. Iată cum trebuie procedat. În timp, gresia și faianța din baie devin mai puțin frumoase, iar rosturile dintre plăci se îngălbenesc.

Reziduurile produselor de curăţat, dar și praful se pot acumula în spaţiile dintre plăcile de gresie şi faianţă. Astfel, datorită umezelii este favorizată apariția mucegaiului. Din acest motiv, este important să curăţăm rosturile gresiei şi ale faianţei.

Curăţarea gresiei din baie

Dacă nu vrei să foloseşti soluții pline de chimicale, poţi alege o variantă simplă şi eficientă. Iată de ce ai nevoie pentru curăţarea gresiei şi faianţei din baie:

– 1/4 pahar de apă oxigenată
– 1 lingură de săpun lichid
– 1/2 pahar de apă

Mod de folosire

Se amestecă bine toate ingredientele după care această soluție poate fi folosită la curăţarea gresiei din baie.

Pentru a curăţa murdăria superficială, pune lichidul pe un burete şi şterge bine gresia sau faianţă, apoi clăteşte cu apă.

Dacă faianţa sau gresia sunt foarte murdare, aplică lichidul direct pe suprafeţe şi lasă să acţioneze 10 minute. Dacă murdăria nu a început să se desprindă de faianţă, repeta procesul încă o dată, apoi clăteşte cu apă.

Dacă vrei ca baia să rămână curată mai mult timp, amesteca apa şi oţet în proporţie de 1 la 1 şi aplică pe gresie şi faianţa de două ori pe săptămână.

Cum se curăță rosturile

Pentru a curăţa rosturile gresiei şi ale faianţei, nu ai nevoie de substanţe chimice. Iată câteva soluţii pentru a albi rosturile gresiei şi ale faianţei.

1. Oţetul alb poate îndepărta mucegaiul şi urmele de calcar.
2. Bicarbonatul de sodiu poate îndepărta reziduurile de mucegai dar și neutralizează mirosurile neplăcute şi bacteriile.
3. Zeamă de lămâie poate albi rosturile gresiei şi ale faianţei.
4. Oţetul de mere ne poate ajuta să curăţăm gresia şi faianţa din baie.
5. Apa oxigenată şi bicarbonat de sodiu sunt recomandate pentru a albi rosturile gresiei şi ale faianţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`